SALATA DE AVOCADO
Eu de cand am descoperit salata asta a devenit preferata mea.
O fac cel putin o data pe saptamana si o servim fie ca dip cu tortilla chips fie pur si simplu ca salata langa mancarea preferata.
INGREDIENTE:
- 2 avocado
- 2-3 castraveti proaspeti de gradina curatati de coaja
- o mana rosii din acelea mici, cherry
- 2 ardei dulci sau chili pepper pentru varianta iute
- 2 fire ceapa verde
-un praf de sare
Deși este adevărat că avocado este un aliment foarte bogat in grasimi (aproximativ 85% din totalul caloriilor provin din grăsimi),
grăsimea conținută în avocado are in primul rand beneficii anti-inflamatorii (artrita)
iar mai mult de jumătate din totalul de grăsimi în avocado este furnizată în formă de acid oleic
care ajută digestia prin creșterea absorbției de substante nutritive solubile in grasimi
cum ar fi carotenoideceea ce duce la reducerea riscului de boli de inima.
Ca și alte alimente vegetale bogate in grasimi (de exemplu, nuci și semințe de in), avocado poate oferi beneficii unice,
tocmai din cauza compoziției sale grăsime neobișnuită. Asa ca nu va lasati pacaliti.
Prepararea salatei e ca se poate de simpla. Se toaca toate maruntel se amesteca fara a se zdrobi avocado se sareaza si se serveste imediat.
Daca vreti sa o pastrati putin fie stoarceti putina zeama de lamaie deasupra ca sa nu se inegreasca avocado,
fie o puneti frumos intr-un castron de sticla pe care apoi il acoperiti cu o folie de plastic
apasand-o peste salata si pe peretii vasului astfel incat sa nu intre aer inauntru.
Este sanatoasa si delicioasa.
Pagina 1 din 1
Salata de avocado
#3
Postat 04 April 2013 - 09:36 PM
Ceva asemanator fac si eu, dar fara castravete, din pacate. E f buna, ptr mine poate fi o masa completa langa niste paine neagra prajita.
Tb s-o propun la mancarea vietii pe topicul lui Titi.
Bravo, Chefo, c-ai pus-o pe tapet!
Tb s-o propun la mancarea vietii pe topicul lui Titi.
Bravo, Chefo, c-ai pus-o pe tapet!
#4
Postat 04 April 2013 - 10:01 PM
moatza, la 04 April 2013 - 09:36 PM, a spus:
Ceva asemanator fac si eu, dar fara castravete, din pacate. E f buna, ptr mine poate fi o masa completa langa niste paine neagra prajita.
Tb s-o propun la mancarea vietii pe topicul lui Titi.
Bravo, Chefo, c-ai pus-o pe tapet!
Tb s-o propun la mancarea vietii pe topicul lui Titi.
Bravo, Chefo, c-ai pus-o pe tapet!
Multumesc Moatzo.
Eu de cele mai multe ori o fac fara ardei, doar castravete, rosii, avocado si ceapa verde si ca si tine o mananc fara altceva, ca un fel in sine. E delicioasa, o fac cel putin o data pe saptamana daca nu chiar mai des.
#5
Postat 04 April 2013 - 10:07 PM
iulia nicoleta, la 04 April 2013 - 09:16 PM, a spus:
Asta sigur o execut!
Multumesc de idee Chef A !
Multumesc de idee Chef A !
Sunt sigura ca o sa-ti placa. La salata asta nu trebuie adaugat nici un fel de ulei, avocado dupa cum am spus are suficient. In plus mie nu-mi place sa-l zdrobesc, imi place sa fie bucatele mici. Cand cumperi avocado sa te uiti sa fie suficient de copt, putin moale la pipait, nu dur, insa nu foarte moale, sa nu se transforme in pasta.Te astept cu impresii dupa ce o incerci.
#6
Postat 05 April 2013 - 11:24 AM
Mmmmmmm, e buna rau. Si eu fac cînd si cînd asa salatica! Un deliciu! Ador avocado. Daca sînt "perfecti" îi manînc doar cu putina sare si zeama de lamîie pe pîine
Salata ta merge perfect cu piine neagra de aia cu crusta crocanta si groasa!
Salata ta merge perfect cu piine neagra de aia cu crusta crocanta si groasa!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 12 April 2013 - 04:40 PM
Asa cum ziceam, m-am tinut de cuvant.
Vad ca cea mai buna varianta de-a hali avocado la noi e sa-l cumpar tare si sa-l las vreo 2 zile la temperatura camerei. A fost vorba Mayei, perfect !
Dovada:
Buna tare....acompaniata de Ciprian Porumbescu in surdina
Vad ca cea mai buna varianta de-a hali avocado la noi e sa-l cumpar tare si sa-l las vreo 2 zile la temperatura camerei. A fost vorba Mayei, perfect !
Dovada:
Buna tare....acompaniata de Ciprian Porumbescu in surdina
#8
Postat 12 April 2013 - 05:11 PM
iulia nicoleta, la 12 April 2013 - 04:40 PM, a spus:
Asa cum ziceam, m-am tinut de cuvant.
Vad ca cea mai buna varianta de-a hali avocado la noi e sa-l cumpar tare si sa-l las vreo 2 zile la temperatura camerei. A fost vorba Mayei, perfect !
Dovada:
salata av.jpg
Buna tare....acompaniata de Ciprian Porumbescu in surdina
Vad ca cea mai buna varianta de-a hali avocado la noi e sa-l cumpar tare si sa-l las vreo 2 zile la temperatura camerei. A fost vorba Mayei, perfect !
Dovada:
salata av.jpg
Buna tare....acompaniata de Ciprian Porumbescu in surdina
Bravo tuturor!
In Romania in general se gaseste avocado tare. Necopt.
Hoaria Varlan recomanda invelirea fructelor in hartie (ziare spune el, eu spun prosoape de hartie) si lasarea lui 3-4 zile in bucatarie.
Functioneaza.
Pe canalul Descoperi am vazut si alta metoda.
Rosiile, avocado, merele etc. se pot pune in camara, intr-o cutie de carton inchisa, impreuna cu cateva banane coapte.
Acestea din urma au fost tratate inainte de a fi comercializate cu etilena - hormon vegetal de maturare - si emana ele insele etilena propie plus cea in exces stimuland coacerea mai rapida a avocado-ului.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Arata acest topic
Pagina 1 din 1