
Iar am adunat un munte de oua de ciocolata dupa Pasti.Si ca in fiecare an plec in cautarea unei retete noi.
De data asta am vrut si o reteta fara unt.
Am gasit mai mult de atat: fara unt si fara oua, fara ulei.
Reteta apartine lui Marco Bianchi.Adica el:

350 gr ciocolata(eu am avut cu lapte, dar reteta prevede amaruie minim 70%).
Any ai vazut cata ciocolata?

150 gr amaretti(pricomigdale macinate)
250 gr faina integrala
100 gr amidon(de porumb, de cartofi, nu conteaza)
80 gr faina de migdale
80 gr de zahar brun( daca folositi ciocolata cu lapte ca mine, puteti reduce pana la 50 de grame)
600 ml lapte( Mario a folosit de soia dar spune ca si cel de migdale e bun.)
2 linguri rase de praf de copt
Amestecam toate ingredientele uscate( faina, amidon, amaretti, zahar, faina de migdale, praf de copt).

Punem la topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 200 ml lapte.
Amestecam ciocolata topita cu ingredientele uscate.

Si restul de lapte.Turnam compozitia intre-o tava(24x28).
In reteta originala, Mario a pus pere eu am pus piersici din compot.

Coacem la 180 de grade 40 de minut, dar faceti totusi testul cu scobitoarea.

Pudrati cu zahar:

Si serviti:

Ps: daca inlocuim amaretti(contin albus de ou) cu faina de migdale si folosim lapte vegetal, avem o reteta vegan.
Asta in cazul in care si ciocolata folosita e amaruie si nu cu lapte.