E pe farfurie de pizza, de 40 cm
Ingrediente:
- 8 fire de sparanghel
- 2 oua
- 3 rosii cherry
- 6 frunze de busuioc
- 50-60 ml lapte
- 1 lingurita faina de spelta sau grîu, sau alta
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
- se spala, curata si taie în bucati potrivite sparanghelul. Rosioarele se spala si taie în jumatate.
- ouale se bat cu faina, laptele si busuiocul tocat grob. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se da sparanghelul în tigaia încinsa cu putin ulei de masline. Pe margini se pun rosioarele taiate în jumatate cu partea taiata pe tigaie. Dupa ce au prins putina culoare, pîna sa se înmoaie, se scot deoparte, iar sparanghelul se amesteca mai departe. Cînd e rumenit frumos, se adauga ouale batute si se lasa sa se rumeneasca parte ade jos. Daca puteti s-o întoarceti frumos bine, daca nu - nu, o rupeti olecuta ca mine.
O serviti cu rosioare si un darab de pita
Notite:
- bineînteles ca puteti renunta la lingurita de faina, cu însa, are o textura mai buna.
- merge bine cu parmezan sau pecorino romano deasupra.