Chec cu alune,ciocolata si mere Hazelnut Ring Cake
#1
Postat 16 April 2013 - 08:29 AM
Iar am facut chec.
De data aceasta,unul cu alune in prim plan,dar care ascunde in plan secund alte surprize gustative placute.
Respectiv ciocolata si mere.
Reteta originala se numeste : Hazelnut Ring Cake si am gasit-o intr-o carte cu retete austriece .
Ingrediente :
200 g unt gras la temperatura camerei
200 g zahar pudra
200 g faina
4 galbenusuri la temperatura camerei
4 albusuri
100 g alune prajite,taiate
100 g ciocolata cu continut mare de cacao,rasa fin
1 varf de lingurita praf de scortisoara
zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
2 mere curatate de coaja date pe razatoare
faina si unt pentru uns forma
zahar pudra pentru pudrat prajitura
4 castroane pentru mixuri
o forma mare de chec tip inel sau doua forme obisnuite
Pregatiti si cantariti toate ingredientele.
Prajiti alunele cateva minute intr-o tava sau in cuptor si taiati-le grob.
Dati ciocolata pe razatoarea mica.
Curatati si radeti merele.
Ungeti forma cu unt si presarati-o cu faina.
Incalziti cuptorul la 180 de grade .Foc mijlociu.
Acum putem incepe sa facem prajitura:
In primul castron(cel mai mare ),combinam untul cu zahar vanilat si jumatate din zaharul pudra.Batem bine amestecul pana devine spumos.Incorporam pe rand cate un galbenus.
In alt castron,batem albusurile cu restul de zahar pana cand obtinem o spuma tare ,care face "ciocuri ".
In alt castron amestecam merele rase cu carliontii de ciocolata.
Faina se amesteca separat cu alunele, praful de copt si pudra de scortisoara.
Incorporam acum in mixul de unt, albusurile batute spuma, mixul de faina si la final merele cu ciocoata.
Iese o compozitie destul de tare. Nu va speriati. Asa trebuie sa fie.
Punem compozitia cu o lingura in tava,o repartizam uniform si dam tava la cuptor la 180 de grade 60 de minute.
Puneti un ceas sa sune,sa nu uitati de prajitura stand pe net.
La final faceti proba cu scobitoarea.
Cand e gata,prajitura se desprinde usor de pe peretii inelului.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma.O desprindeti usor de pe peretii vasului si o intoarceti pe o farfurie.
Serviti-o pudrata cu zahar, cu un sos de vanilie sau chiar cu inghetata.
Ei,cam asta a fost.
Daca o faceti,va doresc:
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 16 April 2013 - 05:10 PM
#5
Postat 16 April 2013 - 05:53 PM
2ut, la 16 April 2013 - 09:00 AM, a spus:
E o reteta faina,pe care am sa o incerc si cu nuci. Cred ca ar merge tare bine.
Aroma e de sarbatoare cum zice fii-mea,pentru orice prajitura cu scortisoara .
ralesu, la 16 April 2013 - 05:03 PM, a spus:
Daca a ajuns aroma pana in Canada,nu pot decat sa fiu mandra .
aura, la 16 April 2013 - 05:10 PM, a spus:
Mie sincer mi-ar fi dat prin cap sa combin alunele cu ciocolata,dar sa mai pun si mere,nu mi-ar fi trecut prin minte.
Rezultatul, mi-a intarit convingerea ca imaginatia mea are limite .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 16 April 2013 - 08:18 PM
#8
Postat 17 April 2013 - 12:45 PM
Am plecat sa ma pun pe treaba chiar acum, am tot ce-mi trebuie pt. el in ''camara''.
Sper sa mai prind lumina sa-l trag si in poze
#9
Postat 17 April 2013 - 01:16 PM
#10
Postat 17 April 2013 - 01:46 PM
#12
Postat 17 April 2013 - 02:10 PM
#13
Postat 17 April 2013 - 02:12 PM
Vika, la 17 April 2013 - 01:16 PM, a spus:
Cred ca prajitura e gata deja dar totusi vin cu raspunsul.
Merele mele nu au fost zemoase deloc dar daca lasa zeama,trebuie stoarse si apoi amestecate cu ciocolata.
Sper ca a iesit bine .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 17 April 2013 - 02:18 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 17 April 2013 - 02:29 PM
aura, la 17 April 2013 - 02:10 PM, a spus:
Exact ca cea a lui Piscotel, sper sa-mi iasa tot asa frumos,desi la mine textura pare mai pufoasa,nu stiu daca va lua acea forma.
Piscotel, la 17 April 2013 - 02:12 PM, a spus:
Vika, la 17 April 2013 - 01:16 PM, a spus:
Cred ca prajitura e gata deja dar totusi vin cu raspunsul.
Merele mele nu au fost zemoase de loc dar daca lasa zeama,trebuie stoarse si apoi amestecate cu ciocolata.
Sper ca a iesit bine .
Inca e la cuptor. Le-am stors pana la urma,nu mult dar le-am stors.
Vedem ,sunt nerabdatoare
#16
Postat 17 April 2013 - 04:04 PM
Maya, la 17 April 2013 - 02:18 PM, a spus:
Textura e usor poroasa si putin umeda.
Nu e inecacios,dar o cana de lapte rece,o cafea cu frisca sau un ceai negru ,ar ,merge perfect alaturi .
Si e clar .Cu alune e cel mai bun .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 17 April 2013 - 04:05 PM
Vika, la 17 April 2013 - 02:29 PM, a spus:
Inca e la cuptor. Le-am stors pana la urma,nu mult dar le-am stors.
Vedem ,sunt nerabdatoare
Eu si mai si .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 17 April 2013 - 04:32 PM
Va spun sincer ca e cel mai bun chec mancat in ultima vreme, nu mi-a iesit cu forma (abia daca se vede forma aia frumoasa si-mi pare tare rau dar asta este) ,poate din cauza formei mele in care am copt checul poate nu e asa perfect ''sculptata'', si nici nu mi-a iesit asa inalt ca cel al lui Piscotel , dar e atat de buuuuun la gust. Il recomand 100% ! Sunt foarte incantata de arome !
Imagini atasate
#19
Postat 17 April 2013 - 07:17 PM
Cand am pus aluatul in forma, forma era plina cam o treime.
Apoi a crescut la copt neasteptat de mult. Practic mi-a umplut forma.
Nu ma asteptam sa creasca asa de mult,pentru ca aluatul e "greu ".
Dar coacerea a durat fix o ora.
Poate ca forma mea are diametrul mai mic si s-a umplut mai mult.
Mie imi place cum ti-a iesit.
Si culoarea si consistenta e fix cum trebuie.
Si vad si "petalele " ...fara ochelari .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#20
Postat 17 April 2013 - 07:42 PM