Forum Culinar: Chec cu alune,ciocolata si mere - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec cu alune,ciocolata si mere Hazelnut Ring Cake

#21 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 April 2013 - 09:06 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 April 2013 - 07:17 PM, a spus:

Vika,

Cand am pus aluatul in forma, forma era plina cam o treime.
Apoi a crescut la copt neasteptat de mult. Practic mi-a umplut forma.
Nu ma asteptam sa creasca asa de mult,pentru ca aluatul e "greu ".
Dar coacerea a durat fix o ora.
Poate ca forma mea are diametrul mai mic si s-a umplut mai mult.

Mie imi place cum ti-a iesit.
Si culoarea si consistenta e fix cum trebuie.
Si vad si "petalele " ...fara ochelari .Imagine postata


La mine s-a copt cam in...nu stiu...sa zic 50 min.Cam asa cred.
Legat de forma, da, cred ca eu am forma mai mare. E acelasi inel (detasabil) care il folosesc si la blatul de tort, are tavita rotunda de tort si aceasta cu model de ''petale'' cum le-ai zis. Asa am cumparat forma asta acum cativa ani si ce bucuroasa eram ca am cumparat-o.Dar deviez de la subiect. :)
Ai fost tare simpatica la faza ca vezi ''petalele'' , si fara ochelari. :pupic:
Asa este, se vad daca te uiti mai de jos la chec, asa cum am facut si poza. Dar zau ca nu mai conteaza asta, la cat de e bun.L-am mancat cu o poftaaa :)
Multumesc inca o data ca ai scris reteta!

Vezi postareaaura, la 17 April 2013 - 07:42 PM, a spus:

Vika, ti-a iesit foarte frumos. Si imi face o pofta...


Aura, fa-l, cand ai timp fa-l ca nu regreti :)
Si multumesc de apreciere. :pupic:

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 April 2013 - 04:33 PM

Pisco, am facut checul asta, dar e altul :rolleyes:
O sa-l fac si cu exact aceleasi ingrediente, dar pîna atunci s-a cerut ceva dulce, si mirare mare ca printre renovari chiar m-am pus pe facut dulciuri! Nu stiu daca varianta mea ti-ar place, eu oricum îl voi numi Chec Lia, si-l voi lasa mostenire în patrimoniul familiei, unde voi mentiona "Cu dedicatie, Liei" :notworthy:

Checul asta este exact un chec pe gustul familiei mele. Ne regasim cu totii în el, avem fructe, ciocolata, blat pufos si aromat, cu textura perfecta pentru papila noastra. Si cred ca ar iesi bun cu orice nucoasa, iar merele pot fi înlocuite cu pere, gutui, as risca sa spun chiar si morcovi buni si dulcegi... totul e sa descoperiti combinatia ideala.
Am înjumatatit gramajul ingredientelor, si totusi mi-a iesit un chec marisor.

Ingrediente:

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g faina de spelta
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 50 g cocos
  • 50 g ciocolata amaruie (Lindt 70% cacao)
  • praf scortisoara
  • zahar vanilat ( de mine)
  • 1 lingurita praf de copt (eu folosesc Weinstein/acid tartric* obtinut din vin)
  • 2 pere mititele, curatate de coaja si date pe razatoare (as zice echivalentul unui mar mare)
  • unt si faina pentru tapetat forma


* Acidul tartric este un acid organic, care se gaseste în numeroase plante si în numeroase fructe, precum strugurii si bananele. Acidul tartric este unul din acizii importanti ce se gasesc în vin (în forma L(+)). De la Wikipedia cetire.

Modul de preparare este acelasi, dar fiind mai mic, l-am copt doar 40 minute.


Cîteva imagini.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13662951870226.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13662951970933.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13662952067585.jpg

Un parfum... mmmm! Merci, Pisco :scratch:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13662952187304.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   maddy123 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTrier, DE

Postat 18 April 2013 - 04:40 PM

Maya, te rog, poti sa pui o poza cu ambalajul de la acidul tartric?
Multumesc. :notworthy:

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 April 2013 - 04:46 PM

Vezi postareamaddy123, la 18 April 2013 - 04:40 PM, a spus:

Maya, te rog, poti sa pui o poza cu ambalajul de la acidul tartric?
Multumesc. :notworthy:


Folosesc asta:

Imagine postata

sau asta :

Imagine postata


sau asta:

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 April 2013 - 04:59 PM

Excelent arata checul Pisco.

Maya pliculetul din penultima poza l-am ochit la DM, asa ca al meu va fi data viitoare, merci pentru informatie.Checul nu mai zic nimic, doar ca abia astept sa cumpar mere si cioco.
Imagine postata

#26 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 18 April 2013 - 06:33 PM

Maya, mie mi se pare ca aduce foarte mult cu checul lui Pisco.
Arata de milioane si desi mai am ceva din checul meu, nu pot sa nu salivez si la al tau :notworthy:
Am plecat sa-mi iau o felie :rolleyes:

#27 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 April 2013 - 09:35 PM

Maya,

cu mere,cu pere,cu gutui....
cu alune,cu nuci,cu migdale....

Ideea de baza conteaza ,Si daca a fost pe gustul familionului,ce mai conteaza.
Oricum pe dinafara arata tare bine si pe dinautru la fel .Imagine postata
Sa va fie de bine .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#28 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 April 2013 - 09:37 PM

Vezi postareaCarmen L, la 18 April 2013 - 04:59 PM, a spus:

Excelent arata checul Pisco.

Maya pliculetul din penultima poza l-am ochit la DM, asa ca al meu va fi data viitoare, merci pentru informatie.Checul nu mai zic nimic, doar ca abia astept sa cumpar mere si cioco.


Carmen ,eu chiar sambata m-am plimbat prin DM.
Am luat detergent Froch ,dar la "pulberi" nu m-am uitat.
Bine ca mi-ai spus ...sa fiu mai atenta pe viitor .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#29 Useril este offline   maddy123 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTrier, DE

Postat 18 April 2013 - 10:59 PM

Vezi postareaCarmen L, la 18 April 2013 - 04:59 PM, a spus:

...
Maya pliculetul din penultima poza l-am ochit la DM, asa ca al meu va fi data viitoare, merci pentru informatie....


Exact la acelasi lucru m-am gandit si eu. Dar o sa ma uit si dupa celelalte variante.

Maya, multumesc pentru poze. :tongue3:

#30 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 May 2013 - 06:46 PM

N-am rezistat si l-am facut din nou :thumleft:
De data aceasta in alt fel de tavita, cred ca e ca cea a Mayei.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1184-13687227660698.jpg


#31 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 May 2013 - 09:45 PM

Vika ,

Superb ti-a iesit !

Si forma a iesit perfect .Imagine postata

Eu am mai cumparat chiar azi o tava de Gugelhupf pentru fiica-mea.
E mai inalta si mai dintata decat a mea,dar ea merita asa ca o sa i-o dau cu tot dragul.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#32 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 May 2013 - 10:21 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 May 2013 - 09:45 PM, a spus:

Vika ,

Superb ti-a iesit !

Si forma a iesit perfect .Imagine postata

Eu am mai cumparat chiar azi o tava de Gugelhupf pentru fiica-mea.
E mai inalta si mai dintata decat a mea,dar ea merita asa ca o sa i-o dau cu tot dragul.Imagine postata


Pisco, nu stiu cum sa-mi exprim mai bine recunostinta ca ai postat reteta, a devenit checul meu preferat!
Si tavita mea e noua, a fost f ieftina iar forma ondulata frumoasa se vede cat de cat.La banii dati eu zic ca e ok.
Insa pe viitor imi doresc si eu una dintata bine de tot (chiar daca nu as avea ce face cu doua) :thumleft:

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2013 - 02:20 PM

Fetelor ati fost convingatoare.Il promovez pe lista.
:floare:

#34 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 17 May 2013 - 02:53 PM

Maya, ai putea sa-mi spui te rog care e diferenta intre acidul tartric si Backpulver normal? Se simte vreo diferenta la gust? Multumesc.





Vezi postareaMaya, la 18 April 2013 - 04:46 PM, a spus:

Vezi postareamaddy123, la 18 April 2013 - 04:40 PM, a spus:

Maya, te rog, poti sa pui o poza cu ambalajul de la acidul tartric?
Multumesc. :floare:


Folosesc asta:

Imagine postata

sau asta :

Imagine postata


sau asta:

Imagine postata


#35 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 May 2013 - 04:49 PM

Diferenta care face... diferenta, ar fi amestecul de NaHCO3 si fosfatii E 450a si E 341a ... chestii obtinute sintetic, iar acidul tartric e un acid organic obtinut din vin în general, struguri, banane si alte fructe.
Nu ca m-as da în vînt dupa agenti de afînare si crestere, dar la ala normal îi simt bicarbonatul în prajituri fine. Oricum, rar folosesc si de asta. Doar la maglavaisuri care cred ca-s mai grele si au nevoie de putina "ridicare" . La pandispanuri fine nu folosesc deloc. Bat doar bine ouale si adaug faina cernuta, amestec usor... si iese bine fara prafuri.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#36 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 17 May 2013 - 09:30 PM

Inteleg, merci de raspuns. Si eu am impresia ca simt gustul la praful normal, de aceea am intrebat.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi