Forum Culinar: Prajitura cu banane - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu banane

#1 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 19 April 2013 - 08:48 PM

Prajitura cu banane

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663963017417.jpg

Mi-a placut mult reteta aceasta de prajitura pentru ca bananele raman neschimbate (nu oxideaza) iar gustul lor este accentuat de crema.
Blat:
-6 oua
-3 linguri apa
-10 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 4 linguri nuca macinata
- 3 liguri pline cu faina
- 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie

Crema:
-3 oua
- 150 g zahar
- 4 linguri faina
- 300 ml cu lapte
- 4 plicuri de zahar vanilinat
- 1 pachet si jumatate de unt (300 g)

Glazura:
- 5 linguri cacao
- 5 linguri zahar pudra
- 5 linguri apa clocotita
- 5 linguri ulei
- 1 picatura de otet
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-1366396257533.jpg

Pentru inceput am facut blatul. Am separat albusurile de galbenusuri.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663963541642.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663963893879.jpg


Apoi se pune apa, cacao, nuca, praful de copt si faina si se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Blatul se coace la 175-180 grade, cu ventilatie, timp de 15 minute. Odata copt, blatul se lasa la racit dupa care se taie longitudinal, in doua bucati egale.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663964684498.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663964923789.jpg


Se prepara crema. Intr-un bol sau craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, si se subtiaza cu laptele. Bolul cu amestecul rezultat se pune la bain-marie intr-un vas si se amesteca bine pana se ingroasa.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663966278094.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663966493582.jpg

Separat se mixeaza spuma untul (trebuie lasat 2-3 h la temperatura camerei), apoi se pune cate o lingura din crema racita si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine o crema fina.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663967375996.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663967522387.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663967838035.jpg


Peste o bucata din blatul taiat in doua, se pune jumatate din crema si se niveleaza. Peste crema se pun bananele taiate rondele una langa alta, apoi cu o lingura se pune incet restul de crema. Atentie sa nu deranjati stratul de banane.
Pentru prepararea glazurii se amesteca bine zaharul cu cacao, se adauga pe rand cate o lingura de apa clocotita si se amesteca,apoi in acelasi mod uleiul si la final picatura de otet. Se intinde imediat pe prajitura.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663968732296.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663968979151.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663969154931.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-802-13663969339003.jpg


Pofta buna!

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 April 2013 - 10:06 PM

E tare draguta. Imi place cum se vad bananele in crema.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 19 April 2013 - 10:14 PM

Vezi postareaaura, la 19 April 2013 - 10:06 PM, a spus:

E tare draguta. Imi place cum se vad bananele in crema.

Multumesc, Aura! Bananele isi pastreaza gustul (ba parca devin mai aromate) si textura. Mi-a placut mult prajitura asta :snorting:

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 April 2013 - 10:17 PM

Și vin eu cu o întrebare prostească : bananele cu ce alte fructe s-ar putea înlocui? Că bananele nu sunt monti...
Sorina

#5 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 19 April 2013 - 10:26 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2013 - 10:17 PM, a spus:

Și vin eu cu o întrebare prostească : bananele cu ce alte fructe s-ar putea înlocui? Că bananele nu sunt monti...

Cred ca ar merge si capsuni, caise sau chiar pere. Ideea e sa fie foarte aromate si fara mult suc.

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 April 2013 - 03:49 PM

Mulțumesc mult!
Sorina

#7 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 20 April 2013 - 09:44 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 April 2013 - 03:49 PM, a spus:

Mulțumesc mult!

:) Cu placere! Sa ne spui si noua daca incerci cu alte fructe!

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 April 2013 - 11:16 PM

Absolut!
Sorina

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 April 2013 - 08:15 AM

Ati vazut cat e de perfecta prajitura asta?
Eu o vad bine sub forma de tort, cu minim trei straturi.
Ca "tortoantzele" alea americane inalte de-ti vine sa plonjezi in cap in ele! :)

#10 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 10:01 AM

Vezi postareaEataly, la 21 April 2013 - 08:15 AM, a spus:

Ati vazut cat e de perfecta prajitura asta?
Eu o vad bine sub forma de tort, cu minim trei straturi.
Ca "tortoantzele" alea americane inalte de-ti vine sa plonjezi in cap in ele! :drool:

:) Multumesc! Am facut-o si in forma de tort pentru ziua sotului :occasion15: Intr-adevar iese minunat!

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 April 2013 - 01:19 PM

Din nou eu... Care este dimensiunea tăvii? Mulțumesc!
Sorina

#12 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 02:10 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 April 2013 - 01:19 PM, a spus:

Din nou eu... Care este dimensiunea tăvii? Mulțumesc!

Are 30x35 :occasion15: Cu placere!

#13 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 April 2013 - 03:41 PM

Hai ca mi-ai confirmat ca-i buna combinatia pandispan-crema de vanilie(sau de cremsnit,pentru ca mie asa imi pare ca-i cam tot pe-acolo) Nu mai facusem niciodata si zilele trecute a trebuit sa 'salvez' un tort cu ce-aveam prin casa si unicul gand mi-a fost la crema asta.N-aveam idee ce-o sa iasa,dar cica a iesit ceva tare bun. No' pot sa stau linistita dar,ca nu mi-au spus doar din complezenta.Daca trageam un ochi pe-aici n-aveam sa stau cu inima indoita,oare cum o fi si daca nu fac vreo prostie.

Dar acum m-ai facut curioasa cum o fi si cu banane prin ea,deci mi-o pun pe lista de 'must do' ,desi habar n-am cand ajung si la ea.

#14 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 05:48 PM

Vezi postareaEllani, la 21 April 2013 - 03:41 PM, a spus:

Hai ca mi-ai confirmat ca-i buna combinatia pandispan-crema de vanilie(sau de cremsnit,pentru ca mie asa imi pare ca-i cam tot pe-acolo) Nu mai facusem niciodata si zilele trecute a trebuit sa 'salvez' un tort cu ce-aveam prin casa si unicul gand mi-a fost la crema asta.N-aveam idee ce-o sa iasa,dar cica a iesit ceva tare bun. No' pot sa stau linistita dar,ca nu mi-au spus doar din complezenta.Daca trageam un ochi pe-aici n-aveam sa stau cu inima indoita,oare cum o fi si daca nu fac vreo prostie.

Dar acum m-ai facut curioasa cum o fi si cu banane prin ea,deci mi-o pun pe lista de 'must do' ,desi habar n-am cand ajung si la ea.

Si eu am mereu dileme din astea: o fi suficienta crema banala de vanilie? n-o fi prea demodata? Uite ca nu! Pune in valoare alte ingrediente :occasion15: Asta cu banane chiar a fost o surpriza pt ca in mod normal prajiturile ce au in compozitie fructul asta sunt putin cam fade. Sa-mi spui daca ti-a placut (atunci cand i-o veni randul :drool:)

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 April 2013 - 08:14 PM

Arata intr-un mare fel... :drool: Sunt sigura ca are si-un gust minunat! :thumleft: Cel putin la fel de bun precum arata! :rolleyes:

#16 Useril este offline   Gourmandelle 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 24-April 13

Postat 29 April 2013 - 01:34 PM

Iubesc deserturile cu banane! Abia astept sa incerc reteta asta :)
Imagine postata

#17 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 April 2013 - 05:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2013 - 10:17 PM, a spus:

Și vin eu cu o întrebare prostească : bananele cu ce alte fructe s-ar putea înlocui? Că bananele nu sunt monti...


Eu zic ca ar merge cu dovleac fiert, pasat si vanilie sa fie cam aceiasi textura.

#18 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 30 April 2013 - 08:06 AM

Vezi postareaFoxyy, la 21 April 2013 - 08:14 PM, a spus:

Arata intr-un mare fel... :) Sunt sigura ca are si-un gust minunat! :) Cel putin la fel de bun precum arata! :)

Multumesc, Foxyy! :*

Vezi postareaGourmandelle, la 29 April 2013 - 01:34 PM, a spus:

Iubesc deserturile cu banane! Abia astept sa incerc reteta asta :-*

E intr-adevar o prajitura foarte buna!Bananele nu sunt pe lista mea scurta atunci cand am nevoie pentru deserturi. Surprinzator, de data asta mi-au placut mult.

Vezi postareacerra, la 29 April 2013 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2013 - 10:17 PM, a spus:

Și vin eu cu o întrebare prostească : bananele cu ce alte fructe s-ar putea înlocui? Că bananele nu sunt monti...


Eu zic ca ar merge cu dovleac fiert, pasat si vanilie sa fie cam aceiasi textura.

E de incercat :)

#19 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 June 2013 - 09:32 PM

Eu l-am facut tort, cu 2 straturi, unul cu banane si unul cu capsuni. Foarte bun, mult apreciat si de cei mici si de cei mari. Am respectat reteta, doar ca in crema am pus jumatate din cantitatea de unt. E usor de facut si foarte bun.

In poza nu se vede, dar au fost 3 straturi de blat si 2 de crema/fructe. Pentru crema am facut reteta dubla, pentru un tort de 20 cm diametru.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-341-1371411302627.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 June 2013 - 09:51 PM

Vezi postareaaura, la 16 June 2013 - 09:32 PM, a spus:



In poza nu se vede, dar au fost 3 straturi de blat si 2 de crema/fructe.



Frumoasa sectiunea!

Se vad blaturile.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi