Mi-a placut mult reteta aceasta de prajitura pentru ca bananele raman neschimbate (nu oxideaza) iar gustul lor este accentuat de crema.
Blat:
-6 oua
-3 linguri apa
-10 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 4 linguri nuca macinata
- 3 liguri pline cu faina
- 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
Crema:
-3 oua
- 150 g zahar
- 4 linguri faina
- 300 ml cu lapte
- 4 plicuri de zahar vanilinat
- 1 pachet si jumatate de unt (300 g)
Glazura:
- 5 linguri cacao
- 5 linguri zahar pudra
- 5 linguri apa clocotita
- 5 linguri ulei
- 1 picatura de otet

Pentru inceput am facut blatul. Am separat albusurile de galbenusuri.

Apoi se pune apa, cacao, nuca, praful de copt si faina si se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Blatul se coace la 175-180 grade, cu ventilatie, timp de 15 minute. Odata copt, blatul se lasa la racit dupa care se taie longitudinal, in doua bucati egale.

Se prepara crema. Intr-un bol sau craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, si se subtiaza cu laptele. Bolul cu amestecul rezultat se pune la bain-marie intr-un vas si se amesteca bine pana se ingroasa.

Separat se mixeaza spuma untul (trebuie lasat 2-3 h la temperatura camerei), apoi se pune cate o lingura din crema racita si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine o crema fina.

Peste o bucata din blatul taiat in doua, se pune jumatate din crema si se niveleaza. Peste crema se pun bananele taiate rondele una langa alta, apoi cu o lingura se pune incet restul de crema. Atentie sa nu deranjati stratul de banane.
Pentru prepararea glazurii se amesteca bine zaharul cu cacao, se adauga pe rand cate o lingura de apa clocotita si se amesteca,apoi in acelasi mod uleiul si la final picatura de otet. Se intinde imediat pe prajitura.

Pofta buna!