Forum Culinar: Funnel Cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Funnel Cake

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 April 2013 - 12:24 AM

FUNNEL CAKE

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088325937.jpg

Funnel cake este un desert foarte popular aici in America mai ales cand este vorba de carnavaluri, targuri, activitati sportive sau parcuri de distractii.
Este imposibil sa mergi la una din activitatile enumerate si sa nu simti in nari mirosul dulce imbietor al acestor gogosi siralate.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088192986.jpg

Exista diferite variatiuni ale acestui desert popular care difera de la regiune la regiune sau de la tara la tara insa in principiu ideea de baza ramane aceeasi,
un aluat prajit care se serveste cald simplu cu zahar pudra, sau cu gem, scortisoara, fructe, frisca sau ciocolata calda.
Din cate ma citit varianta Austriaca se numeste Strauben, in Slovenia Flancati, in Spania Churro, in Finlanda Tippaleipä, in India Jalebi si asa mai departe.
Numele englez Funnel Cake provine de la modul de pregatire a acestor gogosi prin turnarea aluatului printr-o palnie intr-un mod circular in uleiul incis .
Este o bomba calorica, ca orice alta gogoasa de altfel, interzisa bolnavilor de inima insa irezistibila in anumite ocazii, mai ales cele de care am pomenit la inceput.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-1366408818089.jpg

INGREDIENTE:

-o cana si un sfert de faina
- 1 cana lapte rece
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- ulei pentru prajit
- zahar pudra, frisca, fructe sau ce doriti pentru servit

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-1366408813776.jpg

Se amesteca laptele cu oul intr-un castron si se aduga esenta de vanilie.
Intr-un alt castron se pune faina, praful de copt, sarea si zaharul.
Se toarna amestecul de faina peste cel lichid usor, in plaoie si se amesteca cu grija fara sa se faca cocoloase.
Consistenta este identica cu cea de la clatite.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088145557.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088151827.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088156515.jpg

Intre timp se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca si cand este suficient de fierbinte
(puteti presara putina faina ca sa vedeti daca este incins bine) cu ajutorul unei palnii se toarna compozitia intr-un mod circular si dantelat,
fara sa se suprapuna complet straturile altfel riscati sa prajiti o gogoasa imensa.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-1366408816219.jpg

Se rumenesc pe ambele parti si apoi se scot la scurs pe un servet de hartie absorbant.
Se pudreaza imediat cu zahar si se serveste dupa cum am spus simpla sau cu ce topping va place si aveti la indemana.
Din cantitatile enumerate va vor iesi circa 4-5 gogosi, functie de marimea tigaii (si gaura palniei). :snorting:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088167859.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088186644.jpg

Este un desert rapid care le va place cu siguranta copiilor.
Va doresc pofta buna!

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-701-13664088314813.jpg





#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 April 2013 - 07:30 AM

Nu stiam de unde miroase a vanile si capsuni azi dimineata cand am deschis Forumul.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 April 2013 - 08:13 AM

Da, eu le-am mancat si-n Italia in zona Belluno(Dolomiti).
Si le-am facut si eu dupa reteta lor.
Le gasesti sub numele de Strauben sau Stroboi, cu o modificare lejera in lista ingredientelor:
se adauga si un paharel de tuica in compozitie. :snorting:

#4 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 20 April 2013 - 08:26 AM

:snorting: Mmm, sunt de incercat cu zmeura sau capsuni!

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 April 2013 - 08:56 AM

Doamne, asta m-ar omori definitiv! super gogoasa, Chefo!

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 April 2013 - 11:01 PM

Vezi postareaPiscotel, la 20 April 2013 - 07:30 AM, a spus:

Nu stiam de unde miroase a vanile si capsuni azi dimineata cand am deschis Forumul.Imagine postata


Asa e ca mirosea frumos? Te pup.

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 April 2013 - 11:02 PM

Vezi postareaEataly, la 20 April 2013 - 08:13 AM, a spus:

Da, eu le-am mancat si-n Italia in zona Belluno(Dolomiti).
Si le-am facut si eu dupa reteta lor.
Le gasesti sub numele de Strauben sau Stroboi, cu o modificare lejera in lista ingredientelor:
se adauga si un paharel de tuica in compozitie. :occasion15:



Da, asa e, uitasem sa mentionez si Italia. Ma intriga totusi tuica in gogosi. :headbang: Dar o accept cu placere langa. Cin-cin! :occasion15:

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 April 2013 - 11:05 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 20 April 2013 - 08:26 AM, a spus:

:occasion15: Mmm, sunt de incercat cu zmeura sau capsuni!


Si mi-e tot asa imi plac, pudrate cu putin zahar si cu fructe.

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 April 2013 - 11:08 PM

Vezi postareamoatza, la 20 April 2013 - 08:56 AM, a spus:

Doamne, asta m-ar omori definitiv! super gogoasa, Chefo!


Moatza, sa stii ca omoara, nu pe loc, asa.....in timp, dar ce buna e....Mmmmmmm! :occasion15:

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 April 2013 - 06:41 AM

Superbe gogosele si se fac si rapid. Trebuiesc incercate! :occasion15:

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 April 2013 - 10:18 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 22 April 2013 - 11:02 PM, a spus:



Da, asa e, uitasem sa mentionez si Italia. Ma intriga totusi tuica in gogosi. :toothy9; Dar o accept cu placere langa. Cin-cin! :thumleft:


Gabitza, prin caldura se evapora alcoolul, dar ofera aluatului o aroma si o consistenta deosebita.Crede-ma!

#12 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2013 - 03:57 PM

M-a apucat ameteala, si alta nu.

#13 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 24 April 2013 - 08:35 AM

Si aici fac arabii, gasesti peste tot, la tarabe
Frumos si bun! Mare clasa si la tine!

#14 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2013 - 09:06 AM

Vezi postarearedivivus, la 24 April 2013 - 08:35 AM, a spus:

Si aici fac arabii, gasesti peste tot, la tarabe
Frumos si bun! Mare clasa si la tine!


Da!!!!!!!! si insiropate doar ca se numesc altfel.

Foarte reusite cele puse aici!

#15 Useril este offline   Gourmandelle 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 24-April 13

Postat 29 April 2013 - 01:32 PM

Pare tare bun! O sa incerc si eu reteta asta :)
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi