Forum Culinar: Reţete raw vegan - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete raw vegan

#21 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 May 2013 - 04:27 AM

Vezi postareaDexter, la 02 May 2013 - 03:12 AM, a spus:

whole foods market, health stores, Japan-town sau supermarket chinezesc, dar alea mai upscale, nu alea normale.



Mersi, sa vad ce gasesc pe aici...

Deci in seara asta am facut fetucinele dovlecei dar sosul l-am facut cu nuci, ca n-am mai avut rabdare pana ajung la magazin sa iau caju :)

Culoarea a iesit mai bej, probabil ca din cauza nucilor. Gustul super, nu ma asteptam sa fie asa! E prima data cand mananc si dovlecei cruzi si-mi plac! Merge si cu marar!

Am si eu 2 intrebari:
- ce aparat folosesti ca sa le mixezi? Eu n-am un food processor fancy, am decat un Bullet magic si un blender vertical care-l bagi in oala sa faci piureuri. Cu blenderul ala am facut pasta, dar nu a iesit asa cremoasa ca a ta. L-am lasat sa invarta pana n-a mai putut, dar tot n-a iesit crema-crema ca-n poza ta...
- cu ce tai fetucinele de dovlecei? Eu am folosit o unealta pt curatat coaja la legume, dar mi-au iesit tagliatele ... prea late :)!

Io-te si dovada:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-120-13674615146745.jpg

#22 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2013 - 02:51 PM

Ralu, să vezi ce gust fin au cu caju, nici nu ştii ce mănînci :floare: Caju iese extrem de cremos, nu se compară cu nucile, de aia este folosit foarte mult de vegani la chestii care trebuie să semene cu creme, puding, etc

pe caju l-am rişnit in rîşniţa de cafea după care l-am băgat în magic. mai am şi un blender profi de 900 W dar la multe, nu trebuie să ajung la el, magicul este suficient.

la tăiat am folosit maşinăria asta, care este cel mai eficient peeler, e made in switzerland, are lama de oţel carbon, taie impecabil după mulţi ani de folosinţă, poţi face chiar şi matchsticks cu el, e foarte uşor şi versatil. secretul e să roteşti dovlecelul tot timpul şi să-l tai pe muchie cum ar veni. eu l-am infipt intr-un băţ de frigărui şi a mers foarte repede.

Imagine postata

#23 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 May 2013 - 04:18 PM

mersi de info :floare:

#24 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 May 2013 - 01:26 AM

"frişca" nu a ieşit cum trebuie, la inceput a fost prea groasă, cam ca cream cheese, am mai pus apă şi a ieşit prea subţire =)) acuma e la congelator, poate-i mai bună ca ingheţată :)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13675370284911.jpg

#25 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,393
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 May 2013 - 03:00 AM

Dex, si io te urmaresc :-* !
Am facut in seara asta dovleceii, cred ca trebuia sa pun o idee mai putina apa, dar a iesit cum mi-am inchipuit =)) ...
N-am avut nucsoara, dar in rest am pus tot ce-ai zis - mi se parea mie totusi ca lipseste ceva, cred ca mararul lu' ralesu' :)
Am macinat si eu cashews in rasnita de cafea ("cafea" vorba vine ca eu macin condimentele pentru fripturi), pe urma le-am pus intr-un mini-chopper no-name (o vechitura dar isi face treaba), nu trebuie cine stie ce "scule".

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-192-13675426536312.jpg


#26 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 May 2013 - 03:38 AM

adi, ţi-au ieşit şi fettuccinele şi sosul la fix =)) dacă îţi place pesto, fă şi varianta aia, sunt foarte bune.

#27 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,393
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 May 2013 - 03:52 AM

Vezi postareaDexter, la 03 May 2013 - 03:38 AM, a spus:

adi, ţi-au ieşit şi fettuccinele şi sosul la fix =)) dacă îţi place pesto, fă şi varianta aia, sunt foarte bune.


Aha, acuma mi-am adus aminte ce voiam sa te intreb: cantitatile de la pesto?
Aaaa, si inca una: de unde iau leurda? cum o cheama oare p-aici?

#28 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 May 2013 - 02:58 PM

pesto raw vegan

4 căni de busuioc
1/3 căni de ulei de măsline presat la rece
1-3 căni de seminţe naturale de pin
2 căţei de usturoi
sare, piper
opţional, 1 lingură de drojdie nutritivă (aka nutritional yeast, foarte populară printre adepţii raw). eu am sărit-o că nu am, dar am de gând să probez. cică e o mare sursă de vitamina B.

se bleduie toate deodată pînă la consitenţa dorită

leurda se cheamă ramps sau wild leek, in franceză l'ail des bois. o găseşti, dacă ai noroc, la farmers' market.

#29 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 May 2013 - 09:38 PM

Îngheţată raw vegan

reţeta asta este o combinaţie între ingheţata cu un singur ingredient postată aici îngheţată cu un singur ingredient

şi "frişca" raw vegan postată mai sus

ingrediente adiţionale : cacao raw, nucă de cocos raw pentru garnisit

se blenduie banana, cu frişca şi cacaoa pînă ajung de consistenţa unei creme

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13689053620112.jpg

asta e tot

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1215-13689053530334.jpg

impresii: ingheţata e perfect de dulce, are un gust delicat de banană, cacao şi nucă de cocos, caju nu se simte de loc. dacă o lăsaţi să se dezgheţe, iese un pudding foarte cremos.

#30 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 May 2013 - 01:10 AM

de nu stiu cand ma bate gandul de raw vegan, dar cu un carnivor in casa nu mi-am luat inca suficient elan! ce bine ca ati deschis topicul, ca asa imi fac mai mult curaj sa incerc si eu bucataria raw :drool: Sunt cu ochii pe voi! :hello:

cu ce ai ornat (alb) inghetata, dex?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 May 2013 - 01:18 AM

nucă de cocos

inghetaţa de banană trebuie să o incerci neapărat (reţeta simplă, fără "frişcă") ... nici nu o să ştie familionul ce le serveşti :drool:

#32 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 July 2013 - 02:07 PM

Daca tot am cules primii dovlecei din gradina, trebuia sa probez neaparat reteta asta. Am facut doar o portioara mica pentru mine. Ai mei nu consuma dovleci cruzi. I-am ales pe cei pitici si i-am lasat cu tot cu coaja. Restul au acompaniat (grilati) friptura de pui de la pînz :)

Nu am avut timp de bibileala, si pentru ca portia sata de crema caju e asa mica, nu am mai moshcolit Blenderul KA/poate chiar era prea putin pentru blender, asa ca am pus toate ingredientele: caju, apa, zeama de lamîie, sare, piper si usturoi într-un vas înalt si suplu, si am macinat totul cu mixerul batz/stick :) Nu a iesit asa fina ca cea facuta de Dex, dar a iesit foarte bine. Data viitoare fac mai multa, si o bag la KA, si o fac maioneza :) E o chestie suuuper crema asta!

Restul am folosit-o pe post de maioneza la o salatica de conopida.
-conopida fiarta, scursa si racita, pasata putin pentru a avea o textura mai groaba (noua nu ne place fina/pasta), condimentata cu lamîie, sare, piper si olea suc de lamîie, un catel de usturoi ras si amestecat cu crema asta de caju. Asta n-a mai fost raw, dar vegan! Buna, buna! Au halit si ai mei! Denise a precizat ca îi place maioneza asta ca nare gust de ou :) Nu stia ca e cu caju :)

Asa a iesit crema - amestecate toate deodata si macinate cu mixerul stick :

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738031164994.jpg

Ce colectie de dovlecei deformati, dar bio! :P

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738030093343.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738035669177.jpg

Ce frumusei sînt feliati fin.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738030586414.jpg

Cu sosulet si nucsoara deasupra. Semintele de pin mi le plac doar in pesto, asa ca nu am pus.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738031549873.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738031651509.jpg

Si salata de conopida, portia mea :P

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738031868282.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13738031952125.jpg


Daca va supara varianta asta cu conopida fiarta, o scot imediat de aici. Doar voiam sa va spun ca sigur iese super si cu conopida cruda. Mie de exemplu îmi place conopida cruda. O taiati maruntica si amestecati cu sosul asta, si neaparat condimentati picant! Lecker :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 July 2013 - 04:11 PM

maya, ți-a ieșit super. o idee bună cu conopida și mie îmi place crudă. să încerci și varianta cu pesto, sunt foarte buni și așa.

maioneza de caju rulz!

#34 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 August 2013 - 03:06 AM

Humus cu dovlecei

1/2 cana nuci caju
1-2 linguri de zeama de lamaie
1 catel de usturoi
1 lingurita de miso
200 g dovlecel, taiat bucatele

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-341-13770469955338.jpg

Se dau prin blender toate pana se obtine o pasta.

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-341-13770470112627.jpg


"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#35 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 21 August 2013 - 04:29 PM

Vezi postareaaura, la 21 August 2013 - 03:06 AM, a spus:

Humus cu dovlecei

1/2 cana nuci caju
1-2 linguri de zeama de lamaie
1 catel de usturoi
1 lingurita de miso
200 g dovlecel, taiat bucatele

Atasament 2013-08-20 19.46.11.jpg

Se dau prin blender toate pana se obtine o pasta.

Atasament 2013-08-20 19.55.47.jpg




arata super! zici ca e salata de vinete!

Auzi, miso se poate inlocui cu altceva?

#36 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 August 2013 - 05:40 PM

In realitate e mai verde si are un gust dulceag.

Ralu, miso il poti inlocui cu sare :105:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2013 - 07:06 PM

Am luat pina acu de 2 ori cite o cutie de caju cu gind sa fac maioneza asta dar n-am apucat ca le-am mincat :105: cre' ca tre sa iau mai multe cutii la un loc ca sa apuc sa o fac :105:

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2013 - 09:59 PM

Am reusit in sfirsit. M-a inselat robotelul pentru ca dupa ce am amestecat prima cutie mi s-a parut extrem de lichid (apa am pus din ochi :) ) asa ca am mai pus o cutie si a iesit prea gros si nici nu s-a mai macinat bine :thumleft:
Dar combinatia e buna :)
Imagine atasata: monthly_09_2013/post-4-13786703474249.jpg

#39 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 November 2013 - 08:09 PM

Miercuri am facut laptele de migdale. Fiica-mea nici nu s-a atins de el cand l-a vazut asa bejuliu... , deci nu stiu daca i-ar placea ...
personal, nu ii gasesc nici o asemanare cu laptele, nu stiu de ce s-ar numi asa. Nu e rau la gust, e ok. Lapte oricum eu nu consumam, deci nu, nu as face asta pt consum ... , decat daca as deveni raw-vegan sau as tine post si as avea nevoie sa folosesc un lapte ...
cu resturile de migdale macinate (am vazut o reteta de tort, care nu m-a inspirat), am facut blatul de la un cheese cake clasic (+100g unt topit, 1 lingura praf de stevia, multa scortisoara). Blatul a fost cu mult mai bun decat blatul clasic de biscuiti digestivi.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#40 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 November 2013 - 08:20 PM

Am facut salata de conopida cruda a Adrianei si carpaccio de conopida al Stellei.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi