Mersi pt link, Dexter! Omisesem topicul pt ca intru rar pe aici in ultimul timp.
Eu am optat pt deserturi raw food in ultimul timp ...
Tortul de mai jos e mai degraba un raw "cheese cake". Reteta e o combinatie intre doua retete de pe net.
Blatul/Crusta:
200 g midgale (puse la inmuiat in apa de seara, ca 8h)
40 g curmale, pulpa (inmuiate de seara) Daca sunt Medjool ajunge sa le inmuiati 15-20 minute inainte de mixare.
putina sare
vanilie Bourbon - pulbere
Se macina toate ingredientele pana la obtinerea unei paste consistente. E placut la gust si daca se mai simt bucatele mici de midgale, deci nu trebuie facut totul ca o pasta fina. Eu folosesc robotul de bucatarie cu cutitul in forma de S, un Philips mai vechi care si-a scos banii demult.
Intr-o forma cu inel unsa cu ulei de cocos se pune compozitia si se taseaza. Se poate ridica crusta si pe peretii inelului insa eu am lasat numai baza.
Se pune in frigider si pregatim restul.
Umplutura:
250 g caju (puse la inmuiat de seara, ca 8 h) se macina cu vanilie, lapte de migdale, sirop de agave si putina zeama de lamaie pana la consistenta unei maioneze.
Nu am masurat laptele de migdale pt ca l-am pus treptat, dar a fost in jur de 1 dl. Sirop de agave dupa gustul fiecaruia. La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei/unt de cocos si se amesteca doar pt omogenizare. Am oprit un pic de crema.
Se toarna compozitia peste crusta si se da la congelator.
Eu am avut merisoare congelate, ca 2 ,5 dl pe care le-am blenduit cu o banana. Am sprituit din loc in loc in pasta de caju turnata peste crusta umplutura de merisoare, cu grija ca sa nu ating crusta. 3-4 linguri am amestecat in pasta de caju oprita si am intins peste crema de caju. Sosul de merisoare ramas se poate servi ca sos la felia de cheese cake s-au consumat separat.
Am tinut la congelator pana s-a intarit biniosr, am desfacut inelul, am ornat cu goji si pudrat marginile cu cacao raw.
Am mutat-o apoi in frigider pt ca asteptam musafiri. That's it!
Gustul grozav si chiar merita incercata combinatia.
Reţete raw vegan
#42
Postat 01 December 2013 - 11:02 PM
Aici sunt retete raw food sau si vegan? Ca nu e acelasi lucru totusi.
#43
Postat 01 December 2013 - 11:21 PM
salmida mulțumim de rețetă, arată delicios!
idea topicului a fost sa scriem și rețete raw și vegan. eu m-am axat pe varianta raw a unor rețete cunoscute, fettuccinele alfredo raw, fiind piesa de rezistență
idea topicului a fost sa scriem și rețete raw și vegan. eu m-am axat pe varianta raw a unor rețete cunoscute, fettuccinele alfredo raw, fiind piesa de rezistență
#45
Postat 02 December 2013 - 11:46 PM
Salmida, arata super tortul si parca simt ca e buuun!
Am citit si eu pe blogul Ligiei Pop _(pare a fi cea mai tare din RO, sau precursoarea raw-ului in RO), dar nu era colorat ca al tau cu fructe si parca nici ornat nu m-a inspirat probabil si unde nu a avut sectiune! al tau ma atrage ! cand m-oi mai urni sa mai fac lapte de migdale il voi incerca pe al tau.
Salata de conopida cruda intra la raw, in varianta Adrianei si a Stellei (carpaccio) :
Am citit si eu pe blogul Ligiei Pop _(pare a fi cea mai tare din RO, sau precursoarea raw-ului in RO), dar nu era colorat ca al tau cu fructe si parca nici ornat nu m-a inspirat probabil si unde nu a avut sectiune! al tau ma atrage ! cand m-oi mai urni sa mai fac lapte de migdale il voi incerca pe al tau.
Salata de conopida cruda intra la raw, in varianta Adrianei si a Stellei (carpaccio) :
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#46
Postat 14 January 2014 - 02:59 PM
De mult cochetez cu dulciurile raw si am reusit sa prepar si eu ceva, sper sa mai fac.
Prima incercare de bomboane raw care au fost f delicioase
150 gr prune uscate
150 gr stafide
100 gr cranberies
6 curmale
100 gr cocos uscat(bucati nu fulgi)
alune de padure macinate
fulgi de ovaz
Fructele se pun intr-un vas cu apa(cat sa le acopere) si se lasa la inmuiat cateva ore.
Dupa ce s-au hidratat , se scurg bine de apa si se pun in blender mixand pana obtinem o pasta.
Rastunam intr-un castron pasta obtinuta si adaugam alunele, putin cate putin pana compozitia incepe sa se lege si putem forma bilute.
Se formeata bilutele de dimensiunea dorita si se dau prin fulgi, eu am avut de ovaz dar cateva bilute le-am dat prin susan.Mai mult mi-au placut cele cu ovaz.
Prima incercare de bomboane raw care au fost f delicioase
150 gr prune uscate
150 gr stafide
100 gr cranberies
6 curmale
100 gr cocos uscat(bucati nu fulgi)
alune de padure macinate
fulgi de ovaz
Fructele se pun intr-un vas cu apa(cat sa le acopere) si se lasa la inmuiat cateva ore.
Dupa ce s-au hidratat , se scurg bine de apa si se pun in blender mixand pana obtinem o pasta.
Rastunam intr-un castron pasta obtinuta si adaugam alunele, putin cate putin pana compozitia incepe sa se lege si putem forma bilute.
Se formeata bilutele de dimensiunea dorita si se dau prin fulgi, eu am avut de ovaz dar cateva bilute le-am dat prin susan.Mai mult mi-au placut cele cu ovaz.