Forum Culinar: Reţete raw vegan - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete raw vegan

#41 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 01 December 2013 - 10:59 PM

Mersi pt link, Dexter! Omisesem topicul pt ca intru rar pe aici in ultimul timp. :D

Eu am optat pt deserturi raw food in ultimul timp ...

Tortul de mai jos e mai degraba un raw "cheese cake". Reteta e o combinatie intre doua retete de pe net.

Blatul/Crusta:
200 g midgale (puse la inmuiat in apa de seara, ca 8h)
40 g curmale, pulpa (inmuiate de seara) Daca sunt Medjool ajunge sa le inmuiati 15-20 minute inainte de mixare.
putina sare
vanilie Bourbon - pulbere

Se macina toate ingredientele pana la obtinerea unei paste consistente. E placut la gust si daca se mai simt bucatele mici de midgale, deci nu trebuie facut totul ca o pasta fina. Eu folosesc robotul de bucatarie cu cutitul in forma de S, un Philips mai vechi care si-a scos banii demult. :drool:
Intr-o forma cu inel unsa cu ulei de cocos se pune compozitia si se taseaza. Se poate ridica crusta si pe peretii inelului insa eu am lasat numai baza.
Se pune in frigider si pregatim restul.

Umplutura:
250 g caju (puse la inmuiat de seara, ca 8 h) se macina cu vanilie, lapte de migdale, sirop de agave si putina zeama de lamaie pana la consistenta unei maioneze.
Nu am masurat laptele de migdale pt ca l-am pus treptat, dar a fost in jur de 1 dl. Sirop de agave dupa gustul fiecaruia. La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei/unt de cocos si se amesteca doar pt omogenizare. Am oprit un pic de crema.
Se toarna compozitia peste crusta si se da la congelator.

Eu am avut merisoare congelate, ca 2 ,5 dl pe care le-am blenduit cu o banana. Am sprituit din loc in loc in pasta de caju turnata peste crusta umplutura de merisoare, cu grija ca sa nu ating crusta. 3-4 linguri am amestecat in pasta de caju oprita si am intins peste crema de caju. Sosul de merisoare ramas se poate servi ca sos la felia de cheese cake s-au consumat separat.
Am tinut la congelator pana s-a intarit biniosr, am desfacut inelul, am ornat cu goji si pudrat marginile cu cacao raw.

Am mutat-o apoi in frigider pt ca asteptam musafiri. :-* That's it!

Gustul grozav si chiar merita incercata combinatia.


Imagine atasata: monthly_12_2013/post-697-13859307749531.jpg

#42 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 01 December 2013 - 11:02 PM

Aici sunt retete raw food sau si vegan? Ca nu e acelasi lucru totusi. ;)

#43 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 December 2013 - 11:21 PM

salmida mulțumim de rețetă, arată delicios!

idea topicului a fost sa scriem și rețete raw și vegan. eu m-am axat pe varianta raw a unor rețete cunoscute, fettuccinele alfredo raw, fiind piesa de rezistență ;)

#44 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 December 2013 - 07:35 PM

Ce misto arata tortul ala!

#45 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 December 2013 - 11:46 PM

Salmida, arata super tortul si parca simt ca e buuun!
Am citit si eu pe blogul Ligiei Pop _(pare a fi cea mai tare din RO, sau precursoarea raw-ului in RO), dar nu era colorat ca al tau cu fructe si parca nici ornat nu m-a inspirat probabil si unde nu a avut sectiune! al tau ma atrage ! cand m-oi mai urni sa mai fac lapte de migdale il voi incerca pe al tau.



Salata de conopida cruda intra la raw, in varianta Adrianei si a Stellei (carpaccio) :

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-1386020625326.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860206246903.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860206237589.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#46 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2014 - 02:59 PM

De mult cochetez cu dulciurile raw si am reusit sa prepar si eu ceva, sper sa mai fac.

Prima incercare de bomboane raw care au fost f delicioase
Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897042440091.jpg

150 gr prune uscate
150 gr stafide
100 gr cranberies
6 curmale
100 gr cocos uscat(bucati nu fulgi)
alune de padure macinate
fulgi de ovaz

Fructele se pun intr-un vas cu apa(cat sa le acopere) si se lasa la inmuiat cateva ore.
Dupa ce s-au hidratat , se scurg bine de apa si se pun in blender mixand pana obtinem o pasta.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897042944235.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897043309799.jpg

Rastunam intr-un castron pasta obtinuta si adaugam alunele, putin cate putin pana compozitia incepe sa se lege si putem forma bilute.
Se formeata bilutele de dimensiunea dorita si se dau prin fulgi, eu am avut de ovaz dar cateva bilute le-am dat prin susan.Mai mult mi-au placut cele cu ovaz.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#47 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 05 February 2014 - 03:47 PM

Deserturi raw pt iubiteii mei mici.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-697-13916080158581.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi