Three (some)thing 3 ingrediente
#1
Postat 28 May 2013 - 01:59 PM
Da, ati citit bine: 3 ingrediente.
4 oua
110 gr unt
230 gr ciocolata.Eu am folosit 50% cacao.
Ramane sa stabiliti voi, in functie de gustul vostru daca mai adaugati eventual o lingura, doua de zahar.
Eu am ales doar cele 3 ingrediente.
Am batut bine ouale, spuma alba.
Am pus la topit pe baie de aburi untul si ciocolata.
Am adaugat un sfert din spuma de oua la ciocolata topita.
Dupa care am amestecat cu o spatula cele doua compoziti.
Am varsat compozitia finala intr-o forma(eu cea ovala din pirex de 23 cm), tapetata cu hartie de copt.
Am asezat forma intr-o tava mai mare, am varsat apa suficienta pentru a coace compozitia pe baie de apa in cuptor.
200 grade primele 5 minute, dupa care am coborat la 180.
E gata cand scobitoarea iese uscata.Aproximativ 30 de minute.
Lasati la racit, eventual si in frigider.
Ca textura se aseamana cu o mousse mai compacta, fondanta.
La gust as spune ca-s "truffe" la cuptor.
Hai care serveste?
Ultima bucata:
#2
Postat 28 May 2013 - 02:19 PM
Bre, Lili, faci tu ce faci si iaar te gandesti la mine! Si-atunci mai gasesti o reteta pentru mintea mea!
We asta plec la Braila, dar celalalt trebuie sa gasesc putin timp! TREBUIE! Eu le-as coace-n forme de briose!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3
Postat 28 May 2013 - 02:24 PM
Hai ca am facut prima victima.
#5
Postat 28 May 2013 - 05:00 PM
zici ca nu merg decat pe baie de abur? ca of course ma gandisem sa o pacalesc ... , dar ce fel a iesit pe deasupra e clar ca daca nu fac baie de abur, iese ca o tarta de cioco mai degraba decat ca un mousse aerat... Faina rau prezentarea si pozele !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 28 May 2013 - 07:39 PM
Eataly, la 28 May 2013 - 02:24 PM, a spus:
Hai ca am facut prima victima.
Paiiii...pot! Ca am si forme teflonate si le pot pune intr-o tava mai mare, cu apa! Si DAAAA! Io-s prima! Si victima!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 28 May 2013 - 09:28 PM
ralesu, la 28 May 2013 - 03:20 PM, a spus:
simplu si delicios!
Da, multumesc Ralu, eu le vad bine asa taiate cubulete gen trufa, ciocolattini.
Dar merge si in farfurie ca desert propriu zis.
Daniella, la 28 May 2013 - 05:00 PM, a spus:
zici ca nu merg decat pe baie de abur? ca of course ma gandisem sa o pacalesc ... , dar ce fel a iesit pe deasupra e clar ca daca nu fac baie de abur, iese ca o tarta de cioco mai degraba decat ca un mousse aerat... Faina rau prezentarea si pozele !
Dani, deasupra am presarat eu cacao.
Baia de abur e la cuptor, da?Sa fim clare de la inceput.
Cum se coace flanul de exemplu.
Multumesc Dani!
redivivus, la 28 May 2013 - 07:18 PM, a spus:
E de bine sper!
julix_2007, la 28 May 2013 - 08:04 PM, a spus:
Aoleu, alta victima. Aduc otetul sa te frectionez pe tample.
#10
Postat 28 May 2013 - 11:14 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 29 May 2013 - 10:31 AM
Daniella, la 28 May 2013 - 11:14 PM, a spus:
Aha, vina mea atunci.
Eu am presarat cacao deasupra ca le-am asemanat la gust cu trufele.
Dar e optional.
9Ramy9, la 29 May 2013 - 10:22 AM, a spus:
Ha, ma bucur.
Mai am loc pe lista.
#14
Postat 29 May 2013 - 01:57 PM
Oare cum ar iesi cu cioco alba? Eventual si maduva unei pastai de vanilie... chiar pudrata cu cacao
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 29 May 2013 - 02:15 PM
#16
Postat 29 May 2013 - 02:21 PM
Mi s-au lipit ochii de imaginea aia cu fondantele in hartiuta cu margini albastre.
O sa incerc sigur reteta asta .
Lili,spune-mi cum se comporta cand ai scos hartia ?
Sta legata bine,sau are tendinta sa se rupa ?Ca sa stiu la ce sa ma astept.
Pot sa o fac cu 3-4 zile inainte ? Eu zic ca da .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 29 May 2013 - 02:42 PM
redivivus, la 29 May 2013 - 10:31 AM, a spus:
Multumesc Camelia!
Maya, la 29 May 2013 - 01:57 PM, a spus:
Oare cum ar iesi cu cioco alba? Eventual si maduva unei pastai de vanilie... chiar pudrata cu cacao
Maya, daca o incerci cu cioco alba sa dai de veste.Imi place ideea.
Maneki Neko, la 29 May 2013 - 02:15 PM, a spus:
Multumesc draguta!
Piscotel, la 29 May 2013 - 02:21 PM, a spus:
Lili,spune-mi cum se comporta cand ai scos hartia ?
Sta legata bine,sau are tendinta sa se rupa ?Ca sa stiu la ce sa ma astept.
Pot sa o fac cu 3-4 zile inainte ? Eu zic ca da .
Lia, linistita, nu se rupe.Eu am taiat marginile calde ca muream de pofta.Nu curge nimic.Se deszlipeste frumos.
Sigur ca merge facuta mai repede.Se pastreaza bine la rece si are de castigat la gust, textura.
boni, la 29 May 2013 - 02:23 PM, a spus:
ţi-e clar că şi eu sunt pe lista aia... [
Boni, m-am gandit la tine-Sper ca e pe placul tau.Nu eram sigura cu untul, la voi.