Forum Culinar: Three (some)thing - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Three (some)thing 3 ingrediente

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 01:59 PM

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697412238732.jpg

Da, ati citit bine: 3 ingrediente.

4 oua
110 gr unt
230 gr ciocolata.Eu am folosit 50% cacao.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697415981742.jpg


Ramane sa stabiliti voi, in functie de gustul vostru daca mai adaugati eventual o lingura, doua de zahar.
Eu am ales doar cele 3 ingrediente.

Am batut bine ouale, spuma alba.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697415838647.jpg

Am pus la topit pe baie de aburi untul si ciocolata.

Am adaugat un sfert din spuma de oua la ciocolata topita.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697416581312.jpg

Dupa care am amestecat cu o spatula cele doua compoziti.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697417038243.jpg

Am varsat compozitia finala intr-o forma(eu cea ovala din pirex de 23 cm), tapetata cu hartie de copt.
Am asezat forma intr-o tava mai mare, am varsat apa suficienta pentru a coace compozitia pe baie de apa in cuptor.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697419930307.jpg

200 grade primele 5 minute, dupa care am coborat la 180.
E gata cand scobitoarea iese uscata.Aproximativ 30 de minute.

Lasati la racit, eventual si in frigider.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697420277461.jpg

Ca textura se aseamana cu o mousse mai compacta, fondanta.
La gust as spune ca-s "truffe" la cuptor.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697421196703.jpg

Hai care serveste?

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697421722198.jpg

Ultima bucata:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13697422133975.jpg

#2 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 May 2013 - 02:19 PM

Io, io, io prima! Imagine postata
Bre, Lili, faci tu ce faci si iaar te gandesti la mine! Si-atunci mai gasesti o reteta pentru mintea mea! Imagine postata
We asta plec la Braila, dar celalalt trebuie sa gasesc putin timp! TREBUIE! Eu le-as coace-n forme de briose!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 02:24 PM

Zozo, daca poti sa pui formele de briose in baie de aburi e ok.

Hai ca am facut prima victima. :scratch:

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2013 - 03:20 PM

miaaam!
simplu si delicios!

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 May 2013 - 05:00 PM

ai si a 3-a victima, la 3 ingrediente! :lol: ma servesc si eu cu nadejde si nu ma pot opri! oare de ce ? :scratch:
zici ca nu merg decat pe baie de abur? ca of course ma gandisem sa o pacalesc ... :blush: , dar ce fel a iesit pe deasupra e clar ca daca nu fac baie de abur, iese ca o tarta de cioco mai degraba decat ca un mousse aerat... Faina rau prezentarea si pozele :blush:!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 28 May 2013 - 07:18 PM

vai vai!

#7 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 May 2013 - 07:39 PM

Vezi postareaEataly, la 28 May 2013 - 02:24 PM, a spus:

Zozo, daca poti sa pui formele de briose in baie de aburi e ok.

Hai ca am facut prima victima. :toothy6:


Paiiii...pot! Ca am si forme teflonate si le pot pune intr-o tava mai mare, cu apa! Si DAAAA! Io-s prima! Si victima!:toothy9;
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 May 2013 - 08:04 PM

Mi-e raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 09:28 PM

Vezi postarearalesu, la 28 May 2013 - 03:20 PM, a spus:

miaaam!
simplu si delicios!


Da, multumesc Ralu, eu le vad bine asa taiate cubulete gen trufa, ciocolattini.
Dar merge si in farfurie ca desert propriu zis.

Vezi postareaDaniella, la 28 May 2013 - 05:00 PM, a spus:

ai si a 3-a victima, la 3 ingrediente! :) ma servesc si eu cu nadejde si nu ma pot opri! oare de ce ? :lol:
zici ca nu merg decat pe baie de abur? ca of course ma gandisem sa o pacalesc ... :toothy9; , dar ce fel a iesit pe deasupra e clar ca daca nu fac baie de abur, iese ca o tarta de cioco mai degraba decat ca un mousse aerat... Faina rau prezentarea si pozele :appl:!


Dani, deasupra am presarat eu cacao.
Baia de abur e la cuptor, da?Sa fim clare de la inceput. :toothy6:
Cum se coace flanul de exemplu.
Multumesc Dani!


Vezi postarearedivivus, la 28 May 2013 - 07:18 PM, a spus:

vai vai!


E de bine sper! :crying:

Vezi postareajulix_2007, la 28 May 2013 - 08:04 PM, a spus:

Mi-e raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Aoleu, alta victima. :crying: Aduc otetul sa te frectionez pe tample. :blush:

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 May 2013 - 11:14 PM

intelesesem ca e baia de abur la cuptor, dar m-am uitat pe toate partile si nu-mi rezulta din ingrediente sau mod de lucru cacao deasupra! m-ai pacalit :toothy6: ! noroc ca am intrebat, ca eram foarte incuriozata cum iese asa pe deasupra!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 29 May 2013 - 10:22 AM

Ma pun si eu pe lista victimelor.

#12 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 29 May 2013 - 10:31 AM

mai draga, cum sa nu fie de bine?? esti o maiastra!

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 May 2013 - 10:31 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 May 2013 - 11:14 PM, a spus:

intelesesem ca e baia de abur la cuptor, dar m-am uitat pe toate partile si nu-mi rezulta din ingrediente sau mod de lucru cacao deasupra! m-ai pacalit =)) ! noroc ca am intrebat, ca eram foarte incuriozata cum iese asa pe deasupra!


Aha, vina mea atunci. :hug:
Eu am presarat cacao deasupra ca le-am asemanat la gust cu trufele.
Dar e optional.

Vezi postarea9Ramy9, la 29 May 2013 - 10:22 AM, a spus:

Ma pun si eu pe lista victimelor.


Ha, ma bucur. :-*
Mai am loc pe lista.

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2013 - 01:57 PM

Ce fain arata! Pîna si eu as mînca o bucata... din aia mare :hug:
Oare cum ar iesi cu cioco alba? Eventual si maduva unei pastai de vanilie... chiar pudrata cu cacao =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 May 2013 - 02:15 PM

Cat de bine pot sa arate! Minunate! Si imi plac rau de tot "rochitele" alea patratoase in care le-ai pus.Imagine postata

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 May 2013 - 02:21 PM

M-ai ucis cu prajitura dar si cu pozele.
Mi s-au lipit ochii de imaginea aia cu fondantele in hartiuta cu margini albastre.
O sa incerc sigur reteta asta .

Lili,spune-mi cum se comporta cand ai scos hartia ?
Sta legata bine,sau are tendinta sa se rupa ?Ca sa stiu la ce sa ma astept.

Pot sa o fac cu 3-4 zile inainte ? Eu zic ca da .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 29 May 2013 - 02:23 PM

Vezi postareaEataly, la 29 May 2013 - 10:31 AM, a spus:

Mai am loc pe lista.
ţi-e clar că şi eu sunt pe lista aia... Imagine postata

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 May 2013 - 02:42 PM

Vezi postarearedivivus, la 29 May 2013 - 10:31 AM, a spus:

mai draga, cum sa nu fie de bine?? esti o maiastra!


Multumesc Camelia! :floare:

Vezi postareaMaya, la 29 May 2013 - 01:57 PM, a spus:

Ce fain arata! Pîna si eu as mînca o bucata... din aia mare =))
Oare cum ar iesi cu cioco alba? Eventual si maduva unei pastai de vanilie... chiar pudrata cu cacao :D


Maya, daca o incerci cu cioco alba sa dai de veste.Imi place ideea. :cheers:

Vezi postareaManeki Neko, la 29 May 2013 - 02:15 PM, a spus:

Cat de bine pot sa arate! Minunate! Si imi plac rau de tot "rochitele" alea patratoase in care le-ai pus.


Multumesc draguta! :floare:

Vezi postareaPiscotel, la 29 May 2013 - 02:21 PM, a spus:


Lili,spune-mi cum se comporta cand ai scos hartia ?
Sta legata bine,sau are tendinta sa se rupa ?Ca sa stiu la ce sa ma astept.

Pot sa o fac cu 3-4 zile inainte ? Eu zic ca da .


Lia, linistita, nu se rupe.Eu am taiat marginile calde ca muream de pofta.Nu curge nimic.Se deszlipeste frumos.
Sigur ca merge facuta mai repede.Se pastreaza bine la rece si are de castigat la gust, textura.


Vezi postareaboni, la 29 May 2013 - 02:23 PM, a spus:


ţi-e clar că şi eu sunt pe lista aia... [


Boni, m-am gandit la tine-Sper ca e pe placul tau.Nu eram sigura cu untul, la voi. :floare:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi