Fotografii cu bubuletii nostri
Postat 29 April 2015 - 09:36 PM
Wowe.,tot pe la 4 luni a avut si Maria nasucul infundat o saptamana si un pic. Eu puneam o olita cu apa la fiert si cu ceai de musetel sau turnam o lingura buna de sare
Luam de pe foc, punem oala pe masa si o luam pe maria in brate, pe burta avand grija sa ii prind si manutele si o tineam cu capul deasupra oaleii cu aburi pret de cateva secunde dupa aia o trageam deoparte si tot asa pana vedeam ca i se desfunda nasucul si-i curgreau mucusorii. Cu ceai de musetel chiar ii placea... de la miros probabil. La noi se mai gasesc niste picaturele, colargol se cheama si dupa ce aspiri mucusorii se pune cate o picatura.
Aparate de aerosoli se gasesc in farmacii sau in magazine cu articole pt copii. Eu am luat de pe emag unul portabil. Vezi ca cele cu ultrasunete sunt mai silentioase si poti face aerosoli si prin somn. Eu stiu ca nu e contraindicat, ba din contra e cea mai recomandata metoda de tratare a recelilor la bebelusi...
Postat 30 April 2015 - 07:00 AM
iulia nicoleta, la 29 April 2015 - 09:36 PM, a spus:
Exact asa stiu si eu, de fapt ca si solutie se poate folosi apa de mare, sau apa cu o picatura de uleiuri esentiale pt raceala (aici gasim hapciu, care e combinatie de eucalipt, menta, brad etc....).
Eu am cu ultrasunete si ii faceam in somn. Ameliorarea simptomelor legate de inflamarea cailor respiratorii este rapida.
Hidratare multa, lichide caldute, cu suc proaspat de lamaie/portocala.
Baita cu un grad mai calda decat de obicei, in care ati dizolvat ~ jumatate de kg sare grunjoasa marina (sau sare de bazna e f buna) si, de asemenea, o picatura de uleiuri pt caile respiratorii. Poate parea ciudat sa ii faci copilului baie in saramura, dar e cam acelasi lucru ca si la mare...
Vitamina C natural si metode de crestere naturala a imunitatii (alimentatie sau remedii naturale).
Remedii/sirop homeopate (la noi: oscilococcinum, iar daca e si cu tuse - stodal). Astea le poate lua si mama care alapteaza si trec si la bebe prin lapte.
Woaw, Edi ce mare si puternic esti! Kiva bucura-te maxim de fiecare clipa cu bebe pana te intorci la serviciu.
Manu, draga de tine

Sanatate Daniel si Maria.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 30 April 2015 - 12:02 PM
Pentru nasuri infundate si raceli trecatoare se foloseste serul fiziologic fara alt medicament si deci nu are contraindicatii.
Eu l-as pune primul pe lista de cumparaturi cand ai un bebe mic.
Daca iei unul bun il foloseste toata familia pentru o gramada de ani.Al meu are 8 ani si functioneaza perfect.
Eu zic ca-i o investitie buna.
Dany, voi aveti Frozen, noi avem Avengers, Flash si alti supereroi.

Postat 30 April 2015 - 12:48 PM
Doar aerosoli cu apa de mare sau ser fiziologic....de asta i-am si spus de apa cu apa, ca doar e strabuna aparatului de aerosoli.
Si ii dau dreptate lui Eataly, si eu cand am fost racita am folosit aerosoli pt ca alaptand nu am luat medicamente. La noi se gasesc foarte bune de la Laica, Beurer, Joycare...
Kiva, nu mai stiu cate kilograme avea Maria la 8 luni da parca nu era asa indesata...sigur e si alta conformatie. A mea are aproape 11 kilograme.
Si o poza cu fotbalista:

Number of downloads: 0
https://www.youtube....h?v=ccvIKTvqNlo
Postat 30 April 2015 - 03:00 PM

votez si eu pentru ser fiziologic, nu are contraindicatii si merge la toata familia, pe verificate!
Postat 30 April 2015 - 04:36 PM

Body-ul pe care il are in poza e mai larg si poate iluzia optica pentru unii ca e gras, dar departe de a fi supraponderal. Aiciai un grafic cu greutatea copiilor pana la 1 an. Edi are sub 9Kg iar pe grafic greutatea pentru baieti e intre 7 si 10.5Kg, el fiind exact unde trebuie, poate chiar un pic mai slabut decat ar trebui...
PS. Sincer, mi se pare un pic deplasat sau rautacios sa afirmi, doar dintr-o poza, despre un bebe sub un an ca e indesat...
Numai bine!
cld
Postat 30 April 2015 - 04:49 PM

Postat 30 April 2015 - 06:09 PM
Wowerful, la 29 April 2015 - 09:13 PM, a spus:
1. nu stiu unde sa ma uit sa i-au aparat din ala.
2. cica nu prea se recomanda. e mai mult pentru copii cu astm sau probleme respiratorii (altele decat raceala)...
1. aici se gaseste in farmacii si de cumparat si de inchiriat, sau in magazinele acelea cu de toate pentru copii.
2.prima data cind aud lucrul asta, e primul lucru pe care ti-l recomanda aici la copiii si la mari

Kiva, la 30 April 2015 - 04:36 PM, a spus:

Body-ul pe care il are in poza e mai larg si poate iluzia optica pentru unii ca e gras, dar departe de a fi supraponderal. Aiciai un grafic cu greutatea copiilor pana la 1 an. Edi are sub 9Kg iar pe grafic greutatea pentru baieti e intre 7 si 10.5Kg, el fiind exact unde trebuie, poate chiar un pic mai slabut decat ar trebui...
PS. Sincer, mi se pare un pic deplasat sau rautacios sa afirmi, doar dintr-o poza, despre un bebe sub un an ca e indesat...
Numai bine!
cld
iulia nicoleta, la 30 April 2015 - 04:49 PM, a spus:

Se intimpla sa dam un sens unui cuvint diferit de cel dat de altcineva, e asa de frumos sa va vedem copilasii mici, sper sa treaca neintelegerea asta la fel de repede cum a venit

Postat 30 April 2015 - 08:19 PM
Deci US e total diferit de Europa. Pediatrul nu ne-a recomandat nimic de genul. Din contra, se pare ca nu este de acord nici cu extrasul mucisorilor cu pompa. Ce a recomandat el a fost:
- solutie salina pt nasuc
- aburi ( sa dam drumul la dus cu apa fierbinte si cand e baia plina cu aburi, sa mergem cu el acolo)
- sa doarma pe plan inclinat
- crema pt piept (Vicks baby rub)- cu asta il dau si pe talpi, dar nu stiu daca are vreun efect.
Incerc sa ma uit pe amazon sa vad ce oferte au, dar nu prea au.
Noi avem umidificator pentru camera, dar nu e acelasi lucru.
O sa studiez problema. O colega are copilas cu astm si stiu ca ea are "nebuliser" si ii face copilului nebulizari...

Postat 30 April 2015 - 11:09 PM
Ai dreptate, Iulia! Nu mi am dat seama ca picaturile mentolate nu e voie pt bebitzi mici, noi le am folosit, intr adevar dupa 3 ani. Noua pentru febra ne au dat si medicamente pt nebulizator (ACC, adrenalina etc
Aici unii pediatri recomanda batista bebelusului, altii spun ca mai rau irita mucoasa...
Camera ne face pe toti sa parem mai indesati

Ce scumpa e fotbalista

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 May 2015 - 01:51 PM
Tin minte ca a venit un prieten cu fiisa care avea cateva zile mai putin ca a mea, si eu am ridicat-o *luandu-mi avant " ca la V, si aia mica era usoara ca un fulg...mi-a fost frica sa nu-mi zboare din brate.
Pediatrul ei ( un simpatic dr italian mai in varsta) imi spunea mereu zambind ca este usor peste curba ( ca lungime si greutate) dar ca important era ca isi urma *curba* ei de crestere.
Postat 01 May 2015 - 05:08 PM
Adriana, la 30 April 2015 - 06:09 PM, a spus:

Eu ma gandeam la vanjos, citind comentariul Iuliei.... Nicidecum la gras.
Intr-adevar, unii sunt obisnuiti sa foloseasca anumite cuvinte, fara sa aiba vreun gand sa fie malitiosi sau rau intentionati.
Postat 02 May 2015 - 08:39 AM
stella, la 01 May 2015 - 01:51 PM, a spus:
Tin minte ca a venit un prieten cu fiisa care avea cateva zile mai putin ca a mea, si eu am ridicat-o *luandu-mi avant " ca la V, si aia mica era usoara ca un fulg...mi-a fost frica sa nu-mi zboare din brate.
Pediatrul ei ( un simpatic dr italian mai in varsta) imi spunea mereu zambind ca este usor peste curba ( ca lungime si greutate) dar ca important era ca isi urma *curba* ei de crestere.
Stella, exact așa mi se întâmplă mie cu ceilalți copii după Giulia.
De fiecare dată rămân surprinsă...
Postat 06 November 2015 - 05:59 PM

Number of downloads: 0
Postat 07 November 2015 - 09:49 AM
La-Chef-A, la 06 November 2015 - 05:59 PM, a spus:

<3 <3 <3 E dulce foc!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 07 November 2015 - 05:57 PM
Manu are noua ani.
Postat 08 November 2015 - 04:09 PM