Forum Culinar: Saramura de macrou - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saramura de macrou

#1 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 26 September 2013 - 11:05 AM

Din lipsa de plita pe care sa pun sare sau de gratar am facut pestele la cuptor intr/o tava in care am pus folie de aluminiu si apoi un strat generos de sare - cam de un deget. Am pus pestele condimentat cu piper si putina lamaie (fara sare :-* )peste si cateva legume + un fir de ulei de masline.... Imagine postata

De dragul unei tigai pe care tocmai mi/o cumparasem, am mai tras cateva legume in foarte putin ulei de masline

Imagine postata

Cand pestele a fost facut am scos, l/am curatat de excesul de sare si am tocat legumele gosier
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Intr/o cratita am pus la fiert apa cu sare... cand a inceput sa fiarba am adaugat legumele coapte + o rosie taiata cubuleie (de care am uitat sa o pun la copt). Am mai lasat cateva clocote si am adaugat si pestele + o mana buna de patrunjel tocat. Am oprit focul si am pus capacul.
Imagine postata
In afara de cei doi ardei iuti care au fost in tava la copt am mai pus jumatate din unul.... mancam un pic mai iute mancarea asta :D

Am lasat sa se imprieteneasca aromele aproximativ 2 ore si apoi am facut o mamaliguta... :love7:

Am mancat cu mare, mare pofta :D
Imagine postata
Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1535-13801863229619.jpg

#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2013 - 05:07 PM

O incerc, mersi pentru explicatii.
Deci tu ai pus ardei, ardei iute, ceapa si usturoi la capitolul legume.
Apa cu sare de la sfirsit, cit trebuie sa fie sarata apa, ca cea de fiert paste?

#3 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 28 September 2013 - 10:45 AM

Adriana - la capitotul legume am pus si rosie... unii pun suc de rosii, dar mie nu/mi place asa :)
De sarat... am sarat normal. Cu toate ca se numeste saramura, in conceptia mea, nu trebuie sa fie mai sarata decat o mancare obisnuita, dar trebuie sa fie cam uite (tot in conceptia mea). Ardeiul iute, nu/i obligatoriu sa fie copt... Nu stiu cata apa am pus... dar cred ca au fost vreo 3 cani....

Multumesc pentru sprijin :)

#4 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2013 - 11:09 AM

Asa-i, si rosia :)
Mersi frumos

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 September 2013 - 11:32 AM

mmmm Imagine postata felicitari lenias! Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 28 September 2013 - 01:44 PM

Multumesc! :)

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 September 2013 - 04:03 PM

Arata minunat. sigur si gustul a fost pe masura

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi