Iti traduc aici reteta, eu l-am facut ca mai sus mereu pentru ca asa m-a invatat bunica lui Stefano, se vede ca odata cu trecerea anilor a trecut si ea la reteta mai simpla
Vitello tonnato, reteta traditionala piemonteza
· 700-800 gr carne de vita ( aici se numeste
magatello e bucata numaru 5 de aici
http://www.coalvi.it...zione/tagli.pdf )
· 1 morcov
· o ceapa
· unt cit o nuca
· putin vin alb
· supa
· 200 gr ton
· un pumn de capere
· 2 ansoa
· ulei de masline extravirgin
· 3 galbenusuri fierte tari
se taie marunt morcovul si ceapa si se prajesc in unt. Se adauga carnea, se lasa sa se coloreze pe toate partile, se deglaseaza cu vinul alb si se lasa la fiert circa 40 de minute adaugind supa.
Carnea trebuie sa ramina roz, deci nu sa fiarba ca la o friptura, in acel moment se adauga tonul, caperele si ansoa. Se scoate carnea si se lasa citeva minute sa se odihneasca.
Se mixeaza restul ingredientelor ramase in tigaie si se adauga galbenusurile si un pic de ulei daca e necesar amestecind ca la maioneza, se poate adauga si putina supa daca e necesar. Se serveste carnea (calda sau rece) taiata felii foarte subtiri cu crema-sos calda obtinuta.