Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2009 - 01:26 PM

Cum stati cu meniul de Craciun?Stiti deja ce faceti?Sau înca programati? :D
Faceti ceva clasic,gen friptane,sarmale..etc,sau ceva mai altfel,mai deosebit...

Eu înca nu ma pot hotarî!!!
Clasic,nu va fi...ca sarbatorim singurei,ca puii de "cuci".

O sa fie un meniu cu felul 1,2 si 3 ..cred.Idei am,dar nu reusesc sa combin nimic,sa fiu multumita.Cred ca din cauza ca sînt fara prea mult chef.Anul asta nu am intrat în "febra sarbatorilor",asa ca alta data...

...dar stiu ce fac de Revelion :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 02:47 PM

mac' acasa s-o ajut pe mama la chisca, leiber, toba...
sa termin bounty (Doamne ajuta!)
sa fac bradu! si paote vini, Mosu! :)

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,054
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2009 - 02:49 PM

Maya a spus:

Cred ca din cauza ca sînt fara prea mult chef.Anul asta nu am intrat în "febra sarbatorilor",asa ca alta data...

Idem ca tine sorella :) Nici macar un biscuite n-am facut anul asta.
Vreau sa fac citeva aperitive dar nu stiu cum, vreau ceva cu somon afumat si castraveti si niste brinzici de uns pe piine ca le-am cumparat deja, apoi ca felul I fac agnolotti del plin cu sos de friptura, ca felul II am un picior de porc pe care il mai fierb, servit cu cartofi noi la cuptor, si ca desert felii de panettone si pandoro presarate cu zahar pudra si trecute sub grill la cuptor sa se caramelizeze zaharul servite cu zabaione deasupra.

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 December 2009 - 03:04 PM

Maya a spus:

Eu înca nu ma pot hotarî!!!
Clasic,nu va fi...ca sarbatorim singurei,ca puii de "cuci".


Fa, spre exemplu, epure cu ciocolata si cognac, sau gasca/rata intr-un fel sau altul, sau gulash de crocodil (in B se mai gaseste carne de crocodil). Sau un gulash cu ciuperci de padure si carne de cerb/caprioara/antilopa/gazela/mistret.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 December 2009 - 03:53 PM

ma primiti si pe mine in club?
n-am cheeeeeeeeeef sa fac ni'c, da' ni'c
macar Maya are idei, eu si pe alea le-am pierdut
si-i un friiiig....brrr
nu-s ce-i cu mine
sper sa-mi revin macar pentru revelion



mamaaaaaaaa, si anu' trecut cum mirosea casa a scortisoara, portocale, paine proaspata (facuta de io)
acuma stau si bantui pe net in cautare de...chef? nu stiu daca-l gasesc
fiica dacilor

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2009 - 04:01 PM

Nici nu va dati seama ce curaj îmi faceti! :)
Ma gîndeam ca-s singura care nu are chef de nimic!!!

Dragos,asa "altfel" nu vreau,deci fara carnuri de tîrîtoare,sau alte animale din care se fac papuci si postete :D


Dupa discutii îndelungate cu ai mei,am ajuns de acord comun ca felul principal va fi o rata la cuptor-parfumata pe interior cu portocale si mere+ ierburi si condimente,cu Knödel de cartofi,si varza rosie cu mere.
Eu vroiam o gîsca,dar e prea mare pentru noi 3.
Acu mai ramîne sa gasesc un felul 1,care merge/potriveste înaintea ratustii :D
Desert,trebuie sa fie ceva cu ciocolata,ca asa vrea Denise.

Spre rusinea mea,sorello,trebuie sa recunosc ca înca nu am facut niciun fursec!!!...iar anii trecuti,faceam cîte 10-15 feluri :?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2009 - 04:17 PM

Maya a spus:

Desert,trebuie sa fie ceva cu ciocolata,ca asa vrea Denise.


pup io pe Denise!

la mine musai sa fie traditional si deja am prestat. ,mai fac vreo doua sarmale si gata!
dulciuri, nimicutza! am o multime de ciocolata si bomboane de ciocolata, plus niste kipferln de-ai tai - arhisuficient! ca doar nu trebe sa recuperam acum tot ce-am realizat anu' asta.

si-apoi si-asa suntem mai mult pe drumuri, deci o sa cotizez la ce-au gatit altii ptr mine :)

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2009 - 04:27 PM

moatza a spus:

Maya a spus:

Desert,trebuie sa fie ceva cu ciocolata,ca asa vrea Denise.


pup io pe Denise!


Da,moatzo,Denise parca e d'a voastra!Desertul ei preferat este ceva cu blat de ciocolata,cu crema de ciocolata,glazura de ciocolata,si daca se poate decorat tot cu ceva de ciocolata(fulgi,forme..etc :D )..si sigur ar bea si o ciocolata fiebinte pe lînga toata ciocolata din desert!!! :)
Stie ca daca trebuie sa fac asa desert devin depresiva,si mi-a spus ca egal ce fac,macar blatul si pe "dinafara",sa arate ciocolatos..înauntru am voie sa pun o crema mai deschisa la culoare :D
...e dusa cu pluta...pe un rîu de ciocolata...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 December 2009 - 05:23 PM

Clasic total:porc, porc, porc.
Diversificare: turta dulce reteta Anca_B, Stelutele albe ale Laureilaurentiu si Prajitura banateana a Eloidei.
La noi nu se mananca cozonac:e prea multa coca!

iulia nicoleta a spus:

mac' acasa s-o ajut pe mama la chisca, leiber, toba...
sa termin bounty (Doamne ajuta!)
sa fac bradu! si paote vini, Mosu! :)


Iulia, la ce ziceti voi chisca? Nu e toba?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2009 - 05:29 PM

iulia nicoleta a spus:

mac' acasa s-o ajut pe mama la chisca, leiber, toba...
sa termin bounty (Doamne ajuta!)
sa fac bradu! si paote vini, Mosu! :D


zoazorel a spus:

Clasic total:porc, porc, porc.
Diversificare: turta dulce reteta Anca_B, Stelutele albe ale Laureilaurentiu si Prajitura banateana a Eloidei.
La noi nu se mananca cozonac:e prea multa coca!

Iulia, la ce ziceti voi chisca? Nu e toba?



Nu,cel putin eu asa cred.Eu stiu chisca cu orez chiar,si apoi coapta în cuptor,si servita cu mamaliguta si mujdei de usturoi...sa mori mîncînd!!!! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 December 2009 - 06:53 PM

Atunci e caltabosul? Nu, nu stiu ce-i chisca! Dar daca are orez, e de bine! =))
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,054
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2009 - 07:18 PM

Maya a spus:

Nici nu va dati seama ce curaj îmi faceti! =))
Spre rusinea mea,sorello,trebuie sa recunosc ca înca nu am facut niciun fursec!!!...iar anii trecuti,faceam cîte 10-15 feluri :?

Pai daca io ti-am facut curaj, acum imi faci tu mie =))

#13 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2009 - 07:36 PM

Maya a spus:

iulia nicoleta a spus:

mac' acasa s-o ajut pe mama la chisca, leiber, toba...
sa termin bounty (Doamne ajuta!)
sa fac bradu! si paote vini, Mosu! :)


zoazorel a spus:

Clasic total:porc, porc, porc.
Diversificare: turta dulce reteta Anca_B, Stelutele albe ale Laureilaurentiu si Prajitura banateana a Eloidei.
La noi nu se mananca cozonac:e prea multa coca!

Iulia, la ce ziceti voi chisca? Nu e toba?



Nu,cel putin eu asa cred.Eu stiu chisca cu orez chiar,si apoi coapta în cuptor,si servita cu mamaliguta si mujdei de usturoi...sa mori mîncînd!!!! =))

Zozo, chisca e umplutura aia care contine orez, ceapa prajita, sorici, rinichi, carne...
Leibarul contine plamani, soric,carne,paine...
Toba: limba, urechi, sorici...
Acu fierb toate de-a valma, iar in apa in care fierb, la urma mama fierbe si orezul pt chisca.
Io toate chestiunile astea nu le manc' decat de Craciun, asa ca abia astept! =))
In anii in care taiam porcu' mama strangea si sangele si facea si sangerete, apreciat de unii, chh pentru altii.
Bunicul meu din Bucovina inainte de-a intra in razboi a fost ajutor de macelar, mama i-a furat retetele si ponturile.
Acu sa vaz dac' oi fi in stare sa duc traditia mai departe :roll:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 166_12a83410a8206c79aa2b51a94ee5c117.jpg


#14 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 22 December 2009 - 07:55 PM

=)) Iulia! Nu, chisca n-am mancat! Fara rinichi nu se poate? Azi am facut sarmalele si-am pregatit de caltabos!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2009 - 08:18 PM

iulia nicoleta a spus:

Leibarul contine plamani, soric,carne,paine...


de paine n-am auzit pan-acum.
l-am facut si eu, dar fara paine, si-a iesit super! si toba-i asa de buna!

#16 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 December 2009 - 01:54 PM

Mama , nicoleta ce-mi faci.Cand ma gandesc ca imi sosise azi toba c-data si n-am auzit soneria :D .

Noi in ziua de Craciun o sa fim in 2,asa ca cred ca fac doar sarmale pt la pranz si seara o fripturica.Dar fac si niste piftie(sper sa gasesc azi sau maine cel tarziu urechi si coada, ca azi numai "adidasi" am gasit), plus cozonacii nelipsiti si prajiturele.

Ma batea gandul sa fac si eu tot asa la cuptor o rata ca o am in congelator,dar singuri nu o dovedim,am zis ca o fac duminica cand vin musafirii,numai ca astia-s "porcari" si zburatoare ratuloase nu mananca :D , iar eu mi-s inebunita dupa ea.

Oricum ar fi meniul va doresc o masa imbelsugata, multa sanatate si Craciun Fericit :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 December 2009 - 06:19 PM

Ioana,eu gîsca as fi vrut,dar cum si noi sîntem în 3,am zis ca rata ajunge :santa:
La noi mai haleste si Felix+Berry mîncare,deci o sa dovedim rata! :lol:


Am terminat de facut desertul.Mîine îl decorez :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 December 2009 - 09:37 PM

Maya a spus:

Am terminat de facut desertul.Mîine îl decorez :)


astept trepidand :D

#19 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 December 2009 - 09:49 PM

Ce-ai "desertuit"? :)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 December 2009 - 10:02 PM

moatza a spus:

astept trepidand :D


Heheheeheh! :D
(am avut voie sa folosesc crema neciocolatata :D )

zoazorel a spus:

Ce-ai "desertuit"? :D



3 tortulete de ciocolata cu crema de zmeura,iar mîine vor fi scaldate în glazura de ciocolata,decorate cu zmeura...si ciocolata zebrata :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi