Cheesecake CAPRESC ... sarat
#1
Postat 06 November 2013 - 12:34 AM
I-am dat numele de cheesecake capresc pentru ca se face cu branza de capra. Titlul original e de fapt Cheesecake cu capra si dovlecei.
Ieri am avut o programare si rasfoind o revista mi-a cazut reteta asta sub ochi, asa ca (rusine mie), am rupt pagina:
Deci reteta (cu putine modificari fata de cea originala pentru ca eu am facut o cantitate si jumatate ca mi se pareau prea mici cantitatile):
Pentru umplutura:
- 4 oua
- 6 dovlecei
- 300g branza de capra proaspata (cremoasa)
- 225g branza Philladelphia
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri de faina
- 2 catzei mari de usturoi
- 1 lingura de chimen (boabe, nu macinat)
- marar si patrunjel tocate marunt
- sare, piper
Pentru blat:
- 100g biscuiti aperitiv (eu am pus craqueline nesarate)
- 50g parmezan ras
- 75g unt moale
Se curata dovleceii si se taie in rondele subtziri (mandolina). Se pun pe aragaz la aburi cca 5 min, cat sa se inmoaie. Se scurg sau mai bine se tamponeaza cu hartie sa se absoarba zeama.
Branza de capra se amesteca bine cu branza Philadelphia. Se adauga cele 3 linguri de lapte si cele 3 linguri de faina. Se omogenizeaza. Se adauga ouale, cate unul pe rand.
Se adauga usturoiul, sarea, piperul, mararul, patrunjelul si chimenul si se omogenizeaza (cu mixerul). Rezulta un amestec cremos in care se vor amesteca usor, cu lingura, rondelele de dovlecei.
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu parmezanul si cu untul. Se pun pe fundul unui vas cu margine detasabila uns cu unt pe margini (eu am folosit un vas rotund cu diametrul de 18cm si inaltimea de 7cm).
Se toarna compozita cremoasa peste blatul de biscuiti si se da la cuptor pentru cca 60 minute la 180C (in reteta originala scrie ca se tine la cuptor 40 minute dar in cazul meu nu a fost suficient pentru ca am marit cantitatile si dupa 40 minute centrul era inca moale-moale). Cheesecakeu va fi gata cand se rumeneste deasupra si cand centrul este cat d ecat prins (va ramane putin moale, dar nu trebuie sa fie foarte moale).
Se lasa putin la racit, se scoate marginea detasabile (trebuie desprinsa de margine cu cutitul mai inainte) si se serveste. Noi l-am mancat cand inca era caldutz si mi-a placut mult. cred ca e bun mai caldut decat rece.
#2
Postat 06 November 2013 - 01:02 AM
Arata excelent si tare apetisant. Combinatia de arome e seducatoare si trebuie sa fac si eu cheesecakul asta.
#4
Postat 06 November 2013 - 10:44 AM
#5
Postat 06 November 2013 - 12:18 PM
ralesu, la 06 November 2013 - 12:34 AM, a spus:
Doamne, parcă şi văd, ca într-un film: pe furiş, să nu vadă cineva, dar când se rupe foaia fâşâie de numa' şi toată lumea întoarce capul.
Mă scuzaţi, nu mă putui abţine, vorba cuiva.
Şi, revenind la oile (caprele) noastre, e de mine reţeta, clar. Mai ales că mi-a făcut mama cadou de ziua mea o formă detaşabilă cu fund de sticlă şi margini de silicon. Exact reţeta ta o aştepta.
#6
Postat 06 November 2013 - 12:50 PM
#7
Postat 06 November 2013 - 03:41 PM
Cred ca-i delicioasa !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 06 November 2013 - 04:17 PM
Am si vrut sa te intreb citind ingredientele: fara ou? dar in procesul prepararii vad ca l-ai adaugat? cate? si pune-le si in lista ingredientelor dc mai poti edita. Sau m-a lasat vederea si nu le vad doar eu?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 06 November 2013 - 04:21 PM
Daniella, la 06 November 2013 - 04:17 PM, a spus:
Am si vrut sa te intreb citind ingredientele: fara ou? dar in procesul prepararii vad ca l-ai adaugat? cate? si pune-le si in lista ingredientelor dc mai poti edita. Sau m-a lasat vederea si nu le vad doar eu?
Vad ca-n reteta originala zice 2 oua. Ralu a uitat sa le treaca, dar nu-i bai. Avem poza (rupta pe furis).
#10
Postat 06 November 2013 - 04:35 PM
Mersi mult ca m-ai atentionat. Pup
#11
Postat 06 November 2013 - 08:35 PM
boni, la 06 November 2013 - 12:18 PM, a spus:
Doamne, parcă şi văd, ca într-un film: pe furiş, să nu vadă cineva, dar când se rupe foaia fâşâie de numa' şi toată lumea întoarce capul.
Mă scuzaţi, nu mă putui abţine, vorba cuiva. [img]
Boni, exact asa mi s-a parut si mie cand am rupt foile alea (ca n-a fost numai una, da?, am rupt vreo trei... deci mai am si alte retete pe vine ). Aveam impresia ca toata lumea se uita la mine !
#12
Postat 06 November 2013 - 08:38 PM
Calda e mult mai buna decat rece si cred ca merge si cu un sos de rosii pus deasupra sau cu o salata de rosii. Azi am incalzit o felie la microunde.
p.s. multumesc la toata lumea pt aprecieri
#13
Postat 06 November 2013 - 11:16 PM
Eu am găsit soluția: fac poze, la greu, cu telefonul. Așa nu trăiesc cu frica de a mă surprinde cineva. Am telefonul plin.
#14
Postat 07 November 2013 - 06:33 PM
#15
Postat 08 November 2013 - 06:18 PM
Julix, sa o faci ca e buna!
#16
Postat 15 November 2013 - 06:37 AM
Am pus in schimb, pe loc, foto pe fb.
Este surprinzator de buna combinatia.
Merci de reteta.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 03 December 2013 - 12:40 AM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 04 December 2013 - 01:31 AM
Dc nu va place caora, faceti cu branza de vaca. Cu a de capra miroase in toata casa....
Am uitat sa-ti spun: misto scula de fiert la abur
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!