Forum Culinar: Cheesecake CAPRESC - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cheesecake CAPRESC ... sarat

#1 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 November 2013 - 12:34 AM

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836904692767.jpg

I-am dat numele de cheesecake capresc pentru ca se face cu branza de capra. Titlul original e de fapt Cheesecake cu capra si dovlecei.

Ieri am avut o programare si rasfoind o revista mi-a cazut reteta asta sub ochi, asa ca (rusine mie), am rupt pagina:

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903327305.jpg

Deci reteta (cu putine modificari fata de cea originala pentru ca eu am facut o cantitate si jumatate ca mi se pareau prea mici cantitatile):

Pentru umplutura:
- 4 oua
- 6 dovlecei
- 300g branza de capra proaspata (cremoasa)
- 225g branza Philladelphia
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri de faina
- 2 catzei mari de usturoi
- 1 lingura de chimen (boabe, nu macinat)
- marar si patrunjel tocate marunt
- sare, piper

Pentru blat:
- 100g biscuiti aperitiv (eu am pus craqueline nesarate)
- 50g parmezan ras
- 75g unt moale

Se curata dovleceii si se taie in rondele subtziri (mandolina). Se pun pe aragaz la aburi cca 5 min, cat sa se inmoaie. Se scurg sau mai bine se tamponeaza cu hartie sa se absoarba zeama.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903403095.jpg

Branza de capra se amesteca bine cu branza Philadelphia. Se adauga cele 3 linguri de lapte si cele 3 linguri de faina. Se omogenizeaza. Se adauga ouale, cate unul pe rand.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903545183.jpg

Se adauga usturoiul, sarea, piperul, mararul, patrunjelul si chimenul si se omogenizeaza (cu mixerul). Rezulta un amestec cremos in care se vor amesteca usor, cu lingura, rondelele de dovlecei.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903736893.jpg

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu parmezanul si cu untul. Se pun pe fundul unui vas cu margine detasabila uns cu unt pe margini (eu am folosit un vas rotund cu diametrul de 18cm si inaltimea de 7cm).

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903636863.jpg

Se toarna compozita cremoasa peste blatul de biscuiti si se da la cuptor pentru cca 60 minute la 180C (in reteta originala scrie ca se tine la cuptor 40 minute dar in cazul meu nu a fost suficient pentru ca am marit cantitatile si dupa 40 minute centrul era inca moale-moale). Cheesecakeu va fi gata cand se rumeneste deasupra si cand centrul este cat d ecat prins (va ramane putin moale, dar nu trebuie sa fie foarte moale).

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903813959.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836903905263.jpg

Se lasa putin la racit, se scoate marginea detasabile (trebuie desprinsa de margine cu cutitul mai inainte) si se serveste. Noi l-am mancat cand inca era caldutz si mi-a placut mult. cred ca e bun mai caldut decat rece.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836904017484.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13836904112862.jpg

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 November 2013 - 01:02 AM

Trec repede peste marturisirea cu pagina rupta, ca nu vreau sa spun despre o anumita programare la doctor, unde am gasit o reteta interesanta :thumleft:

Arata excelent si tare apetisant. Combinatia de arome e seducatoare si trebuie sa fac si eu cheesecakul asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 November 2013 - 10:39 AM

Arata minunat...am dovlecei.

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 November 2013 - 10:44 AM

Vezi postareastella, la 06 November 2013 - 10:39 AM, a spus:

Arata minunat...am dovlecei.

+1! Numai branza de capra n-am. :) Tre' sa iau! ;)

#5 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 November 2013 - 12:18 PM

Vezi postarearalesu, la 06 November 2013 - 12:34 AM, a spus:

Ieri am avut o programare si rasfoind o revista mi-a cazut reteta asta sub ochi, asa ca (rusine mie), am rupt pagina:
Imagine postataImagine postataImagine postata
Doamne, parcă şi văd, ca într-un film: pe furiş, să nu vadă cineva, dar când se rupe foaia fâşâie de numa' şi toată lumea întoarce capul.

Mă scuzaţi, nu mă putui abţine, vorba cuiva. Imagine postata

Şi, revenind la oile (caprele) noastre, e de mine reţeta, clar. Mai ales că mi-a făcut mama cadou de ziua mea o formă detaşabilă cu fund de sticlă şi margini de silicon. Exact reţeta ta o aştepta.

#6 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 06 November 2013 - 12:50 PM

...si asa am gasit ce-mi fac azi de mancare, mai ales ca am de toate. Chiar o bucata de branza de capra pe care o impinge toata lumea prin frigider de colo-colo. Multam' Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2013 - 03:41 PM

Daca-i cu capre...hop si eu !
Cred ca-i delicioasa !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 November 2013 - 04:17 PM

woaw Ralu! arata foarte frumos si cred ca-i buna tare! cum mie imi plac de numai de dovlecel si de marar mai trebuie sa fac rost.
Am si vrut sa te intreb citind ingredientele: fara ou? dar in procesul prepararii vad ca l-ai adaugat? cate? si pune-le si in lista ingredientelor dc mai poti edita. Sau m-a lasat vederea si nu le vad doar eu?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 November 2013 - 04:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 November 2013 - 04:17 PM, a spus:

woaw Ralu! arata foarte frumos si cred ca-i buna tare! cum mie imi plac de numai de dovlecel si de marar mai trebuie sa fac rost.
Am si vrut sa te intreb citind ingredientele: fara ou? dar in procesul prepararii vad ca l-ai adaugat? cate? si pune-le si in lista ingredientelor dc mai poti edita. Sau m-a lasat vederea si nu le vad doar eu?

Vad ca-n reteta originala zice 2 oua. Ralu a uitat sa le treaca, dar nu-i bai. Avem poza (rupta pe furis). :)

#10 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 November 2013 - 04:35 PM

Dani ai dreptate. Am uitat sa trec ouale.... in reteta originala erau 2 dar eu am pus 4 sa fiu sigura ca se incheaga bina.
Mersi mult ca m-ai atentionat. Pup

#11 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 November 2013 - 08:35 PM

Vezi postareaboni, la 06 November 2013 - 12:18 PM, a spus:


Doamne, parcă şi văd, ca într-un film: pe furiş, să nu vadă cineva, dar când se rupe foaia fâşâie de numa' şi toată lumea întoarce capul.

Mă scuzaţi, nu mă putui abţine, vorba cuiva. [img]


Boni, exact asa mi s-a parut si mie cand am rupt foile alea (ca n-a fost numai una, da?, am rupt vreo trei... deci mai am si alte retete pe vine :drool: ). Aveam impresia ca toata lumea se uita la mine !

#12 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 November 2013 - 08:38 PM

Doamnelor, e delicioasa (pentru cui ii place branza de capra, of course, caci se simte destul de puternic!). Mie mi-a placut foarte mult combinatia cu chimen, merge foarte bine.

Calda e mult mai buna decat rece si cred ca merge si cu un sos de rosii pus deasupra sau cu o salata de rosii. Azi am incalzit o felie la microunde.

p.s. multumesc la toata lumea pt aprecieri

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 November 2013 - 11:16 PM

Ce bună trebuie să fie!

Eu am găsit soluția: fac poze, la greu, cu telefonul. Așa nu trăiesc cu frica de a mă surprinde cineva. Am telefonul plin.
Sorina

#14 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 November 2013 - 06:33 PM

Salivat. Salvat pentru cand o da dezlegare dieta. La mine dovlecei + branzeturi sarate inseamna love.

#15 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 08 November 2013 - 06:18 PM

Io-te ca nu mi-a dat prin cap sa fac poze... instinctul de posesie a predominat :headbang:

Julix, sa o faci ca e buna!

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 November 2013 - 06:37 AM

Ralu, am facut, dar nu sm reusit sa micdorez si urc foto.
Am pus in schimb, pe loc, foto pe fb.
Este surprinzator de buna combinatia.
Merci de reteta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 15 November 2013 - 04:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 November 2013 - 06:37 AM, a spus:

Ralu, am facut, dar nu sm reusit sa micdorez si urc foto.
Am pus in schimb, pe loc, foto pe fb.
Este surprinzator de buna combinatia.
Merci de reteta.


L-am vazut si arata tare frumos!
Ma bucur ca ti-a placut la gust!

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 December 2013 - 12:40 AM

M I N U N A T! Eu din cauza de dieta, l-am facut fara blat.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860240068287.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860240075944.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 December 2013 - 05:14 PM

Ma bucur ca ti-a placut! :angryfire:

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 December 2013 - 01:31 AM

Am uitat sa spun ca il mai fac. E bun si de mese festive. Nici nu stiti ce pierdeti dc nu il incercati :D
Dc nu va place caora, faceti cu branza de vaca. Cu a de capra miroase in toata casa.... :D
Am uitat sa-ti spun: misto scula de fiert la abur

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi