Forum Culinar: Prajitura Snickers - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Snickers

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 10 January 2014 - 12:29 PM

Dorinta copiilor mei este sa le fac o prajitura care sa semene cu dulciurile lor preferate cum ar fi snickers sau twix. Am cautat pe internet si am gasit spre marea lor bucurie o reteta care cel putin vizual este asemanatoare cu originalul, sper ca nu va fi la fel de dulce!

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13893487562463.png


Ingrediente:

blat:

- 6 albusuri;
- 150 gr zahar;
- 150 gr nuci;
- 2 linguri faina;
- praf copt;
- 200 gr ciocolata menaj de cacao

crema:

- 6 galbenusuri;
- 200 gr zahar;
- 250 gr unt;
- 2 linguri apa;
- 250 gr alune nesarate

glazura:

150 gr ciocolata menaj (de cacao sau alba), 2 -3 linguri apa, putin unt se amesteca si se face in bain- marie.

Blatul- se bat spuma albusurile cu putina sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, se adauga apoi faina, nucile si praful de copt.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia preparata, se intinde uniform si se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13893490136269.jpg


Este de preferat sa nu deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Cand e gata se scoate din cuptor si se intinde pe suprafata blatului ciocolata rasa si se mai da la cuptor pentru 10 minute ca sa se topeasca si sa se uniformizeze.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-1389348893482.jpg


Crema: se freaca spuma galbenusurile cu 125 gr zahar. Restul de zahar ramas se caramelizeaza si se stinge cu 2 linguri de apa plus untul. Eu am pus mai putin zahar ca sa nu fie asa dulce( 75 gr in galbenus si 125 pentru caramel).

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13893489488248.jpg



Se pune la foc mic, se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema consistenta.


Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13893488524376.jpg

Se lasa putin la racit dupa care se adauga alunele, cand e gata se intinde pe blat iar apoi punem glazura calduta deasupra cremei. Se da imediat la rece.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13893488259439.jpg

Glazura se face in bain-marie asfel: se pune pe foc un vas cu apa, pana fierbe apa pregatim inr-un vas ciocolata, untul si apa. Cand apa incepe sa fiarba punem vasul al doilea in primul vas si amestecam pana se topeste ciocolata, dupa care se intinde pe prajitura. Se da la rece si se lasa cateva ore pana o taiem.



Spor la gatit!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2014 - 12:54 PM

Trebuie sa fie delicioasa!

Eu am salivat instant la vederea caramelului cu alune :toothy9;

#3 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 10 January 2014 - 01:13 PM

Vezi postareaGeany, la 10 January 2014 - 12:54 PM, a spus:

Trebuie sa fie delicioasa!

Eu am salivat instant la vederea caramelului cu alune :toothy9;


Este f.f buna, mai ales ca eu am pus mai putin zahar decat specifica reteta. La Revelion musafirii mi-au mancat-o pe toata spre disperarea copiilor. :hungry:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 January 2014 - 01:17 PM

Vezi postareaCarmen"s page, la 10 January 2014 - 01:13 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 January 2014 - 12:54 PM, a spus:

Trebuie sa fie delicioasa!

Eu am salivat instant la vederea caramelului cu alune :hungry:


Este f.f buna, mai ales ca eu am pus mai putin zahar decat specifica reteta. La Revelion musafirii mi-au mancat-o pe toata spre disperarea copiilor. =))

Nu te cred! Trebuie sa testez! :toothy9; :hungry:

#5 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 10 January 2014 - 01:48 PM

Vezi postareaCarmen"s page, la 10 January 2014 - 01:13 PM, a spus:




Carmen, bine ai venit, văd că ai rețete una și una, dar și fotografii clare și frumoase. Te mai aștept cu alte dulciuri,deși nici orezul tău nu-i deloc de lepădat! :toothy9;

ps. cu prăjitura de cocos, m-ai cucerit, e deja pe lista mea de prăji salvate.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#6 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 10 January 2014 - 07:22 PM

Vezi postareaEleonora, la 10 January 2014 - 01:48 PM, a spus:

Vezi postareaCarmen"s page, la 10 January 2014 - 01:13 PM, a spus:




Carmen, bine ai venit, văd că ai rețete una și una, dar și fotografii clare și frumoase. Te mai aștept cu alte dulciuri,deși nici orezul tău nu-i deloc de lepădat! :toothy9;

ps. cu prăjitura de cocos, m-ai cucerit, e deja pe lista mea de prăji salvate.


Multumesc pentru primire si pentru aprecieri. Maine voi posta Tortul Zebra, o reteta luata din revista Practic in bucatarie, de fapt doar reteta pentru blat este trecuta in revista, restul voi improviza.
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 October 2014 - 07:47 PM

Am și eu o întrebare, dacă nu-i cu suparare: nucile din blat le-ai măcinat sau sunt întregi?
Bănuiesc că le-ai făcut făină, dar vreau să fiu singură.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi