Pagina 1 din 1
Prajitura Snickers
#1
Postat 10 January 2014 - 12:29 PM
Dorinta copiilor mei este sa le fac o prajitura care sa semene cu dulciurile lor preferate cum ar fi snickers sau twix. Am cautat pe internet si am gasit spre marea lor bucurie o reteta care cel putin vizual este asemanatoare cu originalul, sper ca nu va fi la fel de dulce!
Ingrediente:
blat:
- 6 albusuri;
- 150 gr zahar;
- 150 gr nuci;
- 2 linguri faina;
- praf copt;
- 200 gr ciocolata menaj de cacao
crema:
- 6 galbenusuri;
- 200 gr zahar;
- 250 gr unt;
- 2 linguri apa;
- 250 gr alune nesarate
glazura:
150 gr ciocolata menaj (de cacao sau alba), 2 -3 linguri apa, putin unt se amesteca si se face in bain- marie.
Blatul- se bat spuma albusurile cu putina sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, se adauga apoi faina, nucile si praful de copt.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia preparata, se intinde uniform si se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute.
Este de preferat sa nu deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Cand e gata se scoate din cuptor si se intinde pe suprafata blatului ciocolata rasa si se mai da la cuptor pentru 10 minute ca sa se topeasca si sa se uniformizeze.
Crema: se freaca spuma galbenusurile cu 125 gr zahar. Restul de zahar ramas se caramelizeaza si se stinge cu 2 linguri de apa plus untul. Eu am pus mai putin zahar ca sa nu fie asa dulce( 75 gr in galbenus si 125 pentru caramel).
Se pune la foc mic, se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema consistenta.
Se lasa putin la racit dupa care se adauga alunele, cand e gata se intinde pe blat iar apoi punem glazura calduta deasupra cremei. Se da imediat la rece.
Glazura se face in bain-marie asfel: se pune pe foc un vas cu apa, pana fierbe apa pregatim inr-un vas ciocolata, untul si apa. Cand apa incepe sa fiarba punem vasul al doilea in primul vas si amestecam pana se topeste ciocolata, dupa care se intinde pe prajitura. Se da la rece si se lasa cateva ore pana o taiem.
Spor la gatit!
Ingrediente:
blat:
- 6 albusuri;
- 150 gr zahar;
- 150 gr nuci;
- 2 linguri faina;
- praf copt;
- 200 gr ciocolata menaj de cacao
crema:
- 6 galbenusuri;
- 200 gr zahar;
- 250 gr unt;
- 2 linguri apa;
- 250 gr alune nesarate
glazura:
150 gr ciocolata menaj (de cacao sau alba), 2 -3 linguri apa, putin unt se amesteca si se face in bain- marie.
Blatul- se bat spuma albusurile cu putina sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, se adauga apoi faina, nucile si praful de copt.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia preparata, se intinde uniform si se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute.
Este de preferat sa nu deschidem usa cuptorului in timpul coacerii. Cand e gata se scoate din cuptor si se intinde pe suprafata blatului ciocolata rasa si se mai da la cuptor pentru 10 minute ca sa se topeasca si sa se uniformizeze.
Crema: se freaca spuma galbenusurile cu 125 gr zahar. Restul de zahar ramas se caramelizeaza si se stinge cu 2 linguri de apa plus untul. Eu am pus mai putin zahar ca sa nu fie asa dulce( 75 gr in galbenus si 125 pentru caramel).
Se pune la foc mic, se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema consistenta.
Se lasa putin la racit dupa care se adauga alunele, cand e gata se intinde pe blat iar apoi punem glazura calduta deasupra cremei. Se da imediat la rece.
Glazura se face in bain-marie asfel: se pune pe foc un vas cu apa, pana fierbe apa pregatim inr-un vas ciocolata, untul si apa. Cand apa incepe sa fiarba punem vasul al doilea in primul vas si amestecam pana se topeste ciocolata, dupa care se intinde pe prajitura. Se da la rece si se lasa cateva ore pana o taiem.
Spor la gatit!
#2
Postat 10 January 2014 - 12:54 PM
Trebuie sa fie delicioasa!
Eu am salivat instant la vederea caramelului cu alune
Eu am salivat instant la vederea caramelului cu alune
#3
Postat 10 January 2014 - 01:13 PM
#4
Postat 10 January 2014 - 01:17 PM
#5
Postat 10 January 2014 - 01:48 PM
Carmen"s page, la 10 January 2014 - 01:13 PM, a spus:
Carmen, bine ai venit, văd că ai rețete una și una, dar și fotografii clare și frumoase. Te mai aștept cu alte dulciuri,deși nici orezul tău nu-i deloc de lepădat!
ps. cu prăjitura de cocos, m-ai cucerit, e deja pe lista mea de prăji salvate.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”
#6
Postat 10 January 2014 - 07:22 PM
#7
Postat 04 October 2014 - 07:47 PM
Am și eu o întrebare, dacă nu-i cu suparare: nucile din blat le-ai măcinat sau sunt întregi?
Bănuiesc că le-ai făcut făină, dar vreau să fiu singură.
Bănuiesc că le-ai făcut făină, dar vreau să fiu singură.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1