Forum Culinar: Prajitura Deliciu - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Deliciu

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 12 January 2014 - 11:41 AM

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895175721419.png

Aceasta prajitura am preparat-o pentru prima data de Craciun si am avut emotii mari pentru ca de obicei nu obtin finalul pe care mi l-as dori. A iesit destul de bine si prajitura chiar este un deliciu cu gust intens de capuccino si nuca, iar musafirii au savurat cu multa placere fiecare imbucatura. De aceea va provoc sa o preparati si voi. Va astept cu comentarii!

Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Blat

- 7 albusuri;
- 8 linguri zahar;
- 2 linguri pesmet;
- 4 linguri nuci macinate;
- 2 linguri faina

Crema

- 7 galbenusuri;
- 10 linguri zahar;
- 7 linguri lapte;
- 2 pliculete capuccino;
- 500 ml frisca lichida

Alte ingrediente:

- 300 gr nuci;
- 300 gr crema finetti;
- 30-35 biscuiti simpli;
- 1 cana cafea dulce

Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, adaugam pe rand zaharul, apoi pesmetul, nucile, faina si amestecam usor de jos in sus.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895538073563.png

Tapetam o tava cu hartie pentru copt, faramitam cu mana nucile si le presaram in tava.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895537969236.png

Turnam compozitia facuta si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 30 min, in functie de fiecare cuptor. Dupa ce am scos tava din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam foaia invers cu nucile in sus.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-1389553825254.png

Se unge crema finetti pe blatul cald pentru a fi mai usor de intins.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541825585.png

Crema se face in baie de abur astfel: se amesteca mai intai galbenusurile cu laptele si cu zaharul intr-un vas pe care il punem intr-un alt vas cu apa fierbinte pe care il punem pe foc, se amesteca continuu pana se obtine o crema consistenta dupa care se adauga capuccino si se lasa la racit.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541692856.png

Intre timp pregatim frisca pe care ulterior o amestecam cu crema racita. Se da iar la rece si apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Eu am pus putina gelatina pentru ca frisca mea nu a fost prea buna.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541907152.png

Pregatim biscuitii, cafeaua, apoi jumatate din crema se pune pe blat, se da 2 min la rece, apoi se pun deasupra unul langa altul biscuitii inmuiati in cafea. Peste biscuti se toarna restul de crema peste care se presara capuccino.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895542088696.png

Spor la gatit!

http://privestesigat...jitura-deliciu/
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 January 2014 - 01:21 PM

Carmen, fata mamii, bine ai venit la noi!
Din câte am înțeles ai citit deja regulamentul. Într-adevăr ai voie să pui link-ul către blogul tău, dar o dată ce postezi rețeta, trebuie și să o scrii.
Cel puțin de asta ne-am adunat toți/toate aici, să ne împărtășim din experiențele noastre, culinare sau ne culinare.
Eu nu sunt un moderator, sunt una din multele persoane care frecventează cu plăcere acest forum, dar îți spun că atunci când deschid o pagină mă aștept să găsesc și rețeta cu poze sau fără, nu contează.
Cu siguranță nu doar ingredientele ci și rețeta
Dacă ai fi tu drăguță să scrii de fiecare dată când postezi o rețetă nouă toți pașii ți-aș fi recunoscătoare.
Mulțumesc mult!
Sorina

#3 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 12 January 2014 - 01:35 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 January 2014 - 01:21 PM, a spus:

Carmen, fata mamii, bine ai venit la noi!
Din câte am înțeles ai citit deja regulamentul. Într-adevăr ai voie să pui link-ul către blogul tău, dar o dată ce postezi rețeta, trebuie și să o scrii.
Cel puțin de asta ne-am adunat toți/toate aici, să ne împărtășim din experiențele noastre, culinare sau ne culinare.
Eu nu sunt un moderator, sunt una din multele persoane care frecventează cu plăcere acest forum, dar îți spun că atunci când deschid o pagină mă aștept să găsesc și rețeta cu poze sau fără, nu contează.
Cu siguranță nu doar ingredientele ci și rețeta
Dacă ai fi tu drăguță să scrii de fiecare dată când postezi o rețetă nouă toți pașii ți-aș fi recunoscătoare.
Mulțumesc mult!


Fara suparare, eu cred ca nu e asa de greu sa dai un click ca sa vezi intreaga reteta daca iti doresti acest lucru, cand administratorul site-ului imi va spune ca nu e ok, atunci ma voi conforma.
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#4 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2014 - 03:22 PM

Tot fara suparare , "Retete de dulciuri in imagini" cere sa pui cateva poze cu pasii care trebuiesc urmati in prepararea "dulcelui". Ori tu ai pus doar o poza cu preparatul final. Sorina este bine intentionata , ti-a dat un sfat bun pentru ca stie regulile forumului , nu pentru ca ar avea ceva cu tine.

#5 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 January 2014 - 03:28 PM

Vezi postareaCarmen"s page, la 12 January 2014 - 11:41 AM, a spus:

Atasament 13.png

Blat

- 7 albusuri;
- 8 linguri;
- 2 linguri pesmet;
- 4 linguri nuci macinate;
- 2 linguri faina


Linguri cu ce? Zahar?

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2014 - 03:47 PM

Intradevar la retete in imagini trebuie musai pusa reteta pas cu pas(hai ca daca lipseste un pas neimportant nu-i bai dar....)altadata daca ai reteta doar cu produsul finit sau cu pasi incompleti poti sa o pui la retete de dulciuri(simplu,deci nu pas cu pas)

La asta faptul nu-i consumat ca inca iti functioneaza functia de edit ca ai postat-o azi,asa ca pune si pozele lipsa cu explicatiile (dai edit si full editor,sau editor complet,nush' ce-ti scrie tie acolo si poti sa editezi in continuare la reteta si sa pui si pasii lipsa :unsure: )

#7 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2014 - 04:33 PM

Si nu doar ca pozele cu pasii nu-s,dar eu din cate vad,nici macar reteta nu e pusa intreaga,adica ce si cum se face,cel putin. Si din cate am vazut pana acum, la fetele cu bloguri,admini sau nu,daca au placerea sa posteze o reteta(reteta zic,cel putin, ca poze deja,fiecare cum poate) pe forum,apoi o fac pana la urma si nu trimit pe nimeni catre blog.Acolo merge fiecare din placere si nu din nevoie sau din dorinta posesorului de blog de a pescui 'click-uri' . Tot fara suparare!

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2014 - 05:05 PM

Bine ai venit pe forum, dar cum spuneau si fetele fara suparare, inainte de a posta citeste putin regulamentul.

Subforumul "Retete de dulciuri in imagini" presupune publicarea retetelor pas cu pas, nu publicarea trunchiata si doar cu o poza a retetei.
Regulamentul spune(daca l-ai citit inseamna ca sti):
II. Reguli de funcţionare
4. In cazul in care reteta postata are la baza o sursa de inspiratie (revista, carte, blog, alt forum), este indicata specificarea ei. Aceasta recomandare trebuie sa respecte insa restrictiile specificate la punctul 5, paragraf j

5. Sunt strict interzise:
j. Postarea de retete partiale (incomplete) sau doar mentionarea de retete (chiar daca sunt insotite de imagini proprii ale produsului final), cu trimitere prin link la reteta completa publicata pe alt site sau forum in limba romana.


Multe fete de aici au bloguri dar nu fac trimitere la propriu blog pt. vizualizarea unei retete.

Sper sa nu fie cu suparare,dar aici suntem cu totii o comunitate primitoare si deschisa :unsure:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 12 January 2014 - 09:27 PM

Ok, am inteles, am modificat. :unsure:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2014 - 09:46 PM

Arata f. bine! :unsure:

#11 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2014 - 10:00 PM

Acum ca am citi reteta pot spune ca e o prajitura delicioasa. Eu o stiu cu numele "prajitura parlament".

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2014 - 10:47 PM

Hi hi hi! si fara nici o legatura cu reteta,apropo de prajitura parlament,azi am vazut la tv. o alta reteta Petre Roman :105: :hug: ,repet nici o legatura cu reteta lui Carmen,doar ca m-a amuzat coincidenta :unsure:

#13 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 12 January 2014 - 10:59 PM

Merci! :unsure:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#14 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 23 January 2014 - 08:14 PM

Tare frumos ti-a iesit Carmen,felicitari! Intradevar e un deliciu.

Eu o stiu ca "Parlament" (Foxi asta e reteta) dar reteta mea e fara capucino.
Enjoy the silence!

#15 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 24 January 2014 - 11:51 AM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2014 - 09:46 PM, a spus:

Arata f. bine! :)


Multumesc Geany,sa o faci si tu intr-o zi! :)
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2014 - 12:49 PM

Vezi postareaRain, la 23 January 2014 - 08:14 PM, a spus:

Tare frumos ti-a iesit Carmen,felicitari! Intradevar e un deliciu.

Eu o stiu ca "Parlament" (Foxi asta e reteta) dar reteta mea e fara capucino.

Am notat! :love7:

#17 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 28 January 2014 - 05:42 PM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2014 - 09:46 PM, a spus:

Arata f. bine! :toothy6:


Multumesc Geany! :thumleft:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#18 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 02 February 2014 - 09:48 PM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2014 - 09:46 PM, a spus:

Arata f. bine! :tongue3:


Multumesc Geany! :toothy6:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi