![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895175721419.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895175721419.png)
Aceasta prajitura am preparat-o pentru prima data de Craciun si am avut emotii mari pentru ca de obicei nu obtin finalul pe care mi l-as dori. A iesit destul de bine si prajitura chiar este un deliciu cu gust intens de capuccino si nuca, iar musafirii au savurat cu multa placere fiecare imbucatura. De aceea va provoc sa o preparati si voi. Va astept cu comentarii!
Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Blat
- 7 albusuri;
- 8 linguri zahar;
- 2 linguri pesmet;
- 4 linguri nuci macinate;
- 2 linguri faina
Crema
- 7 galbenusuri;
- 10 linguri zahar;
- 7 linguri lapte;
- 2 pliculete capuccino;
- 500 ml frisca lichida
Alte ingrediente:
- 300 gr nuci;
- 300 gr crema finetti;
- 30-35 biscuiti simpli;
- 1 cana cafea dulce
Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, adaugam pe rand zaharul, apoi pesmetul, nucile, faina si amestecam usor de jos in sus.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895538073563.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895538073563.png)
Tapetam o tava cu hartie pentru copt, faramitam cu mana nucile si le presaram in tava.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895537969236.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895537969236.png)
Turnam compozitia facuta si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 30 min, in functie de fiecare cuptor. Dupa ce am scos tava din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam foaia invers cu nucile in sus.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-1389553825254.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-1389553825254.png)
Se unge crema finetti pe blatul cald pentru a fi mai usor de intins.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541825585.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895541825585.png)
Crema se face in baie de abur astfel: se amesteca mai intai galbenusurile cu laptele si cu zaharul intr-un vas pe care il punem intr-un alt vas cu apa fierbinte pe care il punem pe foc, se amesteca continuu pana se obtine o crema consistenta dupa care se adauga capuccino si se lasa la racit.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541692856.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895541692856.png)
Intre timp pregatim frisca pe care ulterior o amestecam cu crema racita. Se da iar la rece si apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Eu am pus putina gelatina pentru ca frisca mea nu a fost prea buna.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895541907152.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895541907152.png)
Pregatim biscuitii, cafeaua, apoi jumatate din crema se pune pe blat, se da 2 min la rece, apoi se pun deasupra unul langa altul biscuitii inmuiati in cafea. Peste biscuti se toarna restul de crema peste care se presara capuccino.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13895542088696.png](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-1957-13895542088696.png)
Spor la gatit!
http://privestesigat...jitura-deliciu/