![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-90-13910806486989.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-90-13910806486989.jpg)
Ingrediente:
60g unt moale
160g zahar granulat
60g ciocolata neagra, topita
2 oua+2 galbenusuri + 40g zahar
1 lingurita vanilie
100ml ulei vegetal
80g smantana acra
140g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
125ml apa
Se mixeaza untul cu zaharul granulat pana devine cremos. Se adauga ciocolata topita si racita.
Separat, se mixeaza ouale cu galbenusurile si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se combina ouale cu untul, apoi se adauga vanilia si, treptat, uleiul, apoi smantana. Se incorporeaza usor faina cernuta cu praful de copt si sarea. La final, se adauga apa si se mixeaza timp de 2 minute pe viteza mare. Se imparte aluatul in formele de muffins tapetate cu hartii speciale si se coc 20-25 minutes la 180C. Mi-au iesit 18 bucati dintr-o portie de aluat. Dupa coacere, se vor scufunda un pic, fara insa a le afecta in vreun fel.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-90-13910806029107.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-90-13910806029107.jpg)
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-90-13910806101852.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-90-13910806101852.jpg)
Pentru ornat am folosit 500ml frisca lichida mixata bine cu 4 linguri zahar pudra si 1 lingurita de extract de vanilie. Dupa ce le-am ornat, am acoperit cu un ganache facut din 60g ciocolata topita cu 60ml frisca lichida. Ca decor final, am adaugat cateva bobite de merisoare.
![Imagine atasata: monthly_01_2014/post-90-13910806361755.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2014/post-90-13910806361755.jpg)