Pagina 1 din 1
Molten Lava Cake
#1
Postat 16 February 2014 - 06:04 PM
Cineva sa ma opreasca din a face dulciuri cu ciocolata Ma uitam mai devreme pe blog si aproape nu am reteta fara ciocolata
Si totusi, nu ma pot abtine Va prezint minunatia asta de prajitura cu un centru ciocolatos curgator, delicios - molten lava cake sau moelleux au chocolat. Recunosc ca e a doua incercare. Prima oara am facut-o dupa o reteta a lui Gordon Ramsay si nu mi-a iesit chiar asa curgatoare cum imi doream si nici gustul nu era chiar ceea ce cautam. Asa ca am mai cautat pana am dat peste reteta asta marca Le Cordon Bleu.. si e perfeeeecta. Nu va ramane decat sa o incercati.
Ingrediente:
150g ciocolata neagra
150g unt (82% grasime), topit si racit
150g zahar pudra
3 oua intregi
4 galbenusuri
45g faina
45g cacao
1 praf de sare
1 lingurita vanilie
Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Se adauga untul si se amesteca bine. Se incorporeaza unul cate unul ouale si galbenusurile, apoi se adauga vanilia si se da deoparte.
Se cerne cacaoa cu faina, praful de sare si zaharul pudra. Se incorporeaza in mixtura de ciocolata, amestecand usor apoi se toarna compozitia in forme mici individuale, fie din ceramica, fie din aluminiu, de unica folosinta unse cu unt si tapetate cu cacao.
Acum urmeaza partea cea mai dificila - coptul. De fapt aici e smecheria desertului - exteriorul trebuie sa fie bine copt, insa centrul moale, curgator. In functie de marimea formelor, se coc intre 8 si 15 minute. Formele mele sunt destul de mari, insa daca folositi forme mici, de aluminiu, nu depasiti 8 minute de copt. Cand sunt gata, arata ca in imaginea de mai jos. Marginile sunt bine coapte iar centrul e moale, usor lasat.
Serviti cu inghetata, sos de fructe, capsuni, frisca si orice altceva va dicteaza papilele. E delicios oricum!
#2
Postat 16 February 2014 - 06:08 PM
Mmmmmmmmmmmmm.....acum pun sa le fac ....am 4 galbenusuri ramase in frigider ,perfecte pt reteta ta ...
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
#3
Postat 16 February 2014 - 06:16 PM
Radu Cristina, la 16 February 2014 - 06:08 PM, a spus:
Mmmmmmmmmmmmm.....acum pun sa le fac ....am 4 galbenusuri ramase in frigider ,perfecte pt reteta ta ...
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
Multumesc, Cristina! Spor la treaba, te astept cu dovada
#4
Postat 10 May 2014 - 07:06 PM
[quote name='Olguta' date='16 February 2014 - 07:16 PM' timestamp='1392567381' post='213836']
[quote name='Radu Cristina' date='16 February 2014 - 06:08 PM' timestamp='1392566895' post='213835']
Mmmmmmmmmmmmm.....acum pun sa le fac ....am 4 galbenusuri ramase in frigider ,perfecte pt reteta ta ...
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
[/quote]
Multumesc, Cristina! Spor la treaba, te astept cu dovada
[/]
eram datoare cu o poza ....nu e foarte clara
Multumesc de reteta!
[quote name='Radu Cristina' date='16 February 2014 - 06:08 PM' timestamp='1392566895' post='213835']
Mmmmmmmmmmmmm.....acum pun sa le fac ....am 4 galbenusuri ramase in frigider ,perfecte pt reteta ta ...
Le-am admirat si pe facebook si pe blog si aici ...ce mai esti o ciocolatoasa Olguta
[/quote]
Multumesc, Cristina! Spor la treaba, te astept cu dovada
[/]
eram datoare cu o poza ....nu e foarte clara
Multumesc de reteta!
#5
Postat 12 May 2014 - 12:07 AM
Ooo ... Nu am mai facut-o demult ... Imi place si mie mult si ti-a iesit super.
Eu faceam in mai multe cocote si congelam, iar de la congelator direct in cuptor. Trebuie doar sa apreciezi timpul extra la cuptor.
Eu cred ca reteta lui Ramsey am facut-o si mi-a iesit, dar am sa o incerc si pe cea de aici.
Am gasit si o poza din vremuri bune.
Eu faceam in mai multe cocote si congelam, iar de la congelator direct in cuptor. Trebuie doar sa apreciezi timpul extra la cuptor.
Eu cred ca reteta lui Ramsey am facut-o si mi-a iesit, dar am sa o incerc si pe cea de aici.
Am gasit si o poza din vremuri bune.
#6
Postat 12 May 2014 - 07:27 AM
Salmida, la 12 May 2014 - 12:07 AM, a spus:
Ooo ... Nu am mai facut-o demult ... Imi place si mie mult si ti-a iesit super.
Eu faceam in mai multe cocote si congelam, iar de la congelator direct in cuptor. Trebuie doar sa apreciezi timpul extra la cuptor.
Eu cred ca reteta lui Ramsey am facut-o si mi-a iesit, dar am sa o incerc si pe cea de aici.
Am gasit si o poza din vremuri bune.
Eu faceam in mai multe cocote si congelam, iar de la congelator direct in cuptor. Trebuie doar sa apreciezi timpul extra la cuptor.
Eu cred ca reteta lui Ramsey am facut-o si mi-a iesit, dar am sa o incerc si pe cea de aici.
Am gasit si o poza din vremuri bune.
Vai s-amar! Desi am mancat vineri seara asa ceva, parc-as mai manca iar, prea bine arata!
#7
Postat 12 May 2014 - 07:28 AM
#8
Postat 29 May 2014 - 02:10 PM
Cristina, ma bucur ca ti-au placut.
Salmida, mie reteta lui Gordon Ramsay nu mi-a iesit. Posibil sa fie timpul de coacere, oi fi gresit eu ceva, nu stiu. Asta insa a iesit perfecta si ii raman fidela
Salmida, mie reteta lui Gordon Ramsay nu mi-a iesit. Posibil sa fie timpul de coacere, oi fi gresit eu ceva, nu stiu. Asta insa a iesit perfecta si ii raman fidela
Arata acest topic
Pagina 1 din 1