Fursecuri pentru Mr.Eataly Fara faina, fara oua, fara zahar, fara unt, fara lapte
#1
Postat 20 February 2014 - 04:58 PM
Fara aia, fara ailalta dar sunt bune sa stiti.
2 banane zdrobite
1 cana fulgi de ovaz
2 linguri faina de migdale(sau cocos, sau nuci, sau alune, sau ...)
Daca vreti adaugati un pic de ciocolata rasa, taxativ cea amaruie.
Formati gogoloaie si coaceti la 180 de grade 15-20 de minute.
Oricum jumatate le-am mancat eu, sa nu credeti ca daca-s "de dieta" sunt "bleah"!
#2
Postat 20 February 2014 - 05:22 PM
Am sa le incerc si eu,dar intai sa cumpar fulgi de ovaz si banane. Tare faine idei ai
#3
Postat 20 February 2014 - 07:06 PM
Eu acum ma apuc de o alta tura, sa avem pentru maine dimineata.
Si va zic cum s-au comportat peste noapte, ca data trecuta n-au apucat dimineata.
Daca vreti puteti pune fulgii la un "pulse" in robot sa-i maruntiti.Cred ca incerc acum.
#4
Postat 21 February 2014 - 02:29 PM
Eataly, la 20 February 2014 - 07:06 PM, a spus:
Eu acum ma apuc de o alta tura, sa avem pentru maine dimineata.
Si va zic cum s-au comportat peste noapte, ca data trecuta n-au apucat dimineata.
Daca vreti puteti pune fulgii la un "pulse" in robot sa-i maruntiti.Cred ca incerc acum.
De ce vrei sa-i maruntesti? Crezi ca se simt mai bine la "muscat"?
Azi caut si eu fulgi de spelta sa-i fac Denisei! Merci mult de idee
Later Edit:
Am procurat tot ce-mi trebuie, deci mîine-i fac si eu. Am luat si picatele de cioco neagra.
Lili, poate îmi spui mai exact cam cîte grame de fulgi intra în cana ta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 21 February 2014 - 06:06 PM
e vorba de fiocchi di avena?
#6
Postat 22 February 2014 - 09:23 AM
Maya, la 21 February 2014 - 02:29 PM, a spus:
De ce vrei sa-i maruntesti? Crezi ca se simt mai bine la "muscat"?
Azi caut si eu fulgi de spelta sa-i fac Denisei! Merci mult de idee
Maya, i-am maruntit si am facut din 4 banane.Daca ne-maruntite Manu nu s-a atins de ele, maruntite le-a mancat si seara si a vrut sa i le pun si la scoala. Nu facuti faina, ci asa doua trei pulsatii.
N-am mai pus faina de migdale, am pus cocos.Si un praf de scortisoara.
Am cantarit si intra 90-100 gr de fulgi, acu' depinde cat sunt de mari bananele.
Adriana, la 21 February 2014 - 06:06 PM, a spus:
e vorba de fiocchi di avena?
Da, Adrinana banali fiocchi di avena(oat flakes).
Eu mai nou ii mananc la micul dejun ca americanii "over night oat meal".Adica ii pun la inmuiat in frigider, in lapte si iaurt peste noapte si dimineata am micul dejun gata.
Poti sa adaugi miere, stafide, scortisoara si multe altele.
#7
Postat 22 February 2014 - 02:41 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 22 February 2014 - 11:24 PM
bune, bune, o sa le refac si cu fulgi de ovaz, cat de curand sper
Lilly, multumesc
#10
Postat 23 February 2014 - 07:48 PM
am mixat bananele cu jumatate de cana de fulgi pentru ca nu erau moi asa ca au iesit mai putin pufoase
tre sa cumpar banane mai moi sau sa le tin sa se inmoaie si sa le strivesc doar cu furculita, data viitoare
#11
Postat 25 February 2014 - 12:35 PM
bristena, la 22 February 2014 - 11:24 PM, a spus:
bune, bune, o sa le refac si cu fulgi de ovaz, cat de curand sper
Lilly, multumesc
Cu placere Bris.Crusca d'avena ai folosit?Ca parca mai am si eu ceva.
Eu azi mi-am luat o punga mare de fulgi, sa tot fac.Dar tot le macin putintel, sa manance si Manu!
Adriana, la 23 February 2014 - 07:48 PM, a spus:
Nu asa mult, ca nu-i necesar.N-are ce sa se coaca, n-au praf de copt sa creasca.Banana are rol de liant, in cuptor stau atat cat e nevoie sa "unesca" ingredientele.
Mai da-le o sansa!
#12
Postat 25 February 2014 - 12:53 PM
Eataly, la 25 February 2014 - 12:35 PM, a spus:
bristena, la 22 February 2014 - 11:24 PM, a spus:
bune, bune, o sa le refac si cu fulgi de ovaz, cat de curand sper
Lilly, multumesc
Cu placere Bris.Crusca d'avena ai folosit?Ca parca mai am si eu ceva.
Eu azi mi-am luat o punga mare de fulgi, sa tot fac.Dar tot le macin putintel, sa manance si Manu!
Adriana, la 23 February 2014 - 07:48 PM, a spus:
Nu asa mult, ca nu-i necesar.N-are ce sa se coaca, n-au praf de copt sa creasca.Banana are rol de liant, in cuptor stau atat cat e nevoie sa "unesca" ingredientele.
Mai da-le o sansa!
da, da crusca d'avena
eram convinsa ca erau fulgi, dar cand luat punga erau tarate, asa ca m-am riscat...si bine am facut, ca tare bune
poza facuta seara, cu blitz, aparat vechi... asta avem cu asta defilam
#13
Postat 25 February 2014 - 03:06 PM
Ce-i drept, eu am pus si niste picatele de ciocolata, dar ne-ar fi placut oricum si fara.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 25 February 2014 - 06:35 PM
Eataly, la 25 February 2014 - 12:35 PM, a spus:
Mai da-le o sansa!
stiu dar n-am tinut minte cit trebuia
Pai sigur ca le mai dau mai ales dupa ce le-am vazut pe cele de mai sus
#15
Postat 25 February 2014 - 09:10 PM
Nu-mi rămâne decât să fac pt popor. Mă mai gândesc...
#16
Postat 25 February 2014 - 10:16 PM
Maya, la 25 February 2014 - 03:06 PM, a spus:
Ce-i drept, eu am pus si niste picatele de ciocolata, dar ne-ar fi placut oricum si fara.
Eu cand le-am facut am zis sa ma sa-i dau ceva dulce lui Mr.Eataly care tine o dieta personalizata.
Si ma asteptam sa fie ceva sanatos dar "bleah".
Ma bucur ca ati avut incredere si le-ati incercat.
Adriana, la 25 February 2014 - 06:35 PM, a spus:
Pai sigur ca le mai dau mai ales dupa ce le-am vazut pe cele de mai sus
Brava!
sorinadaniela, la 25 February 2014 - 09:10 PM, a spus:
Nu-mi rămâne decât să fac pt popor. Mă mai gândesc...
Sorinuca, si avocado se bate cu Monti?Ca am asa o banuiala ca ar merge.Ma refer la textura cleioasa.
#17
Postat 26 February 2014 - 02:08 AM
cum nu am avut decît tărițe de ovăz, curiozitatea m-a impins spre improvizație, așa că pe unele le-am pavoazat cu sus-numitele, pe altele cu "inimi" de cînepă și pe unele cu ambele.
din cauză de modeloare anevoioasă spre imposibil, guguloaiele au ieșit din ce in ce mai mari iar coptul (in tavă de ceramică) a durat peste 30 min. primele, scoase după cele 15 min reglementare erau curgătoare de nu le puteai ține în mînă fără ajutorul unui linguroi.
ia de vedeți ultimele ieșite de pe bandă. au fost mîncate imediat, gustul este foarte bun.
#18
Postat 26 February 2014 - 09:31 AM
sorinadaniela, la 25 February 2014 - 09:10 PM, a spus:
Nu-mi rămâne decât să fac pt popor. Mă mai gândesc...
Nu te oftica, fă un compromis şi fă-le de un aproximativ F2.
Banana coaptă are IG=60. Dacă-i necoaptă e chiar 45. Dacă în loc de fulgi de ovăz foloseşti tărâţe cred că putem conveni că scade IG-ul sub 50. Cum reţeta nu are grăsimi, e ok de F2.
Iar pentru stricteţe se poate folosi piure de avocado sau mere sau orice alt fruct cu IG mic.
Eu n-am poze, că n-am apucat să fac. Poate data viitoare. Dacă nu îi răspundeam Sorinei nici nu apucam să-i mulţumesc lui Lili pentru reţetă.
#19
Postat 26 February 2014 - 11:23 AM
Dexter, la 26 February 2014 - 02:08 AM, a spus:
De improvizatii nereusite nu sunt responsabila .
De fapt daca le-ati mancat nu a fost chiar o nereusita, nu?
Desi, eu prima oara, am facut cu o banana trecuta cu mult peste varsta a treia si tot mi-a iesit.Dar am folosit fulgii de ovaz.
boni, la 26 February 2014 - 09:31 AM, a spus:
Nu te oftica, fă un compromis şi fă-le de un aproximativ F2.
Banana coaptă are IG=60. Dacă-i necoaptă e chiar 45. Dacă în loc de fulgi de ovăz foloseşti tărâţe cred că putem conveni că scade IG-ul sub 50. Cum reţeta nu are grăsimi, e ok de F2.
Iar pentru stricteţe se poate folosi piure de avocado sau mere sau orice alt fruct cu IG mic.
Eu n-am poze, că n-am apucat să fac. Poate data viitoare. Dacă nu îi răspundeam Sorinei nici nu apucam să-i mulţumesc lui Lili pentru reţetă.
Cu placere Boni, ma bucur ca ai gasit o solutie si pentru Sorinuca.
Eu le incerc azi cu avocado, revin cu rezultatul mai tarziu.
#20
Postat 26 February 2014 - 12:14 PM
Aseara, pofta bat-o vina, m-am dat pe net in cautare si am ajuns si eu la concluzia ca s-ar putea inlocui cu piure de mere.
In concluzie, mi-ai cam dat unda verde la banane mai putin coapte... ai grija ce faci! Te pupacesc!
Lili, nu-mi ramade decat sa vad cum fac sa inlocuiesc bananele cu merele.
Editez, ca mi-am facut planul...
Piure de mere stropit cu zeama de lamaie, tarate de ovaz, un pic de faina de in (ca sa lege), migdale (faina si/sau bucatele) si eventual ceva ciococlata min 70% cacao sau goji.
Gata, planul (ca magaru') l-am facut nu-mi ramane decat sa trec la atac.