Le multumesc la amandoua pt retetele lor.

Ingrediente:
- 200g unt
- 200g ciocolata min. 72% cacao
- 150g fructoza
- 100g cacao
- 200g migdale macinate tip faina nu foarte fina
- 100g migdale rasnite mai maricele
- +/- cateva migdale pt decor
- 8 oua
- 1 plic praf de copt
- vanilie/rom... sau orice va doreste inimioara
Eu am facut asa:
- untul, ciocolata, fructoza si cacao le-am pus pe foc mic spre foarte mic (mestecand in continuu) pana totul s-a topit si ingredientele s-au amalgamat bine
- apoi se transfera totul intr-un castron mai maricel
- am inceput sa adaug cate un ou pe rand si am mixat bine (cu mixerul la viteza mica)
- cand ouale au fost incorporate bine vine randul migdaleleor, prafului de copt + varii arome (vanilie in cazul meu)
Problema rezolvata!
Eu folosesc hartie de copt. Am turnat compozitia in tava si la cuptor cu ea la 160°C.
De frica sa nu o ard am inceput sa o verific dupa 20 de minute, dar pana la urma am tinut torta in cuptor 35 de minute.
Eu am ornat-o cu migdale (le-am asezat pe torta inainte de a o arunca in cuptor) dar se poate face o glazura simpla de ciocolata.
Glazura: ciocolata min 70% cacao + lapte monti sau smantana
Si mi-ar place si cu frisca... ramane de vazut. Mai am timp pana se va termina, deabia am facut-o.
Cateva poze pentru voi de la sedinta foto de azi dimineata (la ora 6,30)in timpul micului dejun...
Inca in tava...

Incepem micul dejun...

Pe platou, mai de aproape...

Si sectiunea...

Daca voi avea chef azi poate voi face si ceva glazura de ciocolata, dar ma atrage mai mult combinatia frisca si visine. Ramane de vazut cine va castiga.
Pofta buna!