Prajitura mea cu mere, rapida si pufoasa
#1
Postat 23 December 2009 - 10:54 PM
Mere (cam un kg, functie de tava si de mere)
Zahar
Scortisoara
Margarina(p-asta am uitat-o la poza, c-am spart cutia)
La astea n-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava.Tava mea e de 20x30 cm.Au fost cam 6 mere
Am uns tava cu margarina (cam 100 g), apoi am ras mere, direct in tava, asa, cu coaja cu tot, pana a ajuns la jumatatea inaltimii tavii.Deasupra am pus cam 100 g zahar (dupa cat de dulce vrea fiecare) si-un pachetel (7 g) de scortisoara
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu (eu am aragaz vechi, pe gaze, fara gradatii si trepte) jumatate de ora, pana s-au inmuiat merele (si moooaaamaaa, cum miroseaa! )
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare)
sare
Am separat albusurile si le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile presarate cu putina sare, am amestecat bine, am pus si faina, cate putin si-am amestecat usor, sa nu se lase.
Compozitia asta am turnat-o peste mere , am pus nuca si, iar la cuptor, pana trece de testul scobitorii.
Se scoate din cuptor, se lasa 10 min sa se raceasca si se rastoarna pe o tava.
Si cateva feliute pentru voi:
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3
Postat 28 December 2009 - 03:21 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#4
Postat 28 December 2009 - 04:42 PM
zoazorel a spus:
Nexam incercat-am. Inca. Da' cine stie cand ii vine randu'...... :mrgreen:
#5
Postat 28 December 2009 - 10:43 PM
#6
Postat 29 December 2009 - 12:58 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#7
Postat 03 September 2011 - 10:20 AM
Miroase a toamna!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 03 September 2011 - 12:38 PM
#10
Postat 03 September 2011 - 08:02 PM
Adi, fa-o ca-i numa' buna acum: miroase a mere si-a toamna!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#11
Postat 03 September 2011 - 08:56 PM
Desi poate nu-i chiar atat de mare pacatul,pentru ca daca mai faceam si una de-asta pe langa cele facute azi,intram cu sotul in coma alimentara
Se pune si asta in lista de "Must do" si am atatea de aici care tot stau la asteptare........
#12
Postat 20 February 2012 - 08:49 PM
deci prajitura care urma sa fie taiata toata ...
Multumesc mult de reteta
Pupici!!
#13
Postat 21 October 2012 - 12:35 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#14
Postat 10 February 2013 - 10:58 PM
#15
Postat 22 February 2015 - 08:47 AM
#16
Postat 23 February 2015 - 03:28 PM
Georgeta Violeta, la 22 February 2015 - 08:47 AM, a spus:
Pai aia-i prajitura turnata! iar cealalta e prajitura cu mere si bezea. Sunt alte prajituri. P-asta nu vrei s-o incerci?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#17
Postat 03 March 2015 - 03:55 PM
Problema rezolvata!
Chiar acum mă duc să așez aluatul peste mere. Miroase în casă o nebunie.
Revin cu detalii un piculeț mai încolo.
Editez... Zozule, măcar așa aproximativ, ca să am o idee, cam cât timp o ții tu la cuptor după ce ai pus aluatul?
Și dacă tot am editat hai să vă zic și cum făcui eu.
La albuș am folosit mixerul.
În loc de zahăr am folosit fructoză și în loc de făină albă am pus făină de migdale (făcută pe loc de mine, destul de grosolană).
Pentru că mie mi-a ieșit o chestie spumoasă (aerată ca bezeaua) migdalele care le-am pus deasupra nu au intrat în aluat ci au rămas la suprafață. Mai bine așa, vor fi crocante.
Ha ha ha, voi avea o prăjitură double face.
Știi ce mă gândeam? Oare rece nu e bună cu frișcă?
Stai că uitai, eu am pus scorțișoara și în aluat.
Sunt tare curioasă ce trăznaie făcui...
#18
Postat 03 March 2015 - 08:26 PM
La cuptorul meu de-aici, cam 40 min,la cel de la Braila, cam 35 min.La 30 de min o testez cu scobitoarea si-i vad si suprafata.Daca scobitoarea iese uscata si suprafata e auriu-maronie, inchid si-o scot.Dar cam 40 min.Eu am cuptor clasic, pe gaz.treapta e mediu, ca la Braila am max, mediu si min, aici am de la 1 la 5.Aici intre 4 si 5.Ai inteles ceva? Daca da, esti tare, daca nu, te inteleg.Am explicat asa frumos ca nici eu nu m-am prins ce si cum!
Si DAAAA, e superba rece si cu frisca!
Voi vedea si poze?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#19
Postat 03 March 2015 - 09:04 PM
Eu am pus cuptorul la 180°C și vreau să-ți spun că la 25 de minute era gata gata să o ard.
Mara care e mofturoasa casei a devorat-o la greu.
Poza am să încerc să fac mâine că acum trebuie să plec la o întâlnire cu părinții. Trebuie să pregătim totul pt meciul de volei din 15 martie. E acasă la noi și după meciuri se face o petrecere pt copii.
Acum mergem acasă la antrenori ca să punem țara la cale.
#20
Postat 05 March 2015 - 08:48 PM
Discuție cu Giulia:
- Mama, mai e prăjitură?
- Nu.
- Ba da,mai e. Ia uită-te acolo (în cuptor).
- N-auzi că nu mai e.
- Ba da....
Și tot așa. Știa ea bine că mai era, doar că eu, mamă nebună trebuia să-i fac o poză. Așa că a trebuit să-i explic ce și cum.
- Mama, da' de ce nu-i faci poză acum?
- Nu aveam timp, mami, mâine....
- Atunci o mănânc mâine după ce îi faci poză...
Fata lu' mama înțelegătoare.
Se face repede, e superbună așa că o voi mai face cu siguranță.