Forum Culinar: Prajitura mea cu mere, rapida si pufoasa - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura mea cu mere, rapida si pufoasa

#21 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 March 2015 - 08:48 AM

Si eu, si eu

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-639-14256240935436.jpg

inca n-am gustat-o, dar miroase minunat; a mea n-a vrut sa se intoarca , mi-au ramas merele in tava, nu stiu de ce, dar n-a fost problema, ca am remediat problema.
multumesc mult, Nico, de-abia astept sa pap

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 March 2015 - 02:12 PM

Si mie mi s-a intamplat faza cu merele. Jumatate din ele nu vroiau sa coboare, dar am pus in functiune spatola de lemn si si-au revenit imediat la sentimente mai bune.

Zozo, ne-a placut asa de mult ca acum te pun sa ghicesti "ce am eu in cuptor"?
Hai sa te ajut... prajitura lu' matale superpufoasa.
In cazul in care nu v-ati dat inca seama e monti F1.
Miroase la mine in casa, o nebunie! Am toate geamurile deschise, cred ca am innebunit vecinii...

M-a incantat foarte mult blatul. E asa de simplu de facut, iar rezultatul e exceptional. Imi propun pt viitor sa fac doar aluatul, fara mere. Sunt tare curioasa.

De data asta, am avut un pic de timp asa ca am facut si poze la procesul tehnologic ca sa mai sterg praful (un pic) si pe la monti.

:floare: :) :)

Editez...

Varianta monti o gasiti aici.

Si pt Zozo, cu frisca...

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256491180897.jpg
Sorina

#23 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 March 2015 - 08:02 PM

O, Doamne, ce nebunie de mere pe-aici! Cum la mine a nins azi, parca a ajuns mirosul si la mine.Asa mirosea iarna la bunica buna: a mere coapte si a scortisoara!
Cat ma bucur ca ati sters praful de pe aceasta prajitura superba, simpla, dar atat de complicata ca si gusturi: mere, scortisoara...
Sorinuca, blatul e pandispan simplu.Blatul matusii de la care am reteta era tare comlpicat.Eu am zis: de ce nu? De-atunci, chiar si tusica o face ca mine!
Eu blatul asta-l folosesc si la prajitura cu fructe (cirese, visine, piesici)
Bia, cateodata se mai intampla sa ramana merele lipite, dar nu-i bai. Se rezolva simplu!
Si nu va chinuiti sa radeti merele! E mai aromata cu coaja lor!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#24 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 March 2015 - 09:17 PM

Absolut cu coajă! Chiar îmi place mult blatul. Mulțumesc mult! :)
Sorina

#25 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2015 - 09:46 AM

[/quote]
Pai aia-i prajitura turnata! iar cealalta e prajitura cu mere si bezea. Sunt alte prajituri. P-asta nu vrei s-o incerci?
[/quote]
Ai dreptate Zoazorel dar am si eu un "pitic": vreau o prajitura cu "capac".
Vorbiti foarte frumos de ea si cred c-o voi face mai ales ca are si ingrediente foarte bune.
Sambata e ziua ei.

#26 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 March 2015 - 04:05 PM

Eu blatul asta-l folosesc si la prajitura cu fructe (cirese, visine, piesici)

Procedezi la fel? Sau cum faci? Ceva detalii, te rog! :tongue3:
Sorina

#27 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,405
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 08:24 PM

Mi-ati facut pofta cu prajitura voastra, azi n-am mai rezistat si am pus-o in aplicare. Mi-a fost lene sa deschid computerul asa ca am facut din amintiri, si ingrediente si cantitati. Iar amintirile mi-au zis ca nuca se pune cu merele in cratita. Insa amintirile astea nu-s de aici de pe forum, asa era reteta pe care o aveam la tortul de mere (merele taiate jumatati, scobite si umplute cu dulceata de capsuni + nuci...). Iar reteta mea de blat era mai complicata, asa ca am facut pandispanul "clasic", dar din 6 oua, ca sa vad acum ca si reteta "originala" era cu pandispan simplu. In plus, dupa ce am scos cratita din cuptor, am turnat niste suc de portocale (la tortul de mere faceam de obicei un sirop din coaja de portocala). Eu am taiat merele dar probabil ca daca se rad si blatul de face din mai putine oua, nu mai necesita insiropare. Aaa, si ca vorbeam de lene, eu am "aruncat" ouale intregi+zahar in bolul mixerului si le-a batut pana s-au facut spuma, pe urma faina si gata. Cred ca pe viitor pentru blaturi nici nu ma mai complic sa bat spuma separat.
:rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2015/post-192-1426702815148.jpg


#28 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 March 2015 - 08:56 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 March 2015 - 04:05 PM, a spus:

Eu blatul asta-l folosesc si la prajitura cu fructe (cirese, visine, piesici)

Procedezi la fel? Sau cum faci? Ceva detalii, te rog! :pupic:


La alea fac pandispanul, dau fructele prin faina si le pun in blat.Bag la cuptor si...gata.Pe aia cu prune o fac cu prunele rupte jumate, puse cu taietura-n jos pe pat de zahar cu scortisoara si blatul deasupra.

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2015 - 08:24 PM, a spus:

Mi-ati facut pofta cu prajitura voastra, azi n-am mai rezistat si am pus-o in aplicare. Mi-a fost lene sa deschid computerul asa ca am facut din amintiri, si ingrediente si cantitati. Iar amintirile mi-au zis ca nuca se pune cu merele in cratita. Insa amintirile astea nu-s de aici de pe forum, asa era reteta pe care o aveam la tortul de mere (merele taiate jumatati, scobite si umplute cu dulceata de capsuni + nuci...). Iar reteta mea de blat era mai complicata, asa ca am facut pandispanul "clasic", dar din 6 oua, ca sa vad acum ca si reteta "originala" era cu pandispan simplu. In plus, dupa ce am scos cratita din cuptor, am turnat niste suc de portocale (la tortul de mere faceam de obicei un sirop din coaja de portocala). Eu am taiat merele dar probabil ca daca se rad si blatul de face din mai putine oua, nu mai necesita insiropare. Aaa, si ca vorbeam de lene, eu am "aruncat" ouale intregi+zahar in bolul mixerului si le-a batut pana s-au facut spuma, pe urma faina si gata. Cred ca pe viitor pentru blaturi nici nu ma mai complic sa bat spuma separat.
:hungry:


Adi, daca ai observat, nici eu n-am cantitati.E la libera alegere!Depinde doar de tava in care coci.
Noua nu ne place coca multa, asa ca de-aia fac eu blatul din putine oua.Si da, daca merele sunt rase, lasa zeama mai multa.Cand intorci cratita, siropul intra in blat.Si asta-i un motiv sa fac blatul subtire.
A ta a iesit Imagine postata ! Eu as taia-o-n doua si i-as face o crema .
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#29 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,405
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2015 - 09:19 PM

Vezi postareazoazorel, la 18 March 2015 - 08:56 PM, a spus:

Eu as taia-o-n doua si i-as face o crema .


Sa stii ca fix la asta m-am gandit si eu! Dar fiica-mea prefera blatul asa, gol, pana ma hotarasc ce crema sa-i trag parca vad ca dispare. Ah, stiu - frisca si capsuni! Yesssss!

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2015 - 09:25 PM

E nebunie cu frișcă! Am "degustat" la greu combinația. E promovată.
Sorina

#31 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2015 - 10:12 AM

Ca sa nu mai fiu acuzata de unele persoane ca nu incerc minunea de prajitura, m-am executat:

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 March 2015 - 11:33 AM

Vezi postareazerda, la 19 March 2015 - 10:12 AM, a spus:

Ca sa nu mai fiu acuzata de unele persoane ca nu incerc minunea de prajitura, m-am executat:

Imagine postata



Hai, fata ca greu te lasi! Arata de nu se poate si chiar am fost certata ca n-o mai fac! Ti-a iesit superb!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 March 2015 - 10:02 PM

Facuta si mancata in aceiasi zi.Cu faina de alune si 3 oua.
:occasion14:
De facut si refacut la nesfarsit. :)
Zozoz, pentru reteta asta ai sa tot sughiti, o sa te pomensc de multe ori.

#34 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 March 2015 - 10:41 PM

Vezi postareaEataly, la 20 March 2015 - 10:02 PM, a spus:

Facuta si mancata in aceiasi zi.Cu faina de alune si 3 oua.
:occasion14:
De facut si refacut la nesfarsit. :)
Zozoz, pentru reteta asta ai sa tot sughiti, o sa te pomensc de multe ori.


Asta sa-mi fie paguba! Ma bucur ca v-a placut! Ma bucur daca sughit cand sunt pomenita de bine!
Ce tu nu sughiti de la cornuletele alea cu trei ingrediemte! Imagine postata Sa va fie de bine!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#35 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 May 2022 - 11:06 AM

Zozo, tu nu ai idee de câte ori am făcut eu bunătatea asta.
Se înțelege că eu o fac Monti F1.

Imagine atasata: monthly_05_2022/post-133-0-74109300-1651914292.jpg

Mulțumesc!
Sorina

#36 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 02 December 2022 - 08:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 May 2022 - 11:06 AM, a spus:

Zozo, tu nu ai idee de câte ori am făcut eu bunătatea asta.
Se înțelege că eu o fac Monti F1.

Atasament IMG_20220507_101250.jpg

Mulțumesc!


Doamne, cat ma bucur, Sorinuca! Si ca n-ati lasat reteta sa moara, dar si ca v-a placut!
Am mai facut-o si eu de vreo cateva ori, dar acum, daca nu mai am pentru cine...
Bine v-am gasit, deragele mele!Imagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi