Forum Culinar: Dieta Montignac - Prajitura cu prune (F1) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Prajitura cu prune (F1) ... furata de la Eataly

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 September 2014 - 09:07 AM

Eu am facut-o prima data acum o saptamana si a zburat asa de repede ca nu am reusit sa fac nici macar o poza.
Pentru ca m-a innebunit gustul blatului (imi aducea aminte de turta dulce care o mancam cand eram copil) am trecut iar la treaba si aseara am refacut-o.

Se face imediat si cu putine ingrediente, exact pe placul meu. Rabdare sa ai dupa ce e o scoti din cuptor...

Ingrediente:

210 gr faina monti
1 lingurita praf de copt
1 jumatate de lingurita de bicarbonat

250 ml de lapte monti in care ati stors o jumatate de lamaie... (eu)kefir

100 gr unt moale... (eu)80g ulei
150 gr zahar(eu brun)...75g fructoza
scortisoara

Cum a facut Lili gasiti aici, eu am asezat frumusel toate ingredientele in castronel si le-am amestecat cu lingura de lemn.
Mai simplu de atat nici ca se poate.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111961597674.jpg

Am uitat sa va spun ca mai intai de toate am pregatit prunele: splat, uscat, taiat in doua, scos samburii si asezat in tava cu gura in jos pe un pat de scortisoara.
Si pentru ca mie imi place scortisoara la nebunie le-am mai pus un pic de scortisoara si deasupra.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111962998305.jpg

Am nivelat cat de cat aluatul peste prune si la cuptor cu tava... Cuptor preincalzit la 180°C.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111963936737.jpg

Dupa 20-30 de minute (vedeti voi, in functie de cuptor) puneti scobitoarea la treaba si va dati cu presupusul.
Cand e gata o scoateti si o lasati un pic sa se aseze.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111965118402.jpg

Cand rabdarea va paraseste o intoarceti pe o farfurie. Aseara arata asa...

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111965907353.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111966201138.jpg

Azi dimineata, inainte de micul dejun...

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111967043165.jpg

Si sectiunea care am papat-o eu in dimineata aceasta...

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111967550171.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111967712068.jpg

Pofta buna!

Ps. cum se termina imi fac alta...
Sorina

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 September 2014 - 09:12 AM

Si pt ca Boni o facuse deja inaintea mea, mi-am permis sa va aduc aici si versiunea ei. Multumesc, Boni!

Vezi postareaboni, la 08 October 2012 - 05:18 PM, a spus:

Iară io :D De data asta cu poze.
Am făcut-o pentru mine, sâmbătă. A mea e cu mere pentru că făcusem pentru restul casei deja plictisitoarea (cred că pot să le fac juma' de an și nu se mai plictisesc de ea) plăcintă cu mere. M-a amețit mirosul. Normal că am făcut-o cu făinuri my way.

Ia, ce tortuleț frumos mi-a ieșit:
Atasament praji_mere_lili.JPG


Felia nu a vrut să iasă așa de frumoasă în poză. Intrase soarele în nori B)
Atasament praji_mere_lili_felie.JPG



Vezi postareaboni, la 09 October 2012 - 12:38 PM, a spus:

sigur Lili, cum să nu :D

Vezi postareaEataly, la 26 September 2012 - 01:40 PM, a spus:

210 gr faina

250 ml de lapte in care ati stors o jumatate de lamaie

150 gr zahar(eu brun)

Păi pe principiul că nu e voie făină albă şi zahar am înlocuit cele de mai sus


faina: 200 gr, pudră migdale + aprox. 50 gr făină integrală (mi-a intrat ceva mai multă din cauza migdalelor.)
laptele: am folosit kefir
zahărul: aprox. 75 gr. fructoză

ca şi condimente am folosit scorţişoară şi praf de ghimbir pentru că din astea aveam şi îmi plac combinate.



Vezi postareaEataly, la 09 October 2012 - 12:52 PM, a spus:

Multumesc Bonilica! :D Si ai folosint unt nu?Nu ulei?



Vezi postareaboni, la 09 October 2012 - 01:40 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 09 October 2012 - 12:52 PM, a spus:

Multumesc Bonilica! :) Si ai folosint unt nu?Nu ulei?
da, da, unt. am inlocuit doar ce am scris mai sus.
cand am sa o fac de post atunci voi inlocui si laptele si untul, pe langa cele de acum. da' mai e pana in post, inca ne mai "destrabalam". :)

Sorina

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 November 2014 - 04:42 PM

Pentru că nu reușesc să mănânc decât o feliuță, de data aceasta m-am supărat și am făcut cantitate dublă.
Miroase o nebunie în casă la noi. Nu prea-mi mai vine să plec la muncă...
Sunt curioasă dacă voi reuși să mă abțin în seara aceasta... cică eu o făcui pt micul dejun....
Sorina

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 July 2016 - 05:11 PM

De câteva săptămâni o tot fac pe domnișoara prăjitură când cu caise (Giulia), când cu piersici (Mara) când cu prune (Tati)... Mie îmi plac toate, fără discriminare.
De cel puțin 3 ori pe săptămână... Dependență totală!
Sorina

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2016 - 03:35 PM

Continuăm serialul de 3 ori pe săptămână

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-133-14704040948365.jpg
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi