Pentru ca m-a innebunit gustul blatului (imi aducea aminte de turta dulce care o mancam cand eram copil) am trecut iar la treaba si aseara am refacut-o.
Se face imediat si cu putine ingrediente, exact pe placul meu. Rabdare sa ai dupa ce e o scoti din cuptor...
Ingrediente:
210 gr faina monti
1 lingurita praf de copt
1 jumatate de lingurita de bicarbonat
250 ml de lapte monti in care ati stors o jumatate de lamaie... (eu)kefir
100 gr unt moale... (eu)80g ulei
150 gr
scortisoara
Cum a facut Lili gasiti aici, eu am asezat frumusel toate ingredientele in castronel si le-am amestecat cu lingura de lemn.
Mai simplu de atat nici ca se poate.

Am uitat sa va spun ca mai intai de toate am pregatit prunele: splat, uscat, taiat in doua, scos samburii si asezat in tava cu gura in jos pe un pat de scortisoara.
Si pentru ca mie imi place scortisoara la nebunie le-am mai pus un pic de scortisoara si deasupra.

Am nivelat cat de cat aluatul peste prune si la cuptor cu tava... Cuptor preincalzit la 180°C.

Dupa 20-30 de minute (vedeti voi, in functie de cuptor) puneti scobitoarea la treaba si va dati cu presupusul.
Cand e gata o scoateti si o lasati un pic sa se aseze.

Cand rabdarea va paraseste o intoarceti pe o farfurie. Aseara arata asa...


Azi dimineata, inainte de micul dejun...

Si sectiunea care am papat-o eu in dimineata aceasta...


Pofta buna!
Ps. cum se termina imi fac alta...