Forum Culinar: Curcanul recunostintei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Curcanul recunostintei

#1 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 October 2014 - 02:35 PM

Saptamana asta Canadienii au sarbatorit ziua recunostintei. Si noi pe langa ei!
Asadar, am multumit prietenilor intru emigrare, vecinilor, colegilor....mioritei, lu' mama lu' Stefan cel Mare, mesterului Manole si tuturor celor care ne-au facut sa fim ceea ce suntem azi :love7:
Si cu ocazia asta, va multumesc si voua!

Ca de obicei, ideile pentru meniu si aranjatul mesei le-am luat de aici sau de pe vastul net.
Fata de masa am facut-o din material cumparat cu $1/metru de la Ikea.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136327529623.jpg

Pe fiecare farfurie am pus cate un dovleac in miniatura....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136329606517.jpg

Bauturile datatoare de curaj au fost mai tari...

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136330901084.jpg

Sau mai moi =)) Pentru a ramane in tematica portocalie a bostanului, pe post de frapiera am folosit un bostan scobit, l-am umplut cu gheata si sticle de vin

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136331416208.jpg


Aperitive am servit un doua transe: unul pe baza de peste, unul pe baza de carne/branza

Din seria " malurile malureste, valurile valureste, nici o masa fara peste"....

Icre. Cumparate

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136333855431.jpg

Salam de caracatita. Eataly :blush:

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-1413633531878.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136335684418.jpg

Pasta de peste servita pe crakers. Tuna din conserva, macrou afumat, unt, ceapa maruntite in robot....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-1413633683088.jpg

Cochilii de scoica umplute cu crab si alte E-uri. Cumparate. :) Promit ca alta data nu mai fac, nu de alta dar in afara de aspect nu era nimic de capul lor.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136338037578.jpg

A doua tura de aperitive:

Paine umpluta. Reteta mamei mele, despre care am discutat mai demult cu Adriana, pe undeva pe aici. Discutia a fost despre reteta, nu despre mama, sa fim bine intelese, da? :)

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136339486406.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136339766785.jpg

Ciupercile enoki cu bacon , idee furata de la La-Chef-A

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136341938527.jpg

Si rulouri de castravete cu branza. Castravetele taiat "panglica", un guguloi de pasta de branza (Philadelphia frecata cu putin unt, ceapa si marar), rulat, legat cu un fir de ceapa ciorii, decorat cu rosie cherry....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136344525378.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136344802511.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136345021886.jpg

Nelipsitul platou de branzeturi

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-1413634570677.jpg

Si a urmat piesa de rezistenta, curcanul.
Trebuie sa va spun ca am dus lupte de strada cu pasarea maiastra :) Cam am vrut eu sa fiu mai cu motz, si sa fac ceva intre ruladele de iepure a lui any si traditionalul curcan.....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136347358496.jpg

'mnealui avea inainte de decongelare la vo' 7 kile. L-am dezosat (cu greu, recunosc) si l-am transformat in

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136348242786.jpg

Ceea ce se vede erau la vo' 4.5-5 kile de carne. Pe care le-am sarat, piperat, uns cu mustar....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136349446941.jpg

Umplutura am "confectionat-o dintr-un amestec de ciuperci calite cu ceapa si usturoi, maruntaiele curcanului taiate mai marisor, carne de carnati picanti si oua pentru legatura. :P
Am "rulat" carnea cum m-am priceput mai bine, am uns-o cu sare, piper, si alte mirodenii si pe deasupra si am bagat-o la cuptor pret de vreo 2 ore.....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136350868485.jpg

A iesit tare bun, tare gustos si probabil ca daca o fi sa mai fac curcan vreodata, asa o sa-l fac

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136352162612.jpg

Si sectiune, pozata a doua zi

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136352472358.jpg

"Friptura" am servit-o alaturi de salsa exotica a Mayei....

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136353293047.jpg

La desert, doua rulade (ale Seimei) una cu cacao si crema de fructe de padure, una cu ciocolata alba si crema de nuci....
Din pacate, am uitat sa le fac poze in ziua cu pricina, asa ca am pozat a doua zi niste resturi :(

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136355158259.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136355375013.jpg

Si, de incheiere, o poza de grup :D Singura pe care am apucat sa o fac; dupa asta am fost ocupata sa mananc :)

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-68-14136356362278.jpg

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2014 - 03:53 PM

Draga Ariel, totu-i tare frumusel,
sa va fie de bine recunostinta, si merci ca ne-ai delectat si pe noi. :love7:

#3 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 October 2014 - 04:23 PM

Sar'na frumos Stella

#4 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 October 2014 - 04:43 PM

Super Ariel! Cred ca o sa fur cate o ideie, doua de la tine ( la noi mai e cam o luat pana ne exprimăm recunoștința).

#5 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 October 2014 - 05:23 PM

Vezi postareaWowerful, la 18 October 2014 - 04:43 PM, a spus:

Super Ariel! Cred ca o sa fur cate o ideie, doua de la tine ( la noi mai e cam o luat pana ne exprimăm recunoștința).


Wowerful, sunt încântată. Numai ca, vezi tu, ideile nu mi aparțin...
Însă, dar din dar se face raiul, din idee în idee creăm mese frumoase și copioase.

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 October 2014 - 06:38 PM

Ariel, foarte reusit, arata apetisant totul! Am sa fur si eu din idei, pentru la anul :love7: .

#7 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 October 2014 - 08:14 PM

Arata "lecker". :love7:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 October 2014 - 08:18 PM

Vezi postareaadi_edi, la 18 October 2014 - 06:38 PM, a spus:

Ariel, foarte reusit, arata apetisant totul! Am sa fur si eu din idei, pentru la anul :love7: .

Nu aștepta până la anu :blush:
Ocazii fericite sa ai!

#9 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 October 2014 - 08:19 PM

Vezi postareaPeter, la 18 October 2014 - 08:14 PM, a spus:

Arata "lecker". :love7:

Peter

Mulțumesc :blush:

#10 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 October 2014 - 11:12 PM

Vezi postareaariel, la 18 October 2014 - 08:18 PM, a spus:


Nu aștepta până la anu :blush:
Ocazii fericite sa ai!


Ai dreptate; ma gandeam la dovleac si la curcan, ca nu le cumpar de obicei decat in octombrie. Eu curcanul doar il "azvarl" in cuptor si gata (marinat, umplut, "clasic"), nu stiu cand o sa ma incumet la ce-ai facut tu- poate ar trebui sa exersez pe un pui :love7: , cred ca am vazut tehnica pe undeva.

#11 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 19 October 2014 - 04:17 AM

Vezi postareaariel, la 18 October 2014 - 02:35 PM, a spus:

Saptamana asta Canadienii au sarbatorit ziua recunostintei. Si noi pe langa ei!


Pai matale nu esti inca canadian :love7: ?
Arata superb totul! Idei minunate :blush: Eu curcanul il fac intreg, dar ii masez pieptul, pe sub piele, cu unt aromat =))

Imi place rulada mult :)
A cat is a friend fur-ever !

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2014 - 12:21 PM

Superb Arielu'! :love7:
Iti multumesc ca te-ai gandit si la noi si ne-ai impartasit si noua.

Mie cel mai mult mi-a placut frapiera, bostanul umplut cu gheata e...WOW! :blush:

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 October 2014 - 01:57 PM

Superb! Totul arata grozav, felicitari pentru tot! (aranjament, ornare, preparare....) Aplauze la scena deschisa :love7:

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 October 2014 - 03:03 PM

Frumos totul, mai ales curcanul. Asa cred ca as mînca si eu curca/n Merci!
Imi plac ideile cu castravetele "îmbrînzat". Ador chestiile astea mititele :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 19 October 2014 - 03:33 PM

Vezi postareaadi_edi, la 18 October 2014 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareaariel, la 18 October 2014 - 08:18 PM, a spus:


Nu aștepta până la anu =))
Ocazii fericite sa ai!


Ai dreptate; ma gandeam la dovleac si la curcan, ca nu le cumpar de obicei decat in octombrie. Eu curcanul doar il "azvarl" in cuptor si gata (marinat, umplut, "clasic"), nu stiu cand o sa ma incumet la ce-ai facut tu- poate ar trebui sa exersez pe un pui :blush: , cred ca am vazut tehnica pe undeva.


Asa "tratam" si eu curcanul inainte. Si-mi ramaneau resturi pe care le plimbam prin frigider cam 3-4 zile dupa aia....Asa, am oasele de supa si rulada s-a mancat toata.
Exact asa am facut si eu, am dezosat mai demult un pui si m-am gandit ca si cu curca tre' sa fie la fel. Pe Youtube am gasit un filmulet al Marthei Stewart (boning a turkey), insa mie mi-a luat de 3 ori mai mult timp decat i-a luat ei. Dar nah, eu nu-s Martha, si nici la pucarie n-am fost :love7:
Data viitoare cand l-oi face, o sa execut si un sosulet langa.

#16 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 19 October 2014 - 03:35 PM

Vezi postareaUma, la 19 October 2014 - 04:17 AM, a spus:

Vezi postareaariel, la 18 October 2014 - 02:35 PM, a spus:

Saptamana asta Canadienii au sarbatorit ziua recunostintei. Si noi pe langa ei!


Pai matale nu esti inca canadian :) ?
Arata superb totul! Idei minunate :) Eu curcanul il fac intreg, dar ii masez pieptul, pe sub piele, cu unt aromat :)

Imi place rulada mult :)


Uma, legaliceste vorbind, sunt canadian de mult. Sufleteste insa, sunt romanca. Cand vine vorba de ocazii de sarbatorit, sunt de amandoua :rolleyes:

#17 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 19 October 2014 - 03:37 PM

Vezi postareaEataly, la 19 October 2014 - 12:21 PM, a spus:

Superb Arielu'! :rolleyes:
Iti multumesc ca te-ai gandit si la noi si ne-ai impartasit si noua.

Mie cel mai mult mi-a placut frapiera, bostanul umplut cu gheata e...WOW! :)


Eataly, sa stii ca ala a facut toti banii. Cand au intrat musafirii in dining room, au vazut masa si au inceput care mai de care sa scoata aparatele sa faca poze. Bostanul meu frapiera era ca marile vedete inconjurate de paparazzi :)

#18 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 19 October 2014 - 03:38 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 October 2014 - 01:57 PM, a spus:

Superb! Totul arata grozav, felicitari pentru tot! (aranjament, ornare, preparare....) Aplauze la scena deschisa :)



:rolleyes:
Multumesc....

#19 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 19 October 2014 - 03:49 PM

Vezi postareaMaya, la 19 October 2014 - 03:03 PM, a spus:

Frumos totul, mai ales curcanul. Asa cred ca as mînca si eu curca/n Merci!
Imi plac ideile cu castravetele "îmbrînzat". Ador chestiile astea mititele :rolleyes:


Maya, eu am o idee fixa sa nu fac de prea multe ori, si mai ales la aceeasi musafiri, aceleasi aperitive. Sau macar sa fie prezentate altfel....Asa ca orice idee de aperitiv ma atrage!
Ce am uitat sa spun e ca panglicile alea de castravete le-am sarat, si le-am lasat o vreme sa "transpire". Inainte de-a le "imbranzi" le-am tamponat bine cu hartie, sa scot umezeala din ele...

Dupa ce am stabilit meniul si facut cumparaturile, am mai vazut undeva o idee tare misto de aperitiv; pe care o voi pune in aplicare cu prima ocazie:
rosii cocktail, scobite ca pentru rosii umplute. In ele se toarna un strop de ulei de masline si unul de otet balsamic. Apoi se "umplu" cu bocconcini (aici se gasesc bile de mozzarella de diferite dimensiuni. Teoretic bila de branza ar trebui sa fie un pic mai mica decat interiorul tomatei) si se decoreaza cu frunze de busuioc...Cel putin in poza vazuta de mine aratau tare bine! Si iaca e aceeasi combinatie de rosie/branza dar prezentata altfel....

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2014 - 05:12 PM

Totul excelent, imi place tare mult! De la aranjamentul mesei pana la bucate. Originala idea cu bostanul scobit, super as zice.
Am si eu cateva fete de masa facute cu material luat de la Ikea, dar vreau sa zic ca tu l-ai luat extrem de ieftin, aproape "dijiaba" :rolleyes: .
Bravo, felicitari pentru tot!

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi