Forum Culinar: Curcanul recunostintei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Curcanul recunostintei

#81 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 29 October 2015 - 02:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 October 2015 - 11:00 AM, a spus:

Ce-mi place vaza din bostan! Ce frumos sa gasesti un decor nou din dovleac si anul acesta! Ador sa vad mese festive, asa ca va rog sa nu ratati sa fotografiati si sa ne inspirati cu minunatiile voastre culinare sau de decor.
Fruuumos de tot, Ariel!!! Toata admiratia si stima! Cîta rabdare si dichis! Cat timp ti-au luat pregatelile? Te-a mai ajutat cineva pe ici pe colo? Sa va fi fost de bine, ca minunat arata totul! Sa ai mereu prieteni dragi cu care sa faci mese multe! "Sa testezi pe ei" adesea noi si cat mai multe si dichisite tentatii culinare cu care sa ne desfeti si noua simtul vazului si imaginatia gustului/mirosului ! Felicitari!

Am o bucata de piept de curcan dezosat si fara piele in congelator, la vreun kg si ceva. Am identificat ce voi face cu el! :crying: Ramane doar sa ii vina randul.


Daniella, multe idei le-am furat. Pinterest-ul sa traiasca!
Pregatirile mi-au luat toata ziua de sambata, cand am gatit, si duminica dimineata cand am arajat pe platouri. In total vreo 13-14 ore, sa zic....De ajutat am fost ajutata la spalat vase. Adica eu le-am murdarit, altii le-au spalat :crying:

#82 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 October 2015 - 11:50 AM

Ariel, abia acum am ajuns si eu sa vad ce ai facut tu, e totul superb, imi place enorm. Bravo bravo si iar bravo. Cit de curind incerc rulourile invelite in bacon ca-mi plac foarte mult.

#83 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 30 October 2015 - 02:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 October 2015 - 11:50 AM, a spus:

Ariel, abia acum am ajuns si eu sa vad ce ai facut tu, e totul superb, imi place enorm. Bravo bravo si iar bravo. Cit de curind incerc rulourile cu invelite in bacon ca-mi plac foarte mult.


Adriana, :blackeye:

Iata si reteta, in detaliu. Nu ca ar fi mare "branza", dar macar orientativ....

Un pachet de pesmet pentru umplut curcanii. Cam 200 grame de pesmet aromatizat cu ierburi
2 oua
1/2 ceasca de lapte
o ceapa alba tocata marunt
2-3 catei de usturoi pisat
patrunjel tocat
un mar tocat marunt
o cana de nuci tocate
3 carnati (doar compozitia, nu si matul)
1 lingurita de pudra de curry
1 lingurita coaja rasa de lamaie
15 felii de sunca, taiata in jumatati
sare si piper dupa gust

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-68-14462098344262.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-68-14462098244397.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-68-14462098609352.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-68-14462098802034.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-68-14462098967144.jpg


Si mie si musafirilor mei ne-au placut tare mult. Sunt buni si calzi, si reci.

#84 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 October 2015 - 11:13 PM

mersi frumos
o sa folosesc resturile de mar de la extractorul de suc

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 November 2015 - 11:08 PM

Vezi postareaariel, la 30 October 2015 - 02:59 PM, a spus:

Iata si reteta, in detaliu. Nu ca ar fi mare "branza", dar macar orientativ....

Un pachet de pesmet pentru umplut curcanii. Cam 200 grame de pesmet aromatizat cu ierburi
2 oua
1/2 ceasca de lapte
o ceapa alba tocata marunt
2-3 catei de usturoi pisat
patrunjel tocat
un mar tocat marunt
o cana de nuci tocate
3 carnati (doar compozitia, nu si matul)
1 lingurita de pudra de curry
1 lingurita coaja rasa de lamaie
15 felii de sunca, taiata in jumatati
sare si piper dupa gust

Am pus resturile din extractor de mere si morcov, carne tocata, piine inmuiata in lapte, oua, mirodenii, invelite in felii de ceea ce aici se numeste "pancetta". Foarte bune, le mai fac cu siguranta mai ales pentru musafiri. Mersi frumos de idee :occasion14:
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-4-14464984994041.jpg

#86 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 26 November 2015 - 05:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 November 2015 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaariel, la 30 October 2015 - 02:59 PM, a spus:

Iata si reteta, in detaliu. Nu ca ar fi mare "branza", dar macar orientativ....

Un pachet de pesmet pentru umplut curcanii. Cam 200 grame de pesmet aromatizat cu ierburi
2 oua
1/2 ceasca de lapte
o ceapa alba tocata marunt
2-3 catei de usturoi pisat
patrunjel tocat
un mar tocat marunt
o cana de nuci tocate
3 carnati (doar compozitia, nu si matul)
1 lingurita de pudra de curry
1 lingurita coaja rasa de lamaie
15 felii de sunca, taiata in jumatati
sare si piper dupa gust

Am pus resturile din extractor de mere si morcov, carne tocata, piine inmuiata in lapte, oua, mirodenii, invelite in felii de ceea ce aici se numeste "pancetta". Foarte bune, le mai fac cu siguranta mai ales pentru musafiri. Mersi frumos de idee :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-4-14464984994041.jpg


Oooo, ce frumos arata! In pancetta cred ca-s si mai bune! SI uite-asa, iar ai imbunatatit o reteta :thumleft: .

#87 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 November 2015 - 12:39 PM

Arie, foarte apetisant totul

Adriana merg si reci sau mai bine calde?
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi