Forum Culinar: Empanadas - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Empanadas

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 October 2014 - 06:27 PM

Empanada
Aluat: 450 g faina, 7 g sare, 210 ml apa rece, 1 lg otet, 1 ou, 50 g unt (untura)
Umplutura: ceapa, usturoi, carne de curcan (ramasa de la curcanul la cuptor), vinete, ciuperci, sos rosii, cimbru

Se amesteca sarea cu faina. Se face o gaura in mijloc in care se pun apa, otetul oul si untul taiat cuburi.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141675232191.jpg

Se amesteca totul timp de 3-5 min, se face o pauza si iar se amesteca 3 min. Se da la frigider pentru cel putin 2 h.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141675539875.jpg

Vanata se taie cuburi, se stropeste cu ulei, se sareaza si se da la cuptor pana se rumeneste. Se caleste ceapa si usturoiul si ciupercile. Se adauga si cimbrul.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141675825965.jpg

Se adauga vinetele si carnea si se tine pe foc 10 min. Se adauga o lingura de sos de rosii.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141677654666.jpg

Aluatul se scoate de la frigider, se imparte in 10 bucati care se intind sub forma de cerc. Se pune umplutura la mijloc si se unesc marginile.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141678187585.jpg

Acestea se sigileaza ca sa nu curga umplutura si se pune in tava.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-1414167848319.jpg

Se coace foc mare, la 450 F (230C) timp de 20 min. Se mananca fierbinti!

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14141678633821.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 October 2014 - 01:08 AM

Multumesc, Aura :occasion15: ! Le fac precis cat de curand, poate chiar in weekendul asta :floare: !

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 October 2014 - 12:36 AM

Spor la treaba! :occasion15:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 October 2014 - 09:25 PM

Vezi postareaaura, la 26 October 2014 - 12:36 AM, a spus:

Spor la treaba! :floare:


Gata, le-am bagat la cuptor!
Mi-a placut aluatul, ca n-are drojdie, si mi-a placut si cum se lucreaza.
Sa vedem ce-o iesi :D !

#5 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 October 2014 - 11:32 PM

O bunatate!

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2014 - 07:10 PM

Si mie mi-a placut aluatul. Am sa incerc si alte combinatii...

Adriana, :thumleft:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 October 2014 - 07:28 PM

Nu le-am gustat inca, dar cred ca sunt bune.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14144308763504.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2014 - 11:40 PM

Ce dragute sunt! Ai pus si niste condimente in aluat dupacum vad eu...Cu ce sunt umplute?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 October 2014 - 11:58 PM

Vezi postareaaura, la 27 October 2014 - 07:10 PM, a spus:

Si mie mi-a placut aluatul. Am sa incerc si alte combinatii...

Adriana, :thumleft:


Da, si eu deja ma gandesc la urmatoarea umplutura!
Am facut ieri mai multe feluri de mancare, dar unii au preferat... "impanatele" :hug: ... 3 odata :drool: ! iar la serviciu mi-au cerut reteta!

#10 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 October 2014 - 05:56 AM

Vezi postareaaura, la 27 October 2014 - 11:40 PM, a spus:

Ce dragute sunt! Ai pus si niste condimente in aluat dupacum vad eu...Cu ce sunt umplute?


Ca tine, am pus ceapa,un catel de usturoi, carne de gaina din RO( facut duminica o supa din aia galbena :thumleft: )
apoi un zucchini mic, niste cubulete de vinete din congelator, pasta de rosii si mirodenii. Am bagat si ceva iuteala.
Nu am mai ajuns sa maninc multe, ca copiii cumnatei au mai vrut si ei cind au prins gustul.
Condimentele din aluat sunt ierburi de provence.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#11 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 October 2014 - 03:48 PM

Adi, ma bucur ca v-a placut. :thumleft:

Peter, imi place ideea cu condimente in aluat, am sa o pun in practica data viitoare.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi