Pagina 1 din 1
Empanadas
#1
Postat 24 October 2014 - 06:27 PM
Empanada
Aluat: 450 g faina, 7 g sare, 210 ml apa rece, 1 lg otet, 1 ou, 50 g unt (untura)
Umplutura: ceapa, usturoi, carne de curcan (ramasa de la curcanul la cuptor), vinete, ciuperci, sos rosii, cimbru
Se amesteca sarea cu faina. Se face o gaura in mijloc in care se pun apa, otetul oul si untul taiat cuburi.
Se amesteca totul timp de 3-5 min, se face o pauza si iar se amesteca 3 min. Se da la frigider pentru cel putin 2 h.
Vanata se taie cuburi, se stropeste cu ulei, se sareaza si se da la cuptor pana se rumeneste. Se caleste ceapa si usturoiul si ciupercile. Se adauga si cimbrul.
Se adauga vinetele si carnea si se tine pe foc 10 min. Se adauga o lingura de sos de rosii.
Aluatul se scoate de la frigider, se imparte in 10 bucati care se intind sub forma de cerc. Se pune umplutura la mijloc si se unesc marginile.
Acestea se sigileaza ca sa nu curga umplutura si se pune in tava.
Se coace foc mare, la 450 F (230C) timp de 20 min. Se mananca fierbinti!
Aluat: 450 g faina, 7 g sare, 210 ml apa rece, 1 lg otet, 1 ou, 50 g unt (untura)
Umplutura: ceapa, usturoi, carne de curcan (ramasa de la curcanul la cuptor), vinete, ciuperci, sos rosii, cimbru
Se amesteca sarea cu faina. Se face o gaura in mijloc in care se pun apa, otetul oul si untul taiat cuburi.
Se amesteca totul timp de 3-5 min, se face o pauza si iar se amesteca 3 min. Se da la frigider pentru cel putin 2 h.
Vanata se taie cuburi, se stropeste cu ulei, se sareaza si se da la cuptor pana se rumeneste. Se caleste ceapa si usturoiul si ciupercile. Se adauga si cimbrul.
Se adauga vinetele si carnea si se tine pe foc 10 min. Se adauga o lingura de sos de rosii.
Aluatul se scoate de la frigider, se imparte in 10 bucati care se intind sub forma de cerc. Se pune umplutura la mijloc si se unesc marginile.
Acestea se sigileaza ca sa nu curga umplutura si se pune in tava.
Se coace foc mare, la 450 F (230C) timp de 20 min. Se mananca fierbinti!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 25 October 2014 - 01:08 AM
Multumesc, Aura ! Le fac precis cat de curand, poate chiar in weekendul asta !
#3
Postat 26 October 2014 - 12:36 AM
Spor la treaba!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#4
Postat 26 October 2014 - 09:25 PM
#6
Postat 27 October 2014 - 07:10 PM
Si mie mi-a placut aluatul. Am sa incerc si alte combinatii...
Adriana,
Adriana,
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#7
Postat 27 October 2014 - 07:28 PM
Nu le-am gustat inca, dar cred ca sunt bune.
Peter
Peter
Salutari din Bavaria
#8
Postat 27 October 2014 - 11:40 PM
Ce dragute sunt! Ai pus si niste condimente in aluat dupacum vad eu...Cu ce sunt umplute?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#9
Postat 27 October 2014 - 11:58 PM
#10
Postat 28 October 2014 - 05:56 AM
aura, la 27 October 2014 - 11:40 PM, a spus:
Ce dragute sunt! Ai pus si niste condimente in aluat dupacum vad eu...Cu ce sunt umplute?
Ca tine, am pus ceapa,un catel de usturoi, carne de gaina din RO( facut duminica o supa din aia galbena )
apoi un zucchini mic, niste cubulete de vinete din congelator, pasta de rosii si mirodenii. Am bagat si ceva iuteala.
Nu am mai ajuns sa maninc multe, ca copiii cumnatei au mai vrut si ei cind au prins gustul.
Condimentele din aluat sunt ierburi de provence.
Peter
Salutari din Bavaria
#11
Postat 28 October 2014 - 03:48 PM
Adi, ma bucur ca v-a placut.
Peter, imi place ideea cu condimente in aluat, am sa o pun in practica data viitoare.
Peter, imi place ideea cu condimente in aluat, am sa o pun in practica data viitoare.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1