MERCADO DE SAN MIGUEL piata culinara din Madrid
#1
Postat 28 October 2014 - 11:55 PM
Aceasta mercado nu e o piata propri-zisa, adica aici nu se vand fructe sau legume, ci mai mult e un spatiu culinar de mancat ceva la repezeala, eventual se pot cumpara carne si produse din carne, cel mult.
Noi am mancat cate-un cornet cu jamon si unul cu carnaciori uscati, feliute de branzeturi amestecate plus niste chipsuri de cartofi. Si-un pahar cu vin.
si mai incolo am vazut un tip care pregatea stridiile. cum nu mai mancasem niciodata, le-am incercat eu, ca omu' cica nu voia sa-si strice gustul. m-am sacrificat!
si cam astea erau pe-acolo
m-am convins inca o data ca lumea mananca vartos si fara fitze, cel putin in vacante nu =si aduc aminte de diete.
#2
Postat 29 October 2014 - 06:13 AM
Concediu placut.
Peter
#4
Postat 29 October 2014 - 01:43 PM
#5
Postat 29 October 2014 - 03:45 PM
Moațo, ce-mi făcuși cu pozele astea!
Să vă fie de bine concediul.
#6
Postat 29 October 2014 - 04:51 PM
#7
Postat 29 October 2014 - 06:18 PM
Sa-ti spun ca as fi gustat soricul expandat
apoi iaurturi si fructe.
#8
Postat 29 October 2014 - 06:28 PM
Multumesc mult pentru poze.
#9
Postat 29 October 2014 - 07:50 PM
Nu ai zis ce impersie ti-au facut stridiile? sunt mai curioasa decat pisica
ce e pe feliile alea de paine ... ca niste matze lungi albe? tipari?
care soric espandat Carmen? ala de langa carnaciorii "de bere"? jumari, adica?
eu as fi gustat oleaca de jamon, stridiile, paella aia cu negru de sepia si Chupito deYogur ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10
Postat 29 October 2014 - 08:26 PM
#11
Postat 29 October 2014 - 08:51 PM
Daniella, la 29 October 2014 - 07:50 PM, a spus:
gust pregnant de mare, sarate natural atat cat trebuie, iar carnea usor crocanta, sa zic asa. pe una am pus doua picaturi de tabasco. cand mi le-a pregatit le-a desprins cu un cutit carnea de carapace si le-am sorbit dintr-o data.
gustul marin mi-a persistat in gura o vreme.
ce e pe feliile alea de paine ... ca niste matze lungi albe? tipari?
n-am gustat, mancau mai ales asiaticii. cred ca erau enoki cu maioneza, ca mai erau si alte preparate cu ciuperci la standul ala.
care soric espandat Carmen? ala de langa carnaciorii "de bere"? jumari, adica?
eu as fi gustat oleaca de jamon, stridiile, paella aia cu negru de sepia si Chupito deYogur ...
soric am mancat la Montserrat, f gustos, saratel si crocant, mai bun decat orice chips.
jamon am mancat chiar la museo de jamon - nu-i muzeu, sunt niste pravalii mici unde se mananca jamon in croissante sau in chifle, patiserii si se bea bere. mai sunt si altele, de fapt.
nu m-a dat pe spate, am mancat carnuri semicrud-afumate mai bune.
iar paella nu e chiar pe gustul meu, orezul ala necremos mi se pare cam uscat. mie-mi plac pilafurile de gaina si risotto-urile cu unt si parmezan suficient.
iaurtul era comun, cremos gen cremoso si cu dulceata de-aia curgatoare pe el.
mi-a placut mult sucul gros de kiwi cu mango, f buna combinatia, am sa-mi fac si eu acasa.
#13
Postat 30 October 2014 - 11:46 AM
Moato zau ca e mai bun decat o mie de cipsuri. Oare la noi de ce nu se gasesc?
Dar vreau asa fin si usor de rontait.
#14
Postat 30 October 2014 - 08:18 PM
Totodata mi-e si oleaca de ciuda pe tine
Mistoace pozele Moatza!
#15
Postat 30 October 2014 - 08:33 PM
#16
Postat 30 October 2014 - 09:40 PM
ariel, la 30 October 2014 - 08:18 PM, a spus:
Totodata mi-e si oleaca de ciuda pe tine
Mistoace pozele Moatza!
julix_2007, la 30 October 2014 - 08:33 PM, a spus:
cum zisei, Madridul ramane pe loc, va asteapta
Julix, contrar asteptarilor, comparandu-l cu Barcelona, Madridul mi s-a parut un oras care nu doarme niciodata.
La BCN, am stat la o statie de metrou in spatele Sagradei, max 10min pe jos. Ei, in zona aia, era o liniste absoluta pe strazi si niciun petrecaret ratacit!
La Madrid in schimb, permanent auzeam un zgomot de fond, un vacarm ca de stadion. Un oras atat de treaz la ora 3-4 dimineata n-am crezut ca exista. La 3 noaptea, copii de 10-12 ani, alaturi de parinti care stateau la terasa, se dadeau cu rolele, cu plansa, jucau fotbal, grupuri masive de oameni, ca la defilare, mergeau fara tinta pe strazi toata noaptea, socializau, radeau, cantau si nu, nu erau majoritar turisti. Erau spanioli.
Mult mai viu Madridul!
#17
Postat 31 October 2014 - 10:43 AM
Ma bucur pt tine, sa-ti fie de bine!
#18
Postat 31 October 2014 - 08:11 PM
#20
Postat 31 October 2014 - 11:24 PM
Daniella, la 29 October 2014 - 07:50 PM, a spus:
Nu ai zis ce impersie ti-au facut stridiile? sunt mai curioasa decat pisica
ce e pe feliile alea de paine ... ca niste matze lungi albe? tipari?
care soric espandat Carmen? ala de langa carnaciorii "de bere"? jumari, adica?
eu as fi gustat oleaca de jamon, stridiile, paella aia cu negru de sepia si Chupito deYogur ...
Buna seara! Si Moata, iarta-ma ca m-a bagat asa in topicul tau
Daniela, este peste...se numeste "angulas" (nu stiu sa-l traduc in romana; wikipedia spune ca in engleza ar fi "eel"). Sunt tipice din nordul Spaniei si sunt extrem de scumpe (de la 200 euro in sus...pana la 1000-1500). Din cauza pretul s-a inventat o sora mai "saraca", care se face din surimi. Are acelasi aspect (nu insa si acelasi gust) si este accesibila ca si pret. Se spune ca ar o chestie tare buna la gust. Eu desi am avut posibilitatea sa le gust la cineva pe cele bune...nu am putut. Este ceva in aspectul lor care ma impiedica sa o fac (dar voi nu va luati dupa mine, eu nu pot sa mananc nici linte tot din motive de aspect)
Asta este modul tipic de servire: