Pagina 1 din 1
Naut cu mangold si curry o reteta dupa Margit Proebst
#1
Postat 16 January 2015 - 03:10 PM
Reteta originala contine spanac, eu aveam mangol(Beta vulgaris), asa ca asta am folosit.
1 doza naut(850g)
150 gr mangold
1 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata ghimbir(cca 3cm)
100 ml spua legume
100 ml smantana gatit
1 lingura curry
sare
piper
ulei
Cum eu am avut mangold proaspat l-am tras inainte in tigaie cu putin ulei, daca aveti congelat, spanac sau mangold il puneti direct la final scurs bine de apa.
Curry -ul meu a fost unul rosu tailandez.
Ceapa, usturoiul si ghimbirul le tocam marunt
si le punem intr-o tigaie cu putin ulei pret de 2 minute la foc mediu
dupa care adaugam nautul si curry si mai lasam inca 1 minut
si adaugam supa, acoperit tigaia si mai lasam sa fiarba 5 minute .
La final adaugam smantana si mangoldul, amestecam si acoperim iarasi vasul lasand sa mai firba inca 5 minute la foc mediu.
Poate fi servit independent sau langa orez.Eu am preferat prima varianta.
#3
Postat 25 January 2015 - 09:58 PM
Ceva asemanator am facut si eu, cu spanac (dar fara smantana si curry) si cu rondele de merluciu. Foarte bun. Am sa incerc si asa, ca-mi place nautul.
#4
Postat 26 January 2015 - 08:23 AM
Fain arata Ioana. Eu fac din cand in cand reteta aia libaneza cu supa de linte si mangold.
#5
Postat 26 January 2015 - 02:40 PM
Am sa incerc si eu combinatia aceasta. Eu folosesc mangold pe post de salata verde primavara, sau ca frunza pentru sarmale toata vara si toamna. Am tot zis ca o sa incerc sa pun la congelator frunze de mangold sa vad cum se comporta, dar mereu uit toamna.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1