Forum Culinar: Rulouri de primavara - Spring rolls - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulouri de primavara - Spring rolls

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 02 February 2015 - 02:03 AM

Mi-au mai ramas niste creveti de la o salata, trebuia sa-i folosesc cumva asa ca m-am gandit la « spring rolls ». Aveam toate ingredientele, si chiar si un pic de timp ca sa fac poze :) .
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228350995591.jpg

Am folosit :
- foi de orez « banh trang”
- vermicelle de orez oparite in apa
- creveti fierti
- castravete, morcov, ridichi, ardei gras, ceapa verde. De obicei mai pun avocado si frunze de spanac sau salata … dar de data asta n-am avut.
- patrunjel proaspat (ar fi mers si niste menta sau busuioc)

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228343885739.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228346138349.jpg

Si-acum urmeaza partea cea mai "complicata" :) . Se ia cate o foaie de orez se tine in apa calduta cateva secunde pana devine flexibila, apoi se pune cate un pic din fiecare ingredient si se impacheteaza.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228347715946.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228347956907.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228348261027.jpg


Pentru servit am facut un sos din:

- 2 linguri de otet de orez
- 2 linguri sos soia ponzu
- 1 lingurita sos de peste Nuoc-mâm (facultativ)
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar
- un pic de apa pentru diluat daca este prea « tare » la gust
- ardei iute (facultativ)

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-257-14228353250144.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2015 - 01:23 AM

Arata minunat. Cand mai faci ca sa stiu din timp sa pot veni ?!! :hungry:
Felicitari . :hungry:

#3 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 03 February 2015 - 03:18 AM

Vezi postareastella, la 03 February 2015 - 01:23 AM, a spus:

Arata minunat. Cand mai faci ca sa stiu din timp sa pot veni ?!! :)
Felicitari . :hungry:


Merci Stella! :hungry:
Spune-mi cand vrei sa vii si te astept la aeroport cu spring rolls =)) ... apoi mai gatim noi si alte mancaruri.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#4 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 February 2015 - 08:23 AM

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :hungry:

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2015 - 10:49 AM

Mie imi plac calde si pun cate doua foi, asa le pot praji rapid fara sa mi se topeasca foaia! :tongue3:

#6 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 February 2015 - 05:06 PM

Ce bine era daca stiam si eu pontul asta, de a pune cate doua foi, cand am facut tigaretele de dovleac de la concurs....
Am mai citit ca dupa ce le treci prin jetul de apa e bine sa le asezi pe un prosop sa absoarba excesul probabil.
Eu oricum m-am convins ca e mai ok sa folosesti foi filo. Si tipa de unde am luat reteta pentru concurs, desi la ingrediente a scris foi de orez, in video a folosit filo.

#7 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2015 - 06:14 AM

Vezi postareaPeter, la 03 February 2015 - 08:23 AM, a spus:

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :)

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?


Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :occasion14: , cum sunt ale mele.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 February 2015 - 06:52 AM

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 03 February 2015 - 08:23 AM, a spus:

Eu nu numai ca te laud, eu le voi si face. Mai trebuie foile de orez.
Merci de reteta. :)

Peter

PS. Nu le mai prajesti deloc?


Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :occasion14: , cum sunt ale mele.


Merci de explicatie. Atunci le voi face pe aburi, sau jumi-juma. Eu le faceam de obicei prajite.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 February 2015 - 08:51 PM

Ria merci mult ptr. idee. Am facut trei feluri.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232480787018.jpg

Vegetarian, cu shrimps si cu carne tocata. :occasion14:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232480859767.jpg

Alea vegetariene si cu shrimps le-am
facut sub aburi(am scula din aia),

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232480992478.jpg

...si cele cu carne tocata(jumatate am facut cu foaie dubla) au iesit perfecte. Adica dupa ce au fost prajite. :boohoo:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232480920578.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232483424931.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14232481063902.jpg

Ajunge un strop de sos soia si sunt divine. Chiar!
Mai incerc cele de pe aburi cu sos acrisor-dulce(un fel de thai-sefu' :occasion15: mai facea...)

Totusi; putina indeminare trebuie la foile de orez. Nici prea mult in apa, dar de nici un fel prea scurt...
Mai fac. Eu am facut ptr. o seara de party... :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 February 2015 - 12:04 AM

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:

Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :occasion15: , cum sunt ale mele.


oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?

Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 February 2015 - 07:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 February 2015 - 12:04 AM, a spus:

Vezi postareaRia, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:

Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh :-* , cum sunt ale mele.


oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?

Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?


Da Daniella, am pus cite un strop de sos(nu in fiecare) M-am jucat asa sa incerc.
Alea prajite sunt pe gustul meu.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#12 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 February 2015 - 05:26 PM

Vezi postareaPeter, la 06 February 2015 - 08:51 PM, a spus:


Ria merci mult ptr. idee. Am facut trei feluri.

Peter



Cu mare placere Peter!
Cred ca ati avut un party pe cinste :-* Rulourile prajite arata super :hug:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi