Rulouri de primavara - Spring rolls
#1
Postat 02 February 2015 - 02:03 AM
Am folosit :
- foi de orez « banh trang”
- vermicelle de orez oparite in apa
- creveti fierti
- castravete, morcov, ridichi, ardei gras, ceapa verde. De obicei mai pun avocado si frunze de spanac sau salata … dar de data asta n-am avut.
- patrunjel proaspat (ar fi mers si niste menta sau busuioc)
Si-acum urmeaza partea cea mai "complicata" . Se ia cate o foaie de orez se tine in apa calduta cateva secunde pana devine flexibila, apoi se pune cate un pic din fiecare ingredient si se impacheteaza.
Pentru servit am facut un sos din:
- 2 linguri de otet de orez
- 2 linguri sos soia ponzu
- 1 lingurita sos de peste Nuoc-mâm (facultativ)
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar
- un pic de apa pentru diluat daca este prea « tare » la gust
- ardei iute (facultativ)
#2
Postat 03 February 2015 - 01:23 AM
Felicitari .
#3
Postat 03 February 2015 - 03:18 AM
stella, la 03 February 2015 - 01:23 AM, a spus:
Felicitari .
Merci Stella!
Spune-mi cand vrei sa vii si te astept la aeroport cu spring rolls ... apoi mai gatim noi si alte mancaruri.
#4
Postat 03 February 2015 - 08:23 AM
Merci de reteta.
Peter
PS. Nu le mai prajesti deloc?
#5
Postat 04 February 2015 - 10:49 AM
#6
Postat 04 February 2015 - 05:06 PM
Am mai citit ca dupa ce le treci prin jetul de apa e bine sa le asezi pe un prosop sa absoarba excesul probabil.
Eu oricum m-am convins ca e mai ok sa folosesti foi filo. Si tipa de unde am luat reteta pentru concurs, desi la ingrediente a scris foi de orez, in video a folosit filo.
#7
Postat 05 February 2015 - 06:14 AM
Peter, la 03 February 2015 - 08:23 AM, a spus:
Merci de reteta.
Peter
PS. Nu le mai prajesti deloc?
Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh , cum sunt ale mele.
#8
Postat 05 February 2015 - 06:52 AM
Ria, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:
Peter, la 03 February 2015 - 08:23 AM, a spus:
Merci de reteta.
Peter
PS. Nu le mai prajesti deloc?
Peter, eu nu le prajesc deloc.
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh , cum sunt ale mele.
Merci de explicatie. Atunci le voi face pe aburi, sau jumi-juma. Eu le faceam de obicei prajite.
#9
Postat 06 February 2015 - 08:51 PM
Vegetarian, cu shrimps si cu carne tocata.
Alea vegetariene si cu shrimps le-am
facut sub aburi(am scula din aia),
...si cele cu carne tocata(jumatate am facut cu foaie dubla) au iesit perfecte. Adica dupa ce au fost prajite.
Ajunge un strop de sos soia si sunt divine. Chiar!
Mai incerc cele de pe aburi cu sos acrisor-dulce(un fel de thai-sefu' mai facea...)
Totusi; putina indeminare trebuie la foile de orez. Nici prea mult in apa, dar de nici un fel prea scurt...
Mai fac. Eu am facut ptr. o seara de party...
Peter
#10
Postat 07 February 2015 - 12:04 AM
Ria, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh , cum sunt ale mele.
oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?
Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 07 February 2015 - 07:30 AM
Daniella, la 07 February 2015 - 12:04 AM, a spus:
Ria, la 05 February 2015 - 06:14 AM, a spus:
Exista mai multe varietati de rulouri din foi de orez in bucataria asiatica. Unele se prajesc (nems), altele se coc la aburi, iar altele se mananca asa, fresh , cum sunt ale mele.
oricare dintre foile de orez se pot manca fara a le pregati termic?
Peter, cele la abur de ce au iesit brune? ai pus sos de soia si inauntru? Care ti-au placut mai mult ? aburite sau prajite?
Da Daniella, am pus cite un strop de sos(nu in fiecare) M-am jucat asa sa incerc.
Alea prajite sunt pe gustul meu.
Peter
#12
Postat 07 February 2015 - 05:26 PM
Peter, la 06 February 2015 - 08:51 PM, a spus:
Ria merci mult ptr. idee. Am facut trei feluri.
Peter
Cu mare placere Peter!
Cred ca ati avut un party pe cinste Rulourile prajite arata super