Muffins & cupcakes
#21
Postat 02 May 2015 - 06:34 PM
Briose cu afine
Ingrediente:
-200 gr faina
-80 gr unt
-100 gr zahar
-150 gr smantana
- 150 gr afine ( eu am folosit congelate pe care le-am decongelat
-5 gr praf copt
- extract de vanilie
- un praf de sare
- coaja de lamaie
Ingredientele trebuie sa fie toate la temperatura camerei.
Intr-un vas se pune untul cu zaharul si se amesteca cu o spatula bine pana se inmoaie untul.
Se adauga ouale si se incepe sa sa se mestece cu telul.
Apoi se adaunga smantana, vanilia, sarea, coaja de la o jumatete de lamaie cu aproximatie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se toarta in compozitie pastrundu-se aproximativ o lingura si jumatate pe care o amestecam cu afinile.
La final adaugam si afinile si mesecam incet cu spatula ca sa nu coloram toata compozitia
.Se pun in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de min la 175 gr C.
Mie mi-au ieist 9 minibriose si 9 briose in forma normala de silicon.
Se poate pune un pic mai mult zahar, undeva la 130 gr , dar eu am avut din start in cap sa fac si o bezea italiana drept motz !
Sunt extrem de fragede si bune. Daca mai aveti uitate print-un colt de congelator afine vi le recomand cu caldura.
#22
Postat 03 May 2015 - 10:24 AM
Pisi a mea sigur le-ar adora, trebuie sa le fac.
Smantana fermentata , nu lichida, da?
Smantana fermentata , nu lichida, da?
#24
Postat 27 March 2016 - 04:54 PM
Prima reteta din cartea de mai sus:
425 gr faina
60 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
250 gr zahar
2 oua
175 ml lapte batut
125 gr unt topit
100 gr picaturi ciocolata
170 gr fistic(alune, nuci, anacardi)
Amestecati ingredientele uscate si separat restul ingredientelor cu zaharul.
Uniti cele doua compozitii si turnati in forme.20-25 minute la 190 de grade.
Eu am facut jumatate din cantitate si mi-au iesit 8 muffin.
#25
Postat 26 May 2016 - 01:27 AM
Cupcakes cu Ferrero Rocher
http://omgchocolated...ocher-cupcakes/
1. 1 cana faina
2. ¾ cana zahar
3. 1 lingurita praf de copt
4. ½ lingurita sare
5. ½ cana cacao
6. ¾ cana ulei
7. ½ cana lapte batut (sau lapte obisnuit + 1 lingura otet sau zeama de lamaie)
8. 1 ou
9. 1 lingurita esenta vanilie
10. 12 bomboane Ferrero Rocher – congelate
Rezulta 12 cupcakes.
Se incinge cuptorul la 180 C (350 F).
Se amesteca bine ingredientele 1-5, apoi ingredientele 6-9, apoi se combina toate (in reteta originala zice cu mixerul).
Se pune cate o lingura din compozitie in forme, apoi bomboanele, apoi restul de compozitie.
Se coc 16-20 minute (incercati cu o scobitoare). Eu le-am lasat mai mult, mi-a fost frica sa nu fie necoapte, dar cred ca 20 minute e suficient, depinde totusi de cuptor. La gust seamana cu brownies.
Nu stiu daca bomboanele trebuiau neaparat congelate (voi ce credeti?)...
Crema e ganache (nu am cantitati, dar am pus mai multa ciocolata decat frisca - poate 150 g cioco amaruie si 100 ml frisca clocotita, si 2 linguri zahar; dupa ce le-am amestecat, am lasat la racit apoi am batut crema un pic cu mixerul).
In reteta originala era o crema cu branza (Philadelphia) si Nutella, mi-a fost lene si sa o citesc . De asemenea, erau "ornate" tot cu bomboane Ferrero. Eu n-am avut atatea.
Aveam de gand sa duc la serviciu, dar am scapat din mana cutia cand am vrut s-o pun in frigider, asa ca au ramas pentru acasa. Mi-a placut in mod deosebit cum s-a lipit una din ele pe capacul cutiei . Daca moderatorii cred ca a 2 a poza e prea "disturbing" pot sa o mute la "Dezastre" .
http://omgchocolated...ocher-cupcakes/
1. 1 cana faina
2. ¾ cana zahar
3. 1 lingurita praf de copt
4. ½ lingurita sare
5. ½ cana cacao
6. ¾ cana ulei
7. ½ cana lapte batut (sau lapte obisnuit + 1 lingura otet sau zeama de lamaie)
8. 1 ou
9. 1 lingurita esenta vanilie
10. 12 bomboane Ferrero Rocher – congelate
Rezulta 12 cupcakes.
Se incinge cuptorul la 180 C (350 F).
Se amesteca bine ingredientele 1-5, apoi ingredientele 6-9, apoi se combina toate (in reteta originala zice cu mixerul).
Se pune cate o lingura din compozitie in forme, apoi bomboanele, apoi restul de compozitie.
Se coc 16-20 minute (incercati cu o scobitoare). Eu le-am lasat mai mult, mi-a fost frica sa nu fie necoapte, dar cred ca 20 minute e suficient, depinde totusi de cuptor. La gust seamana cu brownies.
Nu stiu daca bomboanele trebuiau neaparat congelate (voi ce credeti?)...
Crema e ganache (nu am cantitati, dar am pus mai multa ciocolata decat frisca - poate 150 g cioco amaruie si 100 ml frisca clocotita, si 2 linguri zahar; dupa ce le-am amestecat, am lasat la racit apoi am batut crema un pic cu mixerul).
In reteta originala era o crema cu branza (Philadelphia) si Nutella, mi-a fost lene si sa o citesc . De asemenea, erau "ornate" tot cu bomboane Ferrero. Eu n-am avut atatea.
Aveam de gand sa duc la serviciu, dar am scapat din mana cutia cand am vrut s-o pun in frigider, asa ca au ramas pentru acasa. Mi-a placut in mod deosebit cum s-a lipit una din ele pe capacul cutiei . Daca moderatorii cred ca a 2 a poza e prea "disturbing" pot sa o mute la "Dezastre" .