Chec cu cacao si maioneza
#1
Postat 10 February 2016 - 11:50 PM
Un chec extrem de pufos, care se pare ca era foarte popular in America de Nord in timpul recesiunii din '30, datorita faptului ca untul si laptele sunt inlocuite cu maioneza. Deci un chec bun si economic
270 g faina
1 lingurita praf de copt
296 ml lapte batut
70 g cacao
235 g maioneza
2 oua
200 g zahar
vanilie
optional - bobite de ciocolata
Se amesteca faina cu un praf de sare si praful de copt. Separat se amesteca maioneza cu ouale, zaharul, laptele batut, vanilia si cacaoa pana se omogenizeaza. Se adauga apoi amestecul de faina. In acest moment se adauga si ciocolata. Se toarna in forma de chec sau guguluf si se coace 35-40 min la 350F (180C).
#2
Postat 11 February 2016 - 09:40 AM
Cele doua oua sunt in afara de maioneza?! cand se adauga maioneza?
#3
Postat 11 February 2016 - 03:06 PM
Geany, la 11 February 2016 - 09:40 AM, a spus:
Cele doua oua sunt in afara de maioneza?! cand se adauga maioneza?
Multumesc Geany, am corectat reteta. Maioneza se adauga impreuna cu zaharul si restul, iar reteta are maioneza plus 2 oua.
#4
Postat 11 February 2016 - 03:26 PM
#5
Postat 11 February 2016 - 04:09 PM
Geany, la 11 February 2016 - 03:26 PM, a spus:
Reteta nu are indicatii pentru maio,dar eu am facut-o din 2galbenusuri crude si cam 200 ml ulei.
#7
Postat 12 February 2016 - 03:55 PM
Imi place ca e ieftina si rapid de facut cu ce ai la indemana...Eu am facut asa,am avut oua mari cu galbenusul rosu,asa ca am facut o maioneza rapida la minut cu mixerul vertical dintr-un ou intreg si un galbenus ,din ochi dar am nimerit la fix (mi-a iesit fix cu mai putin 7 gr.si ulei cred ca am pus mult mai putin de 200 de ml.)albusul ramas de la maio + inca un ou mare am mixat cu zaharul(deci in total eu am facut-o din 3 oua mari),lapte batut de la panda bidonas mic de 1,60 lei,si ce am mai pus eu a fost rasatura de portocala si esenta de rom,cacao doar un plic de 50 de gr.(in loc de 70)dar e buna de aia de la dr. oetqer,parerea mea e ca a fost suficient.La sf. i-am turnat in cap ciocolata topita (aro la 1 leu tableta)...poze urate direct de la locul comiterii faptei si la cald,ca hunii nu au rabdare sa se raceasca.
Concluzii ca are o textura umeda,mai ales daca il coci putin(eu cel putin asta am urmarit,si negresa americana din ce am vazut la emisiuni culinare tv. trebuie sa aiba o textura umeda nu inecacioasa/uscata/seaca),eu mancam pe vremuri un chek asemanator la o vecina de a mamii,care nu mai locuieste acum in oras sa o intreb reteta,dar era la fel de ciocolatos si parea de-a dreptul insiropat,al ei avea si nuci,si demult ma bantuia..asta se apropie f. mult...in fine destul bla -bla,poze direct de la locul comiterii faptei si sexiuni'calde di pacate
Lui Ale' i-a placut f. mult (cald asa) parerea mea e ca merge si copt in forma dreptunghiulara de negresa,merge pus nuca cui ii place sau chiar fructe(visine,cirese,cuburele de pere,de pepene galben etc,rasturnata cu rondele de ananas,etc dupa sezon,merge si folosit ca blat de tort...o sa ma mai joc eu cu ea
Merci mult Aura!
#8
Postat 13 February 2016 - 03:15 AM
#9
Postat 13 February 2016 - 03:01 PM
Intradevar si dupa gustul hunilor mergea un picut mai dulce,dar e bine asa(in ultima vreme si domnu' Geany' e fixat cu dulciurile,el care nu prea manca dulce,ca e cam depresat' asa ca si pt. el e mai bun asa )
Cele 300 de gr. de zahar prevazute in reteta originala,erau doar in chek sau si pt. glazura? glazura ce fel era?
Merci!
#10
Postat 13 February 2016 - 03:28 PM
Glazura e din 85 g ciocolata, 2 lg apa, 2 lg miere si 2 lg zahar.
#12
Postat 13 February 2016 - 09:49 PM
#13
Postat 13 February 2016 - 10:33 PM