Prajitura Alice
#1
Postat 20 February 2016 - 01:54 PM
Eu am personalizat reteta pensuland prajitura calda cu dulceata si presarand cocos, dar fara puteti folosi reteta ca simplu blat de tort.Azi am folosit dulceata de visine si am imprastiat si cateva bucati de visine deasupra blatului inainte de coacere.
1 ou
40 gr unt(eu am facut-o si cu ulei de cocos)
200 gr ciocolata amaruie
150 gr zahar brun
185 gr faina
200 ml lapte
1 lingurita rasa de bicarbonat
Topim ciocolata, untul si 50 de ml de lapte la foc mic.
Topim zaharul in restul de lapte.
Adaugam toate la faina amestecata cu bicarbonatul si oul.
Toata operatia aceasta dureaza 10-15 minute!!
Turnam aluatul obtinut intr-o forma de 24 cm diametru.Cacem 30 -35 minute la 180 grade.
#3
Postat 22 February 2016 - 11:37 AM
Eu o fac si sub forma de muffin, pentru Manu la scoala, ca ea nu e in dieta !
#5
Postat 03 July 2016 - 03:18 PM
Crema e ganche 300 gr ciocolata amaruie cu 400 ml frisca.
#6
Postat 12 July 2016 - 02:38 PM
#7
Postat 12 July 2016 - 08:20 PM
#8
Postat 18 July 2016 - 05:36 PM
Ne-a plăcut, doar că era foarte fărâmicioasă și un pic seacă. Probabil trebuia lăsată mult mai puțin.
Am făcut-o Monti F1 și am pensulat-o cu dulceață de vișine (făcută de mine cu fructoză) și am aruncat un pic de cocos peste.
Așa trebuia să fie? Nu cred din ce am văzut în pozele tale. Cred că trebuie să o las mai puțin în cuptor.
#9
Postat 18 July 2016 - 11:00 PM
#10
Postat 08 September 2016 - 03:04 PM
#11
Postat 17 September 2016 - 12:06 PM
In rest superbun!!
Decoratiuni din congi.
Merci mult!
Peter
PS. ma enerveaza camera asta. Afara face poze de milioane, inauntru ioc. Am incercat cu EOS, ce poza a iesit. Mamma mia. Sunt prea lenes sa incarc pe Laptop.
Cred ca imi iau un EOS cu Wifi...(daca ma lasa sefa...)
#13
Postat 17 September 2016 - 08:57 PM
#15
Postat 10 December 2016 - 10:02 AM
#17
Postat 22 February 2017 - 08:25 PM
La mine AMR - 6 zile de destrabalare (dulce, bere, tot ce vrei si ce nu vrei..)
Dupa aia sper sa intre la fel de multe(i) pe aici sa-si arate bunataturile; si uite asa m-am scapat sa nu trebuiasca sa ma uit...
Peter
#18
Postat 24 February 2017 - 12:11 PM
#19
Postat 24 February 2017 - 02:53 PM
#20
Postat 25 February 2017 - 09:17 AM
Eataly, la 24 February 2017 - 12:11 PM, a spus:
Da, dar aia o fac in fiecare an. Anul asta 43 de zile.
Peter