Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10
#42
Postat 01 January 2010 - 04:42 PM
Asta a fost meniul
Masa
Primul aperitiv, boabe de struguri tavalite prin brinza si apoi prin alune de copac si fistic, am ales o brinza prea moale si m-am cam chinuit sa o fac sa se lipeasca de bobul de strugure, dar in final s-au lipit bine de alunele si fisticul maruntit, interesant ca gust
Al doilea aperitiv, piept de gisca afumat condimentat cu putina lamiie si ulei, decoarat cu boabe de rodie, foarte bun
Felul I, paccheri (un fel de paste fainoase tipice napoletane) pe crema de mazare cu brunoise de speck
Dupa-amiaza am facut in Thermomix dupa reteta din cartea, crema de mazare. Apoi am fiert paccherii, i-am asezat pe crema de mazare si deasupra am presarat parmigiano si speck taiat cubulete pe care l-am pus in tigaie un pic sa i se topeasca grasimea, si asta foarte bun
Felul al II-lea, ceea ce e traditional serii de Revelion aici adica linte cu cotechino, ca cica lintea aduce bani, sa speram
Lintea am pus-o la inmuiat vreo 3 ore apoi am dunstuit un pic de soffritto adica telina, morcov si ceapa taiata cubulete intr-un pic de ulei, am adaugat lintea inmuiata si un rest de suc de rosii si de gogosari pe care le aveam in frigider, 2 canite de apa si am fiert la foc mare, felul asta de linte a fiert foarte repede, cind s-a evaporat lichidul era deja gata.
Cotechino-ul l-am cumparat de la supermarket deci e cel sub vid in punga de aluminiu, se pune in apa rece, se pune la fiert, se cronometreaza 15 minute de cind incepe sa fiarba, se taie punga si se arunca lichidul format, se scoate cotechino-ul, se arunca pielea, se taie felii si se papa, marca asta era destul de slaba, cind e mai gras e mult mai moale, dar a fost bun si asta.
Ca desert am avut tortul Mayei, singura modificare pe care am facut-o a fost sa folosesc portocale in loc de zmeura
Blatul e mai mult decit superb, eu nu ma prea omor cu mascarponele dar pe ansamblu a fost foarte bun, am pus doar 2 ciocolati la topit pentru glazura si ar fi mers foarte bine si a treia.
Am inceput cu
si terminat cu
#43
Postat 02 January 2010 - 10:17 AM
Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale
#44
Postat 02 January 2010 - 06:37 PM
Carmella a spus:
Pai tre sa fie si sa ramina o placere, fara sa se transforme in durere :roll:
Carmella a spus:
Multumesc frumos si acelasi lucru mi-l doresc si eu de la tine
#45
Postat 03 January 2010 - 10:20 AM
Un an nou fericit sa aveti, cu sanatate, bucurii si belsug.
#46
Postat 03 January 2010 - 10:32 AM
Adriana,Luciano,Stefano !
Tortul a desavarsit Capodopera !
Bravo Adriana!
Ai avut multa dragoste si rabdare ,sa pui la cale acest festin.
Va doresc un An Nou plin de bucurii si realizari.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#47
Postat 03 January 2010 - 12:01 PM
piscotel a spus:
Adriana,Luciano,Stefano !
Mersi piscotel, dar in mijlocul nostru e Marco, Luciano e asa zisul "cuscru"
#48
Postat 03 January 2010 - 03:16 PM
De restul meniului ce sa spun:splendid si de efect, asa cum ne-ai obisnuit.
Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?
#49
Postat 03 January 2010 - 04:02 PM
Eataly a spus:
Probabil a beneficiat de puritatea fragedei virste si a dormit bustean, am stat toti 3 cu paturi pe noi pe balcon tot uitindu-ne sa vedem daca iese sau nu, gata de a o aduce sus, dar n-a iesit, n-a plins, cred ca a dormit linistita. Dar spre marea noastra fericire au fost doar citeva focuri de artificii frumoase prin vecini dar nu cei exact de linga noi, nu odioasele petarde.
#50
Postat 03 January 2010 - 04:16 PM
Felicitari pentru meniurile de sarbatori !
#51
Postat 03 January 2010 - 04:18 PM
Narnia a spus:
Felicitari pentru meniurile de sarbatori !
Multumesc din suflet
#52
Postat 03 January 2010 - 10:40 PM
Adriana a spus:
piscotel a spus:
Adriana,Luciano,Stefano !
Mersi piscotel, dar in mijlocul nostru e Marco, Luciano e asa zisul "cuscru"
Scuze.
M-a luat valul...
Se vede a nu mi-am revenit inca dupa sarbatori.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#53
Postat 03 January 2010 - 10:49 PM
piscotel a spus:
Se vede a nu mi-am revenit inca dupa sarbatori.
Nici o problema!
#54
Postat 15 January 2010 - 09:49 AM
Bine ca n-am vazut toate astea inainte de 31 dec. ca se ducea pe apa sambetei tot farmecul cartofului copt de revelion.
Minunat
#55
Postat 15 January 2010 - 10:43 AM
bonicelli a spus:
Bine ca n-am vazut toate astea inainte de 31 dec. ca se ducea pe apa sambetei tot farmecul cartofului copt de revelion.
Minunat
Multumesc
#56
Postat 15 January 2010 - 11:32 AM
De Craciun am fost invitati, de S.Stefano iar la socrii, socru-miu a facut girarrosto la semineu (trebuie rabdare multa, dar rezultatul e excelent).
Pe 27 am avut un botez, asa ca eu am scapat ieftin cu sarbatorile .
Imi place tot ce-ai pregatit, am facut si noi de Ajun 2 tipuri de mousse, una cu somon si alta cu ton, asemanator cu ce-ai facut tu.
Imi place cum ti-a iesit rata, am si eu o reteta insa e mai simpla dar rezultatul e minunat, poate reusesc sa o postez.
La multi ani !!!
#57
Postat 15 January 2010 - 11:34 AM
any_annette a spus:
Toate retete din carte sau ati inceput sa improvizati?
Am deschis un subiect cu retete facute in el la Tehnici, daca ati inventat ceva misto si iti amintesti ce si cum povesteste si tu acolo
#58
Postat 15 January 2010 - 11:38 AM
Ok, ma duc la topicul respectiv si scriu ceva acolo.