Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 December 2009 - 01:14 PM

Mersi Ralu :love7:

#42 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2010 - 04:42 PM

Din cauza mea si de frica ca nu stiam cum va reactiona Puffy la zgomoturile focurilor de artificii am refuzat toate invitatiile si am stat cuminti si de Revelion.
Asta a fost meniul
Imagine atasata: 54_b02f045a779ef82e06eeaa3869c4f7db.jpg
Masa
Imagine atasata: 54_fac9e5a7777a305b953045e669243d5e.jpg
Primul aperitiv, boabe de struguri tavalite prin brinza si apoi prin alune de copac si fistic, am ales o brinza prea moale si m-am cam chinuit sa o fac sa se lipeasca de bobul de strugure, dar in final s-au lipit bine de alunele si fisticul maruntit, interesant ca gust
Imagine atasata: 54_7bc38c746f93415ebb5c70d201b11794.jpg
Al doilea aperitiv, piept de gisca afumat condimentat cu putina lamiie si ulei, decoarat cu boabe de rodie, foarte bun
Imagine atasata: 54_605788a3d625f8fd040cda0ade5890ec.jpg
Felul I, paccheri (un fel de paste fainoase tipice napoletane) pe crema de mazare cu brunoise de speck
Dupa-amiaza am facut in Thermomix dupa reteta din cartea, crema de mazare. Apoi am fiert paccherii, i-am asezat pe crema de mazare si deasupra am presarat parmigiano si speck taiat cubulete pe care l-am pus in tigaie un pic sa i se topeasca grasimea, si asta foarte bun
Imagine atasata: 54_0efcef7d2278d9d7d8fdf2f7b09c37a1.jpg
Felul al II-lea, ceea ce e traditional serii de Revelion aici adica linte cu cotechino, ca cica :occasion15: lintea aduce bani, sa speram
Lintea am pus-o la inmuiat vreo 3 ore apoi am dunstuit un pic de soffritto adica telina, morcov si ceapa taiata cubulete intr-un pic de ulei, am adaugat lintea inmuiata si un rest de suc de rosii si de gogosari pe care le aveam in frigider, 2 canite de apa si am fiert la foc mare, felul asta de linte a fiert foarte repede, cind s-a evaporat lichidul era deja gata.
Cotechino-ul l-am cumparat de la supermarket deci e cel sub vid in punga de aluminiu, se pune in apa rece, se pune la fiert, se cronometreaza 15 minute de cind incepe sa fiarba, se taie punga si se arunca lichidul format, se scoate cotechino-ul, se arunca pielea, se taie felii si se papa, marca asta era destul de slaba, cind e mai gras e mult mai moale, dar a fost bun si asta.
Imagine atasata: 54_4ddfd40a13aba5814454f451ebcf8e55.jpg
Ca desert am avut tortul Mayei, singura modificare pe care am facut-o a fost sa folosesc portocale in loc de zmeura
Imagine atasata: 54_f9a891579f6bb0716000afdf7cf642d4.jpg
Blatul e mai mult decit superb, eu nu ma prea omor cu mascarponele dar pe ansamblu a fost foarte bun, am pus doar 2 ciocolati la topit pentru glazura si ar fi mers foarte bine si a treia.
Imagine atasata: 54_b2d36beeca7cd647ea7e5129c81906dd.jpg

Am inceput cu
Imagine atasata: 54_6414cff62ffe1faf64da4f64b1e994e2.jpg
si terminat cu
Imagine atasata: 54_92d5f6fcace1e4278c0c148fc61e938b.jpg

#43 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 January 2010 - 10:17 AM

Adriana, felicitari pentru modul simplu si elegant de a-ti alege meniurile :lol: Si realizarea e exceptionala, dar pe mine ma uimeste alaturarea unor preparate care luate separat ai zice ca sint pentru o masa obisnuita, dar luate impreuna fac o masa festiva, gustoasa si lejera, adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital :)
Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale :)

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2010 - 06:37 PM

Carmella a spus:

adica poti sa maninci din fiecare fara sa te tii de burta si sa-ti bagi ficatul in spital :D

Pai tre sa fie si sa ramina o placere, fara sa se transforme in durere :roll:

Carmella a spus:

Sa aveti un an bun si tu sa ne incinti pe mai departe cu minunile tale :pupic:

Multumesc frumos si acelasi lucru mi-l doresc si eu de la tine :love7:

#45 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 03 January 2010 - 10:20 AM

Adriana, felicitari pentru bunatati si aranjamente, la superlativ ca intotdeauna.
Un an nou fericit sa aveti, cu sanatate, bucurii si belsug.

#46 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 January 2010 - 10:32 AM

La multi ani !
Adriana,Luciano,Stefano !

Tortul a desavarsit Capodopera !
Bravo Adriana! :D
Ai avut multa dragoste si rabdare ,sa pui la cale acest festin.
Va doresc un An Nou plin de bucurii si realizari. :biggrin:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 12:01 PM

Multumesc Cami!

piscotel a spus:

La multi ani !
Adriana,Luciano,Stefano !

Mersi piscotel, dar in mijlocul nostru e Marco, Luciano e asa zisul "cuscru" :D

#48 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2010 - 03:16 PM

Tortul a iesit o minune :D , imi place cum l-ai decorat.Fructisoarele ale arata tare bine.
De restul meniului ce sa spun:splendid si de efect, asa cum ne-ai obisnuit.
Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?

#49 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 04:02 PM

Eataly a spus:

Cum a reactionat Puffy la petarzi si alte efecte zgomotoase?

Probabil a beneficiat de puritatea fragedei virste si a dormit bustean, am stat toti 3 cu paturi pe noi pe balcon tot uitindu-ne sa vedem daca iese sau nu, gata de a o aduce sus, dar n-a iesit, n-a plins, cred ca a dormit linistita. Dar spre marea noastra fericire au fost doar citeva focuri de artificii frumoase prin vecini dar nu cei exact de linga noi, nu odioasele petarde.

#50 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 January 2010 - 04:16 PM

Cu scuze pentru intarziere, ii urez si eu la multi ani lui Stefano pentru ziua lui si va doresc tuturor un an nou cat mai bun, care sa va aduca sanatate, bunastare, dragoste si intelegere !
Felicitari pentru meniurile de sarbatori ! :D

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 04:18 PM

Narnia a spus:

Cu scuze pentru intarziere, ii urez si eu la multi ani lui Stefano pentru ziua lui si va doresc tuturor un an nou cat mai bun, care sa va aduca sanatate, bunastare, dragoste si intelegere !
Felicitari pentru meniurile de sarbatori ! :D

Multumesc din suflet :D

#52 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 January 2010 - 10:40 PM

Adriana a spus:

Multumesc Cami!

piscotel a spus:

La multi ani !
Adriana,Luciano,Stefano !

Mersi piscotel, dar in mijlocul nostru e Marco, Luciano e asa zisul "cuscru" :)


Scuze.

M-a luat valul... =))
Se vede a nu mi-am revenit inca dupa sarbatori. =))
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 10:49 PM

piscotel a spus:

M-a luat valul... =))
Se vede a nu mi-am revenit inca dupa sarbatori. =))

Nici o problema! :)

#54 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 January 2010 - 09:49 AM

La multi ani de sf. Stefan cu intarziere, Adriana. :oops:
Bine ca n-am vazut toate astea inainte de 31 dec. ca se ducea pe apa sambetei tot farmecul cartofului copt de revelion. :) :(
Minunat ;)
Imagine postata

#55 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 January 2010 - 10:43 AM

bonicelli a spus:

La multi ani de sf. Stefan cu intarziere, Adriana. :oops:
Bine ca n-am vazut toate astea inainte de 31 dec. ca se ducea pe apa sambetei tot farmecul cartofului copt de revelion. :) :(
Minunat :(

Multumesc ;)

#56 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 January 2010 - 11:32 AM

Noi de Ajun am fost la socrii, eu de dimineata m-am dus sa ajut, am facut tot cu Bimby de la aperitive, pasta, peste, lichior de ciocolata, etc.
De Craciun am fost invitati, de S.Stefano iar la socrii, socru-miu a facut girarrosto la semineu (trebuie rabdare multa, dar rezultatul e excelent).
Pe 27 am avut un botez, asa ca eu am scapat ieftin cu sarbatorile :) .
Imi place tot ce-ai pregatit, am facut si noi de Ajun 2 tipuri de mousse, una cu somon si alta cu ton, asemanator cu ce-ai facut tu.
Imi place cum ti-a iesit rata, am si eu o reteta insa e mai simpla dar rezultatul e minunat, poate reusesc sa o postez.
La multi ani ;) !!!

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 January 2010 - 11:34 AM

any_annette a spus:

am facut tot cu Bimby de la aperitive, pasta, peste, lichior de ciocolata, etc.

Toate retete din carte sau ati inceput sa improvizati?
Am deschis un subiect cu retete facute in el la Tehnici, daca ati inventat ceva misto si iti amintesti ce si cum povesteste si tu acolo :)

#58 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 January 2010 - 11:38 AM

Toate retetele din carte.
Ok, ma duc la topicul respectiv si scriu ceva acolo.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi