Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun,Craciun,S. Stefano '09 si Revelion'10

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2009 - 08:27 PM

Numai lucruri simple. :roll:
Meniul din seara de Ajun de Crăciun
Masa aranjată
Imagine atasata: 54_340da0de932a79f270a60f4b85f966ce.jpg
şi în detaliu
Imagine atasata: 54_2a5a9d69111f96df900b588f35724197.jpg
Aperitive:
- Tartine cu somon afumat, castravete şi brînză
Pe crackers aromatizaţi cu ulei de măsline am pus un pic de brînză philadelphia cu gust de somon, deasupra o felie de castravete şi apoi o bucată de somon afumat
Imagine atasata: 54_b994f3479f239d7488853962e116c707.jpg
- Tartine cu pateu
simple crutoane cumpărate pe care am întins pateu de ficat cumpărat la Lidl, foarte bun, decorate cu bucăţele de măsline negre
Imagine atasata: 54_d238111cf6abd168f020871aaa44cb80.jpg
- Linguri cu somon afumat şi ardei copţi
Am tăiat somonul afumat şi ardeii copţi bucăţele şi le-am amestecat cu un strop de ulei
Imagine atasata: 54_8a02e403063341f27a32336264786d93.jpg

Felul I
Crema di cardo gobbo di Nizza Monferrato
presidiu Slowfood http://www.presidislowfood.it/ita/detta ... sso?cod=55
Aşa arată, poza e din Internet de pe siteul http://www.buttalapa...ardi-aromatici/ e o legumă destul de urîtă pentru că e constrînsă să crească sub pămînt ca să devină gheboasă (gobbo) dar foarte apreciată şi specifică Piemontului, protejată şi de Slowfood.
Imagine postata
Am curăţat această legumă şi pe măsură ce o curăţam o puneam în apă amestecată cu sucul de la o lămîie ca să nu se înnegrească, apoi i-am fiert în apă cu sare şi cu lămîie. Cînd erau fierţi i-am amestecat în Thermomix cu un pic de besciamella pe care o aveam gata făcută în frigider şi un cartof fiert. Înainte de a o servi am lungit-o cu un pic de lapte pentru că mi se părea prea densă. Am servit crema cu pîine aromatizată cu rozmarin
Imagine atasata: 54_279099c7700027e3a12cc82dbcf77499.jpg

Felul II
Pulpe de raţă cu bere şi stafide
Am pus pulpele de raţă în tigaia de fontă cu capac la foc mare şi am lăsat să se prăjească în grăsimea proprie pe ambele părţi, am dat la o parte pulpele şi în grăsimea rezultată am călit ceapa, am adăugat pulpele şi adăugat berea, am lăsat să fiarbă la foc mare şi cu capac pînă cînd carnea era moale, am dat iar la o parte pulpele şi am redus în cremă ceapa, am adăugat cîteva stafide.
Imagine atasata: 54_96d6b52daa0c09406e8ace81c1ca10f7.jpg

Totul stropit de mine cu un vin alb piemontez, cadou de la Eataly :) , unul dintre vinurile albe de care eu sunt îndrăgostită
Imagine atasata: 54_0337378c847b61edf6eb714dc2e60a46.jpg
şi de Stefano, cu o "comoară" roşie toscană, noroc că l-am primit cadou şi pe ăsta :tongue3: că m-am uitat în Internet şi costă peste 40 de euro sticla. :roll:
Imagine atasata: 54_ab535209e85c1e8687b42915c59ca15c.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2009 - 08:57 PM

Meniul de Crăciun 2009
Meniul
Imagine atasata: 54_2d23895d77fcb5e04ce1aeac368a88c2.jpg
Masa, vedere generală
Imagine atasata: 54_ea7344b285e5ab31495d9c6eb481b9b2.jpg
şi detaliu
Imagine atasata: 54_1468277979bbf57a51bebd79121cacdf.jpg

Aperitive
Tartine cu castravete, somon afumat şi brînză
la fel ca in seara de Ajun
Crutoane cu mousse din prosciutto cotto şi urdă
Cu o zi inainte am amestecat în Thermomix prosciutto cotto bucatele şi urdă, ţinut la frigider şi întinsă pe crutoane
Imagine atasata: 54_0edfb772d2d588e0e1f4493e9e8c36d4.jpg
Medalion de pateu
cumparat
Imagine atasata: 54_1fd96fb24772fa110259ca9039fc7fbc.jpg
servit cu crutoane cu rozmarin, cumpărate
Imagine atasata: 54_ed8e9ef989a64d21ce50b50deeac4e45.jpg
Crisp cu susan cu cremă de parmigiano
Crisp sunt nişte crutoane subţiri cu susan (Lidl) peste care am pus cremă de parmigiano şi o brînza proaspătă Camoscio d€'Oro
Imagine atasata: 54_44d4e2657157fa9c0822da6ba4ec00d8.jpg
Ardei copţi cu bagna cauda
Bagna cauda am făcut-o în Thermomix şi am aşezat-o pe bucăţile de ardei copţi
Imagine atasata: 54_f2e06c8e483912fb40803e9c1357f3fe.jpg

Felul I
Agnolotti del plin cu sos de friptură
Agnolotti del plin cumpăraţi amestecaţi cu un concentrat de supă de viţel dizolvat cu puţină apă
Imagine atasata: 54_e7e16d09d0f7aa1f47c208f0dc68edaf.jpg

Felul II
Picior de prosciutto cu cartofi noi la cuptor
Am copt la 200°C în cuptor o oră cartofii noi congelaţi şi jumătate de oră piciorul de prosciutto, cu un pic de ulei şi sare aromatizată şi la sfîrşit ierburi de Provenţa
Imagine atasata: 54_99c521260d2c41dda8423fd57cd0185b.jpg

Desert
Panettone şi pandoro cu zabaione
Am tăiat feliile de panettone şi pandoro, am presărat zahăr pudră şi le-am pus în cuptor 15 minute pe opţiunea grill la 150°C, am servit cu zabaione deasupra. (Zabaione făcut în Thermomix: 3 gălbenuşuri şi 80 de gr de zahăr, 5 minute la 37° viteza 3, am adăugat 60 de gr de Marsala sec şi 20 de gr de vin alb sec, 7 minute 70°C viteza 3)
Imagine atasata: 54_7f850b7ee20d956c22e550a6516a4345.jpg

Totul stropit de mine cu Arneis ca in seara precedenta, Stefano si soacra-mea Grignolino d'Asti, alt vin roşu piemontez
Imagine atasata: 54_a119cd5281cf959412d372cd73a1018d.jpg

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2009 - 09:13 PM

Meniul de Sfintu Ştefan 2009
Meniul
Imagine atasata: 54_9a5e32c13927089cf7fa5d14db0a7839.jpg
Masa
Imagine atasata: 54_8e78afe0bd0eaea6c87f800aeb53e7a6.jpg
Aperitive
Rulade de ardei umplute cu cremă de brînză_ Crutoane cu cremă de brînză cu ierburi şi usturoi
Fîşiile de ardei copţi le-am umplut cu brînză Camoscio d'€™oro iar pe crutoane am întins o cremă de brînză cu ierburi şi usturoi
Imagine atasata: 54_49014b8cbaa8540a9cd3cf1c29e07f73.jpg
Carpaccio de somon afumat cu piper roz cu crutoane cu gust de rozmarin
Am condimentat somonul afumat cu ulei de măsline, lămîie şi piper roz, servit cu crutoane cu gust de rozmarin
Imagine atasata: 54_fa2523afea31d7921609d8d1084fe230.jpg

Felul I
Risotto cu speck si mere
Am prăjit în wok speck-ul, am adăugat orezul şi l-am lăsat să se prăjească bine, am adăugat cîte un pic de apă fierbinte amestecînd pînă cînd orezul era copt al dente, am stins focul şi omogeneizat cu mărul tăiat bucăţele, unt cît o nucă şi parmigiano reggiano ras.
Imagine atasata: 54_8de328153aa47c1a26613226da462905.jpg

Felul II
Pulpe de pui cu speck şi radicchio cu seminţe de pin şi stafide
Pulpele de pui le-am copt simplu în cuptor, astăzi le-am uns cu un pic de muştar şi le-am înfăşurat în felii de speck, pus în cuptor pînă ce s-au încălzit şi s-a topit grăsimea. Într-o tigaie am prăjit seminţele de pin şi stafidele, apoi am adăugat salata tăiată şi am lăsat să se evapore apa formată.
Imagine atasata: 54_433ecc04e686ed0a0af91f99fc254290.jpg

Desert
Panettone cu ciocolată şi zabaione
Imagine atasata: 54_7eb99cd0989f07817dac7b18eea99e7e.jpg
felia
Imagine atasata: 54_8c1f2228ff893141da1ed561937f3c6b.jpg

Totul stropit cu un splendid Prosecco Guyot de Drusian, 7,60 euro sticla
Imagine atasata: 54_a7f4c69085a35b8557f28dbd77e7319a.jpg

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 December 2009 - 09:49 PM

Foarte frumoase meniuri.Simplu si bun taaare! Brava,sorella :tongue3:
La multi ani,Stefano! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2009 - 10:31 PM

Maya a spus:

Foarte frumoase meniuri.Simplu si bun taaare! Brava,sorella :tongue3:
La multi ani,Stefano! :)

N-am avut nici timp, nici chef si nici dispozitia necesara sa fac chestii mai complicate, am cumparat un pic de lucruri si pe urma am improvizat cu ceea ce aveam in ultimul moment.
Multumesc frumos, sorella! :( Si din partea lui Stefano.

#6 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 December 2009 - 10:38 PM

La multi ani lui Stefano si tie felicitari pentru meniuri superbe. Mi-a placut tare mult cum ai aranjat si masa din ziua de Craciun.

#7 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 26 December 2009 - 11:07 PM

waw ADRIANA cat ai muncit!!!!!!!!!!
toate felicitarile din dotare nu sunt de ajuns
totul arata perfect(asa cum neam obisnuit)
Imagine postataImagine postata

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2009 - 11:17 PM

Multumesc.

#9 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 December 2009 - 11:39 PM

Minunat totul, Adriana, felicitari!
La multi ani Stefano!
Imagine postata

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 December 2009 - 11:42 PM

La multi ani lui Stefano.Brava Adriana.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 12:18 AM

stella a spus:

La multi ani lui Stefano.Brava Adriana.

Grazie stella bella :drool: multumesc pentru ideea pentru pulpele de rata
Mersi Carmen!

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 December 2009 - 09:39 AM

Felicitari Adriana, superb tot, tot!Numai cand ma gandesc la zabaionele tau :drool: .Nu-mi zi sa-l fac si eu ca nu-mi iese la fel si pace!
Imi place si prima fata de masa, cea pe fond bleu,am comandat una asemanatoare de la Euronova acu vreo luna nici acum n-a venit. :evil:
Imi place si cum ai facut radicchio cu pinoli, il incerc si eu.
:((

#13 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 27 December 2009 - 12:01 PM

Superb Adriana!!!! LA MULTI ANI STEFANO!!!!...va doresc un 2010 cat mai bun cu sanatate si multe bucurii!!! :drool:

#14 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2009 - 12:45 PM

F frumos si cu stil, totul!
La multi ani omului!

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 01:09 PM

Eataly a spus:

Felicitari Adriana, superb tot, tot!Numai cand ma gandesc la zabaionele tau :(( .Nu-mi zi sa-l fac si eu ca nu-mi iese la fel si pace!
Imi place si prima fata de masa, cea pe fond bleu,am comandat una asemanatoare de la Euronova acu vreo luna nici acum n-a venit. :evil:
Imi place si cum ai facut radicchio cu pinoli, il incerc si eu.
:(

:( Grazie
Probabil de acolo am comandat-o si eu, sunt dragute ele asa colorate dar marea problema e ca dupa ce le-ai spalat si calcat o data ramin urmele de la pliat si ma enerveaza tare de tot, probabil culorile pe care le folosesc nu sunt de mare calitate.
Zabaionele e bun tare si a doua zi :oops: Daca vrei poti incerca sa-l faci folosind cantitatile puse de mine, pui recipientul intr-altul cu apa pe foc si amesteci cu mixerul ca sa devina spumos, eu asa il faceam inainte de a-l pune pe Bimby sa mi-l faca. :drool:

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 01:14 PM

dora a spus:

Superb Adriana!!!! LA MULTI ANI STEFANO!!!!...va doresc un 2010 cat mai bun cu sanatate si multe bucurii!!! :pupic:

moatza a spus:

F frumos si cu stil, totul!
La multi ani omului!

Multumesc, fetili! :-*

#17 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 December 2009 - 07:02 PM

Frumos, simplu si elegant. Sunt convinsa ca si gustos. La multi ani lui Stefano. Jos palaria, doamna! :angryfire:

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2009 - 12:00 AM

Multumesc, julix! :)

#19 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 December 2009 - 10:50 AM

felicitari pentru pregatiri, simple si gustoase (nu am nici o indoiala)
la multi ani sarbatoritului
abia astept sa vad urmarea (Anul Nou)
p.s. si mie mi-a placut mai mult decorarea mesei din seara de ajun (nu pentru ca celelalte nu ar fi frumoase, numai pentru ca io boicotez rosul de la cc)
fiica dacilor

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2009 - 04:08 PM

Sa vedem unde o sa fim, deocamdata suntem numai in vorbe pentru Revelion :roll:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi