Forum Culinar: Cum sa-l asteptam pe Mos Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum sa-l asteptam pe Mos Craciun Decembrie 2015

#1 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 24 November 2016 - 05:26 PM

Stiti nu, Craciunul e pe vine!

Cum mai mereu sunt in cautare de meniuri, idei de decor si altele asemenea, iaca m-a prins vremea uitandu-ma prin pozele Craciunului trecut. Ca nu vreau sa persist in aceeasi greseala, cand sunt atatea altele noi de facut :pupic:
In speranta ca poate servi cuiva ca inspiratie pentru Craciunul ce sta sa vina, pun mai jos pozele Craciunului 2015...


Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799985307009.jpg
Vazutza din centrul mesei am facut-o intr-o dupa-amiaza. Pe o vaza patratoasa am lipit "ciubucuri". Legat apoi cu pangliga si gata. La momentul respectiv am fost tare incantata de idee :hug:

In fiecare an de sarbatori am tot facut aceeasi paine. Nimic nou sub soare....

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799989175719.jpg


Tot ca-n fiecare an, am servit doua randuri de aperitive: unul pe baza de peste si vietati marine, altul pe baza de porcarii si branza


Drunken shrimps: struguri muscato, tinuti in coniac vreme de cateva ore si "impodobiti" apoi cu creveti trasi in unt.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799990229223.jpg

Si creveti pe castravete. Strugurii aia imbatati in coniac au fost asa de buni, ca n-au mai apucat sa vada masa.Si cum mi-au ramas creveti....i-am infipt pe castraveti

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799992981182.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799994303313.jpg

De restul....somon cu icre negre, si icre rosii pe paine prajita

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799996356499.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799996849551.jpg

A doua tura de aperitive....mandria mea a fost toba, facuta-n casa. Pentru prima data-n viata. Nu si pentru ultima, tine-m-ar Dumnezeu sanatoasa!

Porcarii

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14799998451673.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800001376629.jpg

Si spuma de branza cu cranberry jelly si alfalfa

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800000830337.jpg

Dupa faza de amuse bouche, am trecut la chestii serioase: racituri si fripturi.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800002653101.jpg
Din pacate n-am gasit o poza cu farfuriile gata de servit....In orice caz, pe fiecare farfurie am rasturnat un castronel de racitura langa o "lumanare" din mamaliga.

Porchetta am reusit sa o bronzez cam tare. Nu-mi amintesc daca era din cauza strugurilor aia de care pomeneam mai sus sau a dansurilor de societate :hug:

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800004680589.jpg

dar am luat fata musafirilor cu garnitura de ardei copti

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800006050593.jpg

De incheiere, fursecuri! Multe si marunte...

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800008511884.jpg

Cam asa se petrecu' Craciunul anului trecut la resedinta familiei mele.


Si-am incalecat pe-o shea....si ma duc in viata mea:
Imagine atasata: monthly_11_2016/post-68-14800010772577.jpg

#2 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 November 2016 - 09:27 PM

Foarte bine arata tot ceea ce ai pregatit Ariel. Felicitari!

#3 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 November 2016 - 09:52 PM

wooooooaaa, da` ce harnica ai fost !!!! am luat notite :pupic:

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 November 2016 - 11:57 PM

Arata absolut minunat toate,asi vrea sa nominez unul care-mi place mai mult si nu pot pt. ca toate sunt la fel de frumoase,inspirate,in tema craciunului :hug: Felicitari Ariel :pupic:
Poate reusesti si anul asta sa mai faci vreo poza sa ne mai arati :hug:

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 November 2016 - 08:46 AM

Oaaaaaaaa........ :-* :-* Aplauze la scena deschisa!! Arata super! Iar ideile...... sunt de milioane!!
Multumiri pentru ca ne-ai aratat cate ceva si ne-ai mai inspirat! :pupic: :hug: Nici nu stiu ce sa zic ca mi-a placut mai tare... Friptura arata demential, platoul cu garnitura de ardei copti e belea, painea m-a facut sa inghit in sec, la aperitive am inceput deja sa visez iar fursecurile sunt.... ^_^ De porcarii, racituri sau alte lumanarele.. nu mai zic nic. :hug: Ma duc sa-mi umplu sticla cu apa.
Decorul.. trebuie bagat la bostanel. Candva, cine stie cand / cum, poate oi reusi si eu sa fac ceva asemanator! :lol:

#6 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 25 November 2016 - 03:08 PM

Doamnelor, va mulțumesc. Și va pupez pe fiecare în parte.

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2016 - 09:21 PM

Foarte frumos totul, minunat! O sa tin minte, poate fac si eu ceva din astea! Felicitari!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 25 November 2016 - 11:18 PM

Super arata totul!!! O sa ma inspir si eu pt anul asta.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#9 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 26 November 2016 - 11:56 AM

O, ce frumos :) ...Brăduțul din felii de castravete e trecut deja pe lista de bibileli de Crăciun, iar lumănarea de mămăligă ar merge și la sarmale, nu? Că mă paște un gând.... :)
Ariel, te rog detaliază puțin procesul de producție! Lumânările-s calde? Le-ai făcut din timp? Cum de ți-au ieșit cilindrii de mămăligă așa perfecți și cum de nu s-a topit smântăna din vârf? Sau nu e smântână? Mulțumesc anticipat! :)

#10 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 November 2016 - 12:04 PM

Mie-mi place de tine, puteai să pui numai un ceai cu biscuiți pe masă că tot îți încîntai musafirii :) Felicitări și pentru preparate!
Dar, în altă ordine de idei, nu am înțeles niciodată de ce folosește lumea termenul de "porcărie" pentru produsele din carne de porc. Deși l-am găsit acum în dex, ca regionalism, exact cu sensul ăsta, în general, în zona mea, fiind folosit cu sensul de mizerie, urîțenie, vorbă urîtă, indecentă. Recunosc că nu îmi place deloc să-l folosesc cu sensul de "ceva de mîncare", prefer să apelez la o locuțiune verbală mult mai lungă, chiar și în scris.

#11 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 26 November 2016 - 02:48 PM

Vezi postareaicecream, la 26 November 2016 - 11:56 AM, a spus:

O, ce frumos :) ...Brăduțul din felii de castravete e trecut deja pe lista de bibileli de Crăciun, iar lumănarea de mămăligă ar merge și la sarmale, nu? Că mă paște un gând.... :)
Ariel, te rog detaliază puțin procesul de producție! Lumânările-s calde? Le-ai făcut din timp? Cum de ți-au ieșit cilindrii de mămăligă așa perfecți și cum de nu s-a topit smântăna din vârf? Sau nu e smântână? Mulțumesc anticipat! :)


Mare brânză nu e în mămăliga aia, dar efectul asupra musafirilor mei a fost maxim.
Am făcut o mămăligă mai curgătoare. De obicei eu fac mămăliga de pot s o tai cu ata, ca asa am văzut la mama și la bunica.
Așadar, mămăligă mai molcuta. Pusa în pahare de unica folosință. Trântit paharele de masă ca sa fiu sigura ca nu rămân bule de aer.
Lăsat mamaliga la răcit. Câteva ore bune.
După care am răsturnat paharele și m am ales cu cilindrii mamaligosi.
Pe fiecare cilindru în parte am pus o felie de cașcaval și am băgat totul în cuptor. Am acoperit toate "lumânările" cu folie, ca sa nu se ardă brânza.
"Flacăra" am făcut-o din rondele de morcovdecupate, pe care le am înfipt în brânză imediat după ce le am scos din cuptor.
Pe malul asta al oceanului se găsește mămăligă la sul. La un moment dat ma bătea gândul sa folosesc asa ceva ca sa sar peste partea cu turnatul mamaligii în pahare.
Paharele musai să fie de unică folosință! Și cat mai cilindrice ca sa semene cu o lumânare.

După părerea mea merg cu absolut orice, sarmale, tochitura, răcituri....
Cum spuneam, invitații mei au fost impresionați.

Eventual fa una de probă cand faci o mămăligă pentru uz casnic ????.
Mie mi s a părut ușor de făcut, dar dacă ai întrebări sunt pe aici.

#12 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 26 November 2016 - 02:59 PM

Vezi postareaCarmella, la 26 November 2016 - 12:04 PM, a spus:

Mie-mi place de tine, puteai să pui numai un ceai cu biscuiți pe masă că tot îți încîntai musafirii :) Felicitări și pentru preparate!
Dar, în altă ordine de idei, nu am înțeles niciodată de ce folosește lumea termenul de "porcărie" pentru produsele din carne de porc. Deși l-am găsit acum în dex, ca regionalism, exact cu sensul ăsta, în general, în zona mea, fiind folosit cu sensul de mizerie, urîțenie, vorbă urîtă, indecentă. Recunosc că nu îmi place deloc să-l folosesc cu sensul de "ceva de mîncare", prefer să apelez la o locuțiune verbală mult mai lungă, chiar și în scris.


Vii la mine la un ceai? :)
Folosesc termenul de "porcărie" jumătate în gluma, ca sa evidențiez și proveniența și efectul asupra colesterolului.

Și n zona mea de baștină porcăria e sinonimă cu răul, mizeria, etc.

Deci vii la un ceai cu biscuiți?

#13 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 26 November 2016 - 02:59 PM

Vezi postareazerda, la 25 November 2016 - 09:21 PM, a spus:

Foarte frumos totul, minunat! O sa tin minte, poate fac si eu ceva din astea! Felicitari!


Mulțumescu-ti!

#14 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 26 November 2016 - 03:13 PM

Vezi postareaariel, la 26 November 2016 - 02:48 PM, a spus:



Eventual fa una de probă cand faci o mămăligă pentru uz casnic ????.
Mie mi s a părut ușor de făcut, dar dacă ai întrebări sunt pe aici.


Mulțumesc, sigur voi încerca înainte. Oricum, la pahare de plastic de unică folosință nu m-aș fi gândit... :)

#15 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 November 2016 - 03:46 PM

Vezi postareaariel, la 26 November 2016 - 02:59 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 26 November 2016 - 12:04 PM, a spus:

Mie-mi place de tine, puteai să pui numai un ceai cu biscuiți pe masă că tot îți încîntai musafirii :) Felicitări și pentru preparate!
Dar, în altă ordine de idei, nu am înțeles niciodată de ce folosește lumea termenul de "porcărie" pentru produsele din carne de porc. Deși l-am găsit acum în dex, ca regionalism, exact cu sensul ăsta, în general, în zona mea, fiind folosit cu sensul de mizerie, urîțenie, vorbă urîtă, indecentă. Recunosc că nu îmi place deloc să-l folosesc cu sensul de "ceva de mîncare", prefer să apelez la o locuțiune verbală mult mai lungă, chiar și în scris.


Vii la mine la un ceai? :)
Folosesc termenul de "porcărie" jumătate în gluma, ca sa evidențiez și proveniența și efectul asupra colesterolului.

Și n zona mea de baștină porcăria e sinonimă cu răul, mizeria, etc.

Deci vii la un ceai cu biscuiți?


Cu mare plăcere! :) Cîndva, undeva :D

#16 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2016 - 12:30 AM

Dude, you're so fabulous! Ador fiecare ideiuta si detaliu si si si! Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#17 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 November 2016 - 09:32 AM

Apropos de bradut si mie mi-a placut mult cred ca-l combin si pe tata l-a bibilit asa ceva ca el se da in vant dupa bibilit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#18 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 November 2016 - 12:22 PM

Vezi postareaariel, la 24 November 2016 - 05:26 PM, a spus:

Stiti nu, Craciunul e pe vine!

Cum mai mereu sunt in cautare de meniuri, idei de decor si altele asemenea, iaca m-a prins vremea uitandu-ma prin pozele Craciunului trecut. Ca nu vreau sa persist in aceeasi greseala, cand sunt atatea altele noi de facut :)
In speranta ca poate servi cuiva ca inspiratie pentru Craciunul ce sta sa vina, pun mai jos pozele Craciunului 2015...


(...)


Cam asa se petrecu' Craciunul anului trecut la resedinta familiei mele.


Si-am incalecat pe-o shea....si ma duc in viata mea:
Atasament bucatarul.JPG


Noroc c-am mai citit o data ce ai scris la inceput ca crezusem ca le-ai facut de-acum si ma minunam.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#19 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 27 November 2016 - 05:02 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 November 2016 - 12:30 AM, a spus:

Dude, you're so fabulous! Ador fiecare ideiuta si detaliu si si si! Imagine postata Imagine postata Imagine postata

:) Laponică, ideile nu-s ale mele. Mi-as dori să fiu atât de creativă. Însă compensez prin execuție.
Și modestie :)

#20 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 27 November 2016 - 05:03 PM

Vezi postareazerda, la 27 November 2016 - 09:32 AM, a spus:

Apropos de bradut si mie mi-a placut mult cred ca-l combin si pe tata l-a bibilit asa ceva ca el se da in vant dupa bibilit!

Al de castraveți sau al de ciucalata?
Indiferent care, e ușor de făcut!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi