Pagina 1 din 1
Mi-a venit, asa, deodata...
#1
Postat 11 February 2017 - 08:31 PM
Stand io, asa, si gandind ce sa fac de mancare, desi nu prea aveam chef sa ma pui pe bucatareala imi veni un gand.
Luai o ceapa si-o tocai. Luai neste ciumperci si le taiai. Pusei ceapa in tigaie cu putin oloi de olive si-o facui sticloasa. Apoi trantii ciumpercile deasupra si le calii numa' cat sa fie aproape gata. Si scosei asta si-o pusei langa.
Dupe aia taiai in 4 niste rosii putin mai mari decat alea cherry si le aruncai in troc. Apoi luai fo doi ardei capia si-i taiai si pre dansii bucati nu mici si-i aruncai si pre dansii peste rosii. Si strivii si fo 4 catei maricei de ai si asa, striviti si necuratati, ii aruncai si pre dansii in troc. Si dadui trocul la foc dupa ce mai pusei putin oloi de olive peste roseala. Si pusei ci ceva crengute de cimbru vrede si ceva frunze de salvie rupte-n degete.
In timp ce roseala se facea in troc, am loat fo doo fileuri de cod si le taiai bucati nu mici si desfacui un pachet de crevezi mici si roz si cruzi si curatati. D-aia de le zice de cocteil. Si mai potrivii si de sare si piperiu.
Dupe ce roseala aproape se facu, trantii darurile marii deasupra roselii si amestecai si dadui focul pe putin mai tare decat mediu. Si lasai sa se faca.
Cand fu aproape sa fie gata, trantii deasupra ciumpercile facute mai de devreme, adaugai un strop de vin de Madeira, mestecai si lasai sa dea fo 3-4 clocotele. Si gata.
Luai o ceapa si-o tocai. Luai neste ciumperci si le taiai. Pusei ceapa in tigaie cu putin oloi de olive si-o facui sticloasa. Apoi trantii ciumpercile deasupra si le calii numa' cat sa fie aproape gata. Si scosei asta si-o pusei langa.
Dupe aia taiai in 4 niste rosii putin mai mari decat alea cherry si le aruncai in troc. Apoi luai fo doi ardei capia si-i taiai si pre dansii bucati nu mici si-i aruncai si pre dansii peste rosii. Si strivii si fo 4 catei maricei de ai si asa, striviti si necuratati, ii aruncai si pre dansii in troc. Si dadui trocul la foc dupa ce mai pusei putin oloi de olive peste roseala. Si pusei ci ceva crengute de cimbru vrede si ceva frunze de salvie rupte-n degete.
In timp ce roseala se facea in troc, am loat fo doo fileuri de cod si le taiai bucati nu mici si desfacui un pachet de crevezi mici si roz si cruzi si curatati. D-aia de le zice de cocteil. Si mai potrivii si de sare si piperiu.
Dupe ce roseala aproape se facu, trantii darurile marii deasupra roselii si amestecai si dadui focul pe putin mai tare decat mediu. Si lasai sa se faca.
Cand fu aproape sa fie gata, trantii deasupra ciumpercile facute mai de devreme, adaugai un strop de vin de Madeira, mestecai si lasai sa dea fo 3-4 clocotele. Si gata.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 11 February 2017 - 08:36 PM
Poate o sa ziceti ca de ce cod si nu alt peste?
Pentru ca: e alb, nu are oase si cand e facut se desface in bucati. Si io asta vroiam, bucatelele sa se amestece in mancare iar crevetii sa ramaie intregi. Deci, d-aia!
Pentru ca: e alb, nu are oase si cand e facut se desface in bucati. Si io asta vroiam, bucatelele sa se amestece in mancare iar crevetii sa ramaie intregi. Deci, d-aia!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 13 February 2017 - 11:36 AM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#5
Postat 13 February 2017 - 07:32 PM
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#6
Postat 13 February 2017 - 07:35 PM
Asa, faceti misto de mine. Dar habar n-aveti cat de buna este mancarea asta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#8
Postat 26 February 2017 - 07:40 PM
Bun. Am facut dar fara ciumperci.oi incerca. Poate cot ceapa din ecuatie...ca prajita nu ma iubeste,si nici eu
#9
Postat 26 February 2017 - 07:57 PM
stella, la 26 February 2017 - 07:40 PM, a spus:
Bun. Am facut dar fara ciumperci.oi incerca. Poate cot ceapa din ecuatie...ca prajita nu ma iubeste,si nici eu
Si fara ceapa e ok. Daca, insa, ai chef, poti pune mai mult usturoi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10
Postat 26 April 2017 - 10:44 PM
Personal pestele Cot imi place doar prajit, dar o sa incerc si aceasta varianta
Arata acest topic
Pagina 1 din 1