Rulada de porc umpluta cu verdeturi la cuptor Cu bucati de ceafa de porc
#1
Postat 26 March 2017 - 07:40 AM
8 bucati de ceafa de porc(vreo 1400 g) - taiata felii
mustar
Anden Knofi - un fel de ceapa ciorii, dar pe gust de usturoi
Frunze proaspete de patrunjel din sera
sare, piper, boia - sau condimentul vostru preferat ce-l puneti la gratare...
ceva supa sa punem in tava
Am asezat carnea pe masa de lucru, doua bucati una langa alta
Am uns prima data cu putin mustar, apoi am condimentat
Am pus verdeturile tocate, nu toate odata
Peste primele bucati de carne unse cu de toate am pus celalalt rand
de carne. Se pot pune dea lungul si dea latul.
Nu toate bucatile de carne sunt perfect taiate, le puneti deci
cum va cade mai bine. Principalul lucru este sa va iasa un fel de patrat,
ca sa arate mai uniform.
Dupa ce am rulat mai strins, arata asa
Si acum legam uite asa
Punem friptura intr-o tava, o ceapa taiata in patru un morcov. Turnam supa, sa fi fost vreo
100 ml. Se si vede in poza.
(Se poate pune si telina cubulete,radacina de patrunjel cubulete si altele ptr.
obtinerea unui sos bun. Nu detaliez aici cum si ce. Aia este alta mancare de peste.
Atunci ar trebui prima data cind este legata s-o prajim pe toate partile...)
Eu am mai avut sos in congelator.
Am inceput cu o temperatura de 200°C, fara ventilatie timp de 20 de minute.
Apoi am redus la 180°C si am lasat vreo ora si ceva
Nu stiu asa la fix, ca nu m-am uitat. Insa am un termometru, ce-l pot
infige in mijlocul fripturei si cind am vrut sa scot, ca era deja frumos rumenita carnea,
a avut in mijloc 74° C. Perfect.
Asa arata
Taiat
Noi am servit cu Knödeli din cartofi si salata de varza.
Va doresc reusita maxima si o pofta buna cind faceti.
Peter
#2
Postat 27 March 2017 - 09:29 AM
Dar frunzele cu gust de usturoi sunt frunze verzi de usturoi nu leurda? ca daca googalez numele pe care l-ai scris tu imi da poze de leurda of tre' sa caut seminte sa-mi plantez si eu
marea mea problema la fripturi sosul e
#3
Postat 27 March 2017 - 02:35 PM
N-o sa arate la fel ca cea facuta de Peter, da' nu-i bai!
#4
Postat 27 March 2017 - 05:56 PM
Adriana, la 27 March 2017 - 09:29 AM, a spus:
Dar frunzele cu gust de usturoi sunt frunze verzi de usturoi nu leurda? ca daca googalez numele pe care l-ai scris tu imi da poze de leurda of tre' sa caut seminte sa-mi plantez si eu
marea mea problema la fripturi sosul e
Pai carnea aia nici nu mai trebuie legata. Dar arata frumos cum se face.
Tutun si rabdare.
Si Anden Knofi este asta:
Leurda este altceva, dar la friptura poti folosi si aia, nu trebuie neaparat ce am folosit eu.
Am luat din aia ca era pacat sa nu o folosesc. La ce o tin acolo?
Peter
#6
Postat 27 March 2017 - 07:51 PM
Foxyy, la 27 March 2017 - 02:35 PM, a spus:
N-o sa arate la fel ca cea facuta de Peter, da' nu-i bai!
Moni nu te mai subestima.
Peter
#8
Postat 28 March 2017 - 08:19 AM
#9
Postat 28 March 2017 - 08:25 AM
Adriana, la 28 March 2017 - 08:19 AM, a spus:
Dupa cite am inteles eu, amindoua pomenite de tine sunt altceva.
Nu te stresa, la toamna iti aduc o planticica...
Peter
#11
Postat 28 March 2017 - 09:35 AM
#12
Postat 28 March 2017 - 09:40 AM
Usturoi imi creste si mie dar are frunzele mult mai plapinde
#13
Postat 28 March 2017 - 08:18 PM
Dar planta , defapt sunt mai multe plante intr-un loc, are radicini subtiri cum are si ceapa ciorii.
Stiu ca daca nu o tai, face flori frumoase de culoarea albastru deschis.
Eu nu am avut habar de planta asta pina acu opt ani. Dar hai sa vorbim de altceva.
Peter
#14
Postat 28 March 2017 - 08:49 PM
Acum nu pot, dar o voi face!
Vezi ce succes ai avut?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#15
Postat 23 April 2017 - 09:45 AM
alaturi de piure de cartofi, legumele transformate in sos si muraturi asortate
Peter, multzam de reteta, buna o mai fost ????
#17
Postat 23 April 2017 - 10:04 AM
Si tot atunci am facut o rulada de carne tocata cu ardei umplut cu branza
(am pus aici, ca izvor de inspiratie pentru tine, daca nu te superi )
#18
Postat 23 April 2017 - 10:23 AM
Idee buna. Eu cind fac friptura din carne tocata pun la mijloc brinza din aia de se topeste.
Sau oua fierte. Deci ideia cu ardei umplut cu branza ar fi de incercat, merci.
Peter
#19
Postat 23 April 2017 - 10:33 AM
Peter, la 23 April 2017 - 10:23 AM, a spus:
Idee buna. Eu cind fac friptura din carne tocata pun la mijloc brinza din aia de se topeste.
Sau oua fierte. Deci ideia cu ardei umplut cu branza ar fi de incercat, merci.
Peter
Acuma am avut ardei kapia si am umplut cu un mix de resturi de cascaval, branza de vaci, telemea si parmezan, alta data am folisit ardei gras verde sau galben si tot asa mix de branzeturi, cel mai bine - estetic vorbind - arata rosu sau verde, la gust toate variantele sunt bune