Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#1001 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 February 2013 - 06:21 PM

Buna ziua, buna ziua. Nu am scris aseara din motive de ajuns tarziu acasa.
Asadar:

8.00 - 1 carnat de pui cu broccoli facut la microunde
10.30 - 1 mar
12.30 - 1 scoop salata de ton cu ardei gras verde si cateva bucati de salata romaine
4.00 - 1 mar verde
6.00 - 1 sandwich de la Subway (bagheta 9 grane, salata, rosie, castravete, castravete murat, pui teriyaki).

Sala- pauza dar am fost la socializat si am ales cu un gin tonic urmat de o apa tonica si o apa plata.

Saptamana asta nu a fost una prea grozava. Nici nu o sa ma cantaresc nici nu ma masor ca nu simt nici un progres. Si de pe 20 pana pe 27 o sa joc in deplasare asa ca ma asteapta "vemuri grele" cu mancarea si miscarea.

#1002 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 16 February 2013 - 06:35 PM

Nu Iulia, eu posed proverbialul stomac de strut Imagine postata Rar am probleme de genul asta si, daca se intampla, e legat de ciclul lunar

Azi
Omleta la mic dejun
Ciorba la pranz
Diseara am musafiri si am pregatit niste tartine mici cu somon afumat, o salata orientala si placinta dobrogeana, din care voi manca si eu
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1003 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 February 2013 - 06:43 PM

Saliu la fetili saltarete! Saptamana asta, pe langa drum, pe langa gard. La mine a fost una agitata, care a culminat cu 14 februarie si un meniu mai fistichiu. In weekend, am facut o supa buna.
Fete, eu am foarte mari probleme, urate de tot, cu coloana...de cam un an durerile imi sunt partener fidel, zi ori noapte. Pe scurt, in zona cervicala mi se dehidrateaza discurile intervertebrale si se calcifiaza. Asta apasa pe radacinile nervilor responsabili cu umerii, bratele si mainile. O perioada am avut niste dureri de plangeam, nu puteam sa tin un pahar paralel cu solul. Nu pot la ora actuala sa duc mana la spate. Nu pot sa intorc capul, ce sa mai...in fiecare noapte ma trezesc din cauza durerilor. Am inceput sa merg pe jos insa cam orice miscare a inceput sa doara. Am facut multe terapii, fac si acasa terapie cu caldura, dar de muuult timp eu nu mai stiu ce este o zi fara dureri. Mai e cineva pe aici care are problema asta? Ce faceti impotriva durerilor? De ibuprofene ma feresc, desi am primit concentratie maxima. Problemele mele cu ficatul ma impiedica sa fac tratament.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1004 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 February 2013 - 07:13 PM

Lapona,bei apa suficient? omega 3sau cartilagiu de rechin.
alimentatie bogata in vitamina d ,calciu,magneziu,fibre.nuci.
acupunctura.exercitii de intidere si intarirea musculaturii spatelui.
postura corecta....bai calde.chiar ai putea folosi uscatorul de par pentru incalzit locul dureros.
masaj cu uleiuri esentiale.

si nu in ultimul rand radacina de ghimbir proaspat in amestec cu miere de albine.
este folosit ca agent antiinflamator benefic si pentru stomac..

#1005 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 16 February 2013 - 07:50 PM

Buna seara la fete!
Lapo, multa, multa sanatate! Mi-e aproape imposibil sa pot accepta atatea afectiuni la anii tai !

Azi, am halit asa:
-o felie de wasa cu branza de vaci, adrel kapia si l lingutiza de EV
-o mana de migdale crude
-un fresh dintr-o portocala si o grefa
-file de peste cu cartofi striviti si germeni de brocoli
-o parjoala
- intrucat am facut un cheesecake am mai lincait niste branza/ smantana

Intre timp a racit si sotul...care imi sugereaza un vin fiert...nu cred ca rezist fara sa beau si eu macar juma de ceasca Imagine postata
Maine mergem in vizita la mama... sper sa nu sar calu' !

Bobocel, ce face juniorul?

Waweful, uita saptamana asta si de luni calare pe sala!

Aaa, mai am o problemutaImagine postata : de vreo saptamana , am aceleasi iesiri dimineata, doar ca-s mai dificile :hungry: Oare de ce? Sa-i dau cu niste prune uscate?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2013/post-115-13610367330962.jpg

#1006 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 16 February 2013 - 09:12 PM

iulia, merci de întrebare, juniorul dă semne că în sfârşit se face bine. Dar am trecut pe antibiotice deoarece gâtul s-a suprainfectat. Nu mai are febră şi e mai vioi.

Despre problemele tale: seminţele de in. In iaurt sau măcinate în salate. Pe mine prunele uscate mă ajută prea mult dacă mă-nţelegi. :hungry:

Laponica, bune sfaturile lui rym. Mama are aceleaşi dureri şi o ajută masajele cu creme antiinflamatoare cu ardei iute sau coajă de salcie, odihna şi căldura.

Wowerful, suntem surori de suferinţă- Am avut o săptămână oribilă, pe toate planurile. Toate trec, noi să fim sănătoase. :hungry:
You are not alone! I'm here with you...

#1007 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 16 February 2013 - 10:14 PM

Vezi postareaWowerful, la 16 February 2013 - 06:21 PM, a spus:

Saptamana asta nu a fost una prea grozava.

Wow, lasa ca rasare si soarele! mi se pare mult mai important sa socializezi in detrimentul mersului la sala o seara.
o saptamana viitoare cu reusite pe toate planurile iti doresc!

Vezi postareaalpha, la 16 February 2013 - 06:35 PM, a spus:

Nu Iulia, eu posed proverbialul stomac de strut

:hungry: al meu e mai mic, da' de strut a fost, de strut a ramas!

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 February 2013 - 06:43 PM, a spus:

Pe scurt, in zona cervicala mi se dehidrateaza discurile intervertebrale si se calcifiaza.

Lorica mea, mie mi se pare inspaimantator ce zici tu! parca esti prea tanara ptr atatea belele! io nush ce sa zic, ca m-a ferit sfantu'!
Sanatate multa si cauta-te, cu varsta n-are cum sa fie mai bine =))

Vezi postareaiulia nicoleta, la 16 February 2013 - 07:50 PM, a spus:

Sa-i dau cu niste prune uscate?

aoleu ce bune sunt! iar mi-ai adus aminte! poti incerca, vezi tu cat de tare te rezolva. ia-ti numa' juma de kil, la mine se gasesc in piata, 10lei kilu'.

Vezi postareaBobocel, la 16 February 2013 - 09:12 PM, a spus:

Despre problemele tale: seminţele de in. In iaurt sau măcinate în salate.

is sanatoase, dar mie nu-mi prea plac din cauza mucilagiului pe care-l fac.

Pe mine prunele uscate mă ajută prea mult dacă mă-nţelegi. :lol:

ha,ha! mi-ai amintit de safa mea! i-am facut pofta la birou cu niste prune uscate si s-a dus sa-si ia . ea sta la nici 5min de piata. acolo a gustat una de pe taraba, inainte de-a cumpara. apoi a mai facut niste cumparaturi, da' tot in perimetru, si-aproape sa nu mai poata s-ajunga acasa, asa de tare-a ajutat-o o singura pruna. totusi nu prea a facut legatura, si seara a mai mancat 3. a doua zi a venit mai tarziu la birou si toata ziua a fost groggy c-a stat toata noaptea numai pe tron. da' asta-i de legenda, doar ptr cei cu staomac sensibil, fara pb de constipatie. pe unul care are pb, il rezolva rezon.

Wowerful, suntem surori de suferinţă- Am avut o săptămână oribilă, pe toate planurile. Toate trec, noi să fim sănătoase. :hungry:

si tu? io ce sa mai zic? da' hai sa vedem partea plina a paharului!

am fost la shopping, me happy!

#1008 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 10:44 PM

Vezi postareamoatza, la 16 February 2013 - 10:14 PM, a spus:

Eu la tuns si vopsit. Tare bine am fost!
La plecare insa mi-am gasit masina blocata de un idiot care a parcat aiurea. Norocul meu ca cel parcat alaturi de mine a aparut repejor. Am facut cateva manevre si am scapat din "inchisoare". Imi vene sa-i las un biletel "de amor" dar m-am uitat in oglinda si mi-a trecut :hungry:

Lapona cum ai reusit tu sa aduni atatea belele? Zic si eu ca moatza- mergi si te cauta. E devreme pentru toate astea. Pai ce-o sa fie cand ajungi la o varsta mai inaintata? Si eu am probleme cu spatele, dar zau ca de cand merg la sala ma simt foarte bine. La tine insa, nu stiu daca e bine sa mergi la sala- mai degraba la fizioterapie.

Iulia, Bobocel, moatza- tare e bine sa stii ca nu esti singur pe lume. Multam de ganduri bune si da- de luni calare pe sala. Am zis!

moatza- ca ziceai de pahar:
Cica jumatate de pahar e plin cu apa, jumatate cu aer, asadar, tehnic vorbind, paharul nu e niciodata gol :hungry:

#1009 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 February 2013 - 11:27 PM

Vezi postareaWowerful, la 16 February 2013 - 10:44 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 16 February 2013 - 10:14 PM, a spus:

Eu la tuns si vopsit. Tare bine am fost!

sa-ti fie de bine! o sa ai alt tonus, bravo!

Iulia, Bobocel, moatza- tare e bine sa stii ca nu esti singur pe lume. Multam de ganduri bune si da- de luni calare pe sala. Am zis!

ia-o usor, ai sa mergi cand ti-o fi bine, ca sa ai rezultate. in sila nu-ti iese nimic.

moatza- ca ziceai de pahar:
Cica jumatate de pahar e plin cu apa, jumatate cu aer, asadar, tehnic vorbind, paharul nu e niciodata gol :floare:

de-acord cu logica asta, asa-i!

#1010 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 03:54 AM

Meniul meu pe ziua de azi:

10.00 - 1 felie de paine integrala cu peanut butter, jumatate portocala si 1 nuca
3.00 - 1 1/2 carnat de pui cu ardei gras portocaliu, un mar verde
5.00 - 1 felie de paine cu peanut butter
6.30 - cina cu amicii :salata cu pui, frunze, avocado si ceva branza rasa si bucatele mici de rosie (cica 800cal total- dar eu am sarit peste dressing), 1 pahar vin alb (Chardonnay), si cateva lingurite desert ( inghetata de vanilie cu ceva nebuneli)

Miscare: Doar chestii domestice.
Mai am si maine un hop- mergem la un restaurant romanesc pentru masa de pranz. Ma scot eu cumva :floare:

#1011 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 12:51 PM

Vezi postareaWowerful, la 17 February 2013 - 03:54 AM, a spus:

Ma scot eu cumva :)

succes!
am auzit un nutritionist care spunea ca ar fi bine ca o femeie cu activitate fizica usoara spre medie sa consume cca 500kcal la o masa si max 500gr cantitativ, inclusa bautura aici.
caloric mi se pare f greu :huh: avand in vedere o salata care bate la 8oo.
ca paralela, o ora de zumba, executata cu simt de raspundere, arde cca 400-600kcal :rolleyes:

#1012 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 04:22 PM

Vezi postareamoatza, la 17 February 2013 - 12:51 PM, a spus:

am auzit un nutritionist care spunea ca ar fi bine ca o femeie cu activitate fizica usoara spre medie sa consume cca 500kcal la o masa si max 500gr cantitativ, inclusa bautura aici.
caloric mi se pare f greu :huh: avand in vedere o salata care bate la 8oo.
ca paralela, o ora de zumba, executata cu simt de raspundere, arde cca 400-600kcal :rolleyes:

Am mers la un moment dat la un program de weight management si tipa de acolo zicea ca e indicat sa nu mancam tot din farfurie cand facem iesiri la restaurant, sa mancam jumatate si cealalta jumatate sa o luam la pachet.
E deprimant sa ai caloriile listate in meniu si sa realizezi ca nu prea ai ce allege. Pe de alta parte e bine sa stii in ce te bagi cand comanzi la restaurant.

#1013 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 February 2013 - 07:08 PM

mă alătur grupului pentru partea de mişcare, aş putea scrie şi ce mănînc dar nu am în plan să slăbesc :rolleyes:

am inceput un program nou, essentrics sau clasiccal strech, metoda esmonde, am deschis un topic separat cu detalii despre metodă. partea bună e că abia aştept să vină ora să fac exerciţiile.

lapo eu ţi-aş recomanda să te uiţi să vezi ce şi cum pentru că văd că lumea se vindecă de multe probleme de mobilitate redusă, spate, incheieturi, reabilitare după operaţii, mastectomie, etc. eu vreau să rezolv o urmă de tendinită la bicepsul stîng, încă nu am aceiaşi gamă de mobilitate pe ambele părţi dar văd că fac progres.

ieri am făcut episodul "muscular tension relief" in care explică principiile de PNF (proprioceptive neuromuscular facilitation) sau pe româneşte FNP ori facilitare neuromusculară proprioceptivă. exerciţiile combină PNF cu essentrics. cine a ştiut că e mult mai eficient să încordezi întîi, să relaxezi şi abia după aia să faci elongarea, care va fi mult mai amplă. eu nu.

azi fac episodul "pain relief" în care habar nu am despre ce e vorba, dar dacă vă interesează, vă pot spune ce şi cum după ce-l fac :huh:

#1014 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 07:16 PM

Vezi postareaDexter, la 17 February 2013 - 07:08 PM, a spus:

FNP ori facilitare neuromusculară proprioceptivă. exerciţiile combină PNF cu essentrics.

are o denumire destul de pompoasa, n-am mai auzit :rolleyes:

azi fac episodul "pain relief" în care habar nu am despre ce e vorba, dar dacă vă interesează, vă pot spune ce şi cum după ce-l fac :)

esti binevenita, te asteptam cu descrierea sedintei :huh:

#1015 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 07:34 PM

moaţa, nici eu nu mai auzisem de FPN pînă acum, e folosit mai mult în clinici pentru recuperarea neuro motorie prin mişcare.

#1016 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 07:38 PM

Vezi postareaDexter, la 17 February 2013 - 07:34 PM, a spus:

moaţa, nici eu nu mai auzisem de FPN pînă acum, e folosit mai mult în clinici pentru recuperarea neuro motorie prin mişcare.

aaa, e pe partea de kineto?

#1017 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 07:56 PM

da, pe partea de kinetoteraie şi e inventată de un neurofiziolog

#1018 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 08:32 PM

Va multumesc sincer pentru toate vorbele si gandurile bune! Da...asta ma intreb si eu de o buna bucata de timp, cum am ajuns in halul asta?
Problemele la coloana au inceput de mai demult. Sa zicem vreo doi ani. Sufar, ca majoritatea populatiei moderne, de o scolioza, in limbaj popular pozitie incorecta. Asta mi-a fost descoperita pe la 15 ani. De atunci insa...dureri mai mici ori mai mari, ba pe la sold, ba pe la sale, nimici insa neobisnuit. Cert e ca tot pe vremea aia ma trezeam noaptea de multe ori inspaimantata ca mi-au disparut mainile. Da, fix asa. Nu stiu daca ati amortit in asemenea hal incat sa aveti senzatia ca o parte din corp va lispeste. Mie asa mi se intampla si ma trezeam ingrozita si cu mana cealalta imi cautam mana "disparuta". Am ignorat. Am facut si sport, am faut dansuri, m-am hranit cum trebuie, am facut cardio, gimnastica. Totul era ok. Nu imi vine sa cred ca acum cativa anisori bateam o tura de jogging la 50 de minute cam de 3-4 ori pe saptamana. Ei, de cam un an jumate, au inceput durerile la baza craniului, adica ma trezeam noaptea si nu puteam sa ridic capul de pe perna. Trebuia sa ma "rostogolesc" pe o parte ca sa ma pot ridica in capul oaselor. Am zis ca na, am tras curent, m-am miscat gresit etc. Apoi, deodata mi-au aparut dureri infioratoare in umeri, in brate, coate si degetele de la maini, in afara de cele mici si inelarele imi amorteau groaznic. Am zis ca o fi de la caratul gentii de la job, care e mereu incarcata, etc.
Apoi, am ajuns in stadiul in care nu puteam sa tin o cana cu apa/cafea paralel cu solul. Daca stateam pe un scaun si vroiam sa intind mana sa iau ceva aflat in dreapta ori in stanga mea, nu se poate. Nu pot ridica mainile deasupra capului, fara sa ma taie niste dureri oribile in umeri si ceafa. Cand dorm nu pot tine mainile sub cap, nu pot sta pe spate, ca ma innebuneste durerea in ceafa si la baza craniului. E ca si cum ti-ai pus din greseala capul pe cutit. Apoi, imi simt in coloana cervicala, acolo unde e problema un fasait foarte apasat. Stiti cum se aude apa care tasneste cu presiune dintr-un furtun pe care il obturezi. Cand am vazut asa...am aterizat la ortoped, evident. Asta acum un an. M-a gadilit ala si m-a intors pe toate partile. Mi-a spus ca e normal sa ma doara umerii, era primavara, ca am lucrat in gradina? ca multi vin cu dureri din cauza asta. Mi-a facut tot felul de radiografii, ca sa imi spuna c aam depuneri de calcar la incheieturile umerilor si de aici durerea. L-am intrebat cum se explica durerea subita, ca banuiesc ca nu s-a depus calcarul ala peste noapte. A spus ca e normal, ca unii au depuneri si mai mari dar nu au dureri. Bon, am inceput terapii si injectii cu lidonushce, care nu au adus absolut ni-mic! Fizioterapii de tot neamu: cu caldura, cu scaun cu masaj, cu ultrasunete, cu curent electric, cu unde magnetice. M-am autoinformat si am ajuns la o banuiala ca ceva nu e in regula la coloana cervicala. Imi era foarte frica de o fisura a vertebrei, o afectiune foarte urata dar care de regula survine in urma accidentelor si socurilor puternice. M.am dus la el si i-am spus sa ma trimita la MRT, nush cum ii zice in romana: te introduce intr-un tub imens si cu ajutorul ultrasunetelor iti fac o fotografie acurata a scheletului. Am zis ca eu banuiesc ca e ceva in neregula la coloana gatului. A zis ca e normal sa se auda fasaitul ala, ca e sangele car ecircula :lol:
Diagnoza cuprinde mai multe puncte, din care se pare ca partea cea mai problematica este deshidratarea, in limbaj medical, condroza vertebrelor 4/5 si 6/7, care se pare ca afecteaza nervii responsabili cu partea motorica a umerilor, bratelor si mainilor. Bon, dupa ce a vazut diagnoza, da-i iar cu terapii si cortizoane. Cand am fost in Romania, s-a mai ameliorat multumita climatului. O perioada s-a mai diminuat durerea, ins ade ceva saptamani a reinceput infiorator. De cam un an si ceva nu am avut o noapte in care sa nu ma trezesc din cauza durerii. Am invata sa convietuiesc cu ea. Cert e ca asta imi afecteaza enorm starea de spirit si implicit ficatul si buna lui functionare. Azi dimineata am avut o cadere nervoasa si am plans o ora, pentru ca nu mai suport. Na, ca acum am spus tot...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1019 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 08:39 PM

Dex, tendonita este aici ceva absolut banal. Cam fiecare al doilea neamt sufera de tendonita. Eu tot spun ca are foarte mult de-a face cu climatul. M-a lovit si pe mine blestemul acum ceva ani. De atunci tendonita se muta din degetele de la maini, la ousoare, in calcai si arcadele picioarelor - asta a fost cea mai nenorocita!!! Mai nou apare si la copii si la teenies, deci la varste de 14 pana la 20 ani. Secretara noastra a fost cu un brat bandajat cam 2 luni din cauza tendonitei. Eu mi-am facut toate analizele si m-am cautat de tot ce iti poti imagina la aparatul motoric. Reumatism nu am. In schimb, orice miscare a ajuns pentru mine un chin. Din cauza ca pentru casa de asigurari reprezint un risc ridicat - mi s-a pus diagnosticul de sold displazic, asta avand din nastere practic si care nu ma deranjeaza decat daca fac jogging pe asfalt - pentru care platesc un surplus de 250 de euro pe luna. Iar eu am primit de la medic Ibuprofen 600, pe care il iau doar in caz drastic, desi el mi-a spus sa urmez tratament cu el. Nu pot, pentru ca imi distruge stomacul.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1020 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 08:55 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2013 - 08:39 PM, a spus:

de la medic Ibuprofen 600, pe care il iau doar in caz drastic, desi el mi-a spus sa urmez tratament cu el. Nu pot, pentru ca imi distruge stomacul.

Nu lua ibuprofen ! Clar distruge stomacul.Mai bine maseaza`te cu o crema naturala pe locul afectat/dureros. Tendinita daca se cronicizeaza, rupe tendonul. Daca cumva ai pe tendoane galme (sa le masezi pina dispar chiar daca doare (sigur doare vad la sotul meu care face des ptr ca este sportiv). Imi pare rau sa aud asa.

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul