Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#1381 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2013 - 10:32 AM

Tot pentru informarea noastra, cea de toate zilele, va pun un articol extrem de util, pentru mine nefiind nou, scris de acelasi Valentin Vasile:
http://valentinvasil...ase-de-arsenic/

Aici va dau un citat din articol care iti face pielea de...gaina:

Carnea de pui achiziționată din supermarket gătită la grătar este unul din cele mai nesănătoase alimente pe care le consumă omul modern cu iluzia că ce mănâncă este de fapt sănătos.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1382 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 12:01 PM

Am scris si eu asta de ma durea mana la subiectul de retete cu detox!!! Mie mi-a spus asta doctorita cand a vazut ca nu-mi scade colesterolul desi slabisem.
N-am scris de arsenic, aia e, am si eu scapari!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1383 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 March 2013 - 02:40 PM

si eu recent am dat de un studiu in care zice de carnea de pui, mai ales pieptul de pui, ca ar fi cea mai "rea" dintre toate carnurile.

http://www.youtube.c...d&v=30gEiweaAVQ
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1384 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 March 2013 - 03:33 PM

Lapona Enigel a spus:

Carnea de pui achiziționată din supermarket gătită la grătar este unul din cele mai nesănătoase alimente pe care le consumă omul modern cu iluzia că ce mănâncă este de fapt sănătos.

Of, of, mai, mai!
Daca iei carne de pui din aia la oferta ca e ieftina si care mai e si importata din Argentina sau mai stiu eu ce colt exotic de lume- I agree.
Dar de aia carnea are etichete. Citesti si vezi daca a fost indopat puiu cu stiu eu ce antibiotice si hormoni sau a crescut cu iarba si boabe si a alergat putin la viata lui. Nu stiu cum mai e in Romania sau in alte tari dar in US scrie pe etichete ca e aia si ailalta. Costa ceva mai scump dar cand e vorba de sanatate mai bine platesc putin mai mult.

Mie toate astea cu "e naspa, e aia, e ailalta" asa imi miroase a propagande, fie facute de vegetarienii care se simt datori sa convinga omnivorii ca vezi doamne carnea e toxica si vai, saracul animalut, fie de cei din industria alimentara care inceraca sa promoveze un produs anume prin a metoda reclamei negative.

In fine, nu mi-o luati in nume de rau si faceti ce vreti voi. M-am nascut omnivora si nu o sa ma uit dupa teoria conspiratiei la orice colt.

Sorry- ma duc sa beau o cafea cu lapte- care e si aia toxica.

Editez: Articolul tipului mi se pare de bun simt.

#1385 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:08 PM

Wow si mie mi se pare ca ce zice el este de bun simt. El se refera la calitatea alimentelor din tara, ca acolo traieste.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1386 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 04:12 PM

Pai la noi au scornit ca si carnea de curcan e aiurea.Aproape i-au bagat in faliment pe bietii oameni, nu le plateste nimeni daune morale!!

Si eu tot omnivor, sa traiti!

#1387 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:14 PM

Revin: problema cu vegetarienii este deja prea complexa si ma depaseste si renunt sa ma mai implic in discutii pe tema, asa cum renunt sa mai scriu jde pagini pentru cei care se incapataneaza sa tina diete bombe...Asa ca Zerdulino, uite-asta e filozofia mea acum: acces la informatie avem, cacalau Maria Ta! (ma scuzemuati de limbajul agresiv dar tocmai am ajuns din oras unde e plin de disperati care alearga ca dezaxatii de colo colo sa ia cadouri de Paste, pliiiiiin de ei si pliiiiin de multe cacaturi exagerat de scumpe! )
Sa reiau: acces la informatie este, dar coastî olecutz di timp, olecutz de rabdariche si olectuz de cerebel ca sa filtram informatia, sa o privim critic si sa alegem ce e mai de folos pentru noi, pe plan individual. Deci care vrea sa se autoeduce, o face, care nu, nu. Care oboseste sa investeasca olecutz din cele mentionate mai sus, va ingrosa mai devreme ori mai tarziu buzunaru' nutritionistului. C'est la vie, tuoujours parsiva ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1388 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 28 March 2013 - 04:16 PM

Bun, pana la urma ce putem manca ;) ?

#1389 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:19 PM

Am mai auzit eu pe unii nutritionisti cum ca uomu' e ierbivor bre, de la natura. Sa moara Veta?? Din cate stiu io, parca Neandertalu' vana, ori? Ba mai mult, al naibii ii mai placea mamutu' la protap! Eu mananc di täti! Bun sa fie, natural, bine facut.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1390 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 28 March 2013 - 04:16 PM, a spus:

Pai nu-ti zîsäi? Radacini, scoarta de copac, jir, ghinde ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1391 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 28 March 2013 - 04:21 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2013 - 04:20 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 28 March 2013 - 04:16 PM, a spus:

Pai nu-ti zîsäi? Radacini, scoarta de copac, jir, ghinde ;)

;) ;)

#1392 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 04:27 PM

Io zic sa-ti masori cuvintele!! In sol sunt nitriti si nitrati si fosfati care s-au infiltrat in apa freatica, asa ca si cu iarba stam prost! ;)

Al meu a tras concluzia ca nu mai putem manca nimic, deci vrea si el o ceafa de porc!
Maica-sa e nebuna cu Mencinicopschi acum cica sa manance numai zahar brun, am dat din umeri, lasa ca e mai scump, dar el mananca un kg de zahar pe jumate de an! Cam cat rau poate sa-i faca!
I-a luat ea faina din aia buna, a pus-o intr-un borcan de iaurt de la mine din ala de 900 de grame( in care i-am dus eu ciorba de loboda)l-am sfatuit calduros sa se apuce de facut placinte, ca acum are destula faina -pentru el- pana la prima apocalipsa !

#1393 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:38 PM

Zahar d#ala brun, adica din ala rafinat colorat cu melasa? ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1394 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:39 PM

Vezi postareazerda, la 28 March 2013 - 04:27 PM, a spus:

Io zic sa-ti masori cuvintele!! In sol sunt nitriti si nitrati si fosfati care s-au infiltrat in apa freatica, asa ca si cu iarba stam prost! ;)

Al meu a tras concluzia ca nu mai putem manca nimic, deci vrea si el o ceafa de porc!
Maica-sa e nebuna cu Mencinicopschi acum cica sa manance numai zahar brun, am dat din umeri, lasa ca e mai scump, dar el mananca un kg de zahar pe jumate de an! Cam cat rau poate sa-i faca!
I-a luat ea faina din aia buna, a pus-o intr-un borcan de iaurt de la mine din ala de 900 de grame( in care i-am dus eu ciorba de loboda)l-am sfatuit calduros sa se apuce de facut placinte, ca acum are destula faina -pentru el- pana la prima apocalipsa !

Aia din deal de la bunica nu. Asadar stiu ce fac la vara, ma'c la coasa-n vararie. Imi pun o capita pe masina si revin acasa.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1395 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:43 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2013 - 04:19 PM, a spus:

Am mai auzit eu pe unii nutritionisti cum ca uomu' e ierbivor bre, de la natura. Sa moara Veta?? Din cate stiu io, parca Neandertalu' vana, ori? Ba mai mult, al naibii ii mai placea mamutu' la protap! Eu mananc di täti! Bun sa fie, natural, bine facut.

Aha- omul are 4 canini, are tractul digestiv de lungime medie, intre carnivor si ierbivor, deci- eu zic ca e omnivor.
Ah da, omul primitiv manca preponderent fructe si seminte dar de la omul primitiv la omul modern, multe s-au schimbat. Omul a inceput sa cultive pamantul, sa vanze si sa domesticeasca animale- chestii din astea.

#1396 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:51 PM

[/quote]
Aha- omul are 4 canini, are tractul digestiv de lungime medie, intre carnivor si ierbivor, deci- eu zic ca e omnivor.
Ah da, omul primitiv manca preponderent fructe si seminte dar de la omul primitiv la omul modern, multe s-au schimbat. Omul a inceput sa cultive pamantul, sa vanze si sa domesticeasca animale- chestii din astea.
[/quote]

Da, total neavenite si netrendy! ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1397 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 04:52 PM

S-acu sa trecem la subiect: am primit de la uomu meu un ceas pentru masurarea pulsului, a numarului de pasi facuti pe zi (si am uitat sa mi-l pun azi in oras ;) ).
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1398 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 04:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2013 - 04:38 PM, a spus:

Zahar d#ala brun, adica din ala rafinat colorat cu melasa? ^_^

Probabil ca da, de cand eu nu mai beau ceai decat in scop medicinal, cafea nici atata, nu am reprezentarea diferentei ca eu nu le am cu dulcele!
Mi-a aratat ultima achizitie si cum ziceam am ridicat din umeri! Eu am luat in iunie 1 kg de zahar infam si plebeu si l-am folosit la afinata si gemuri, parte din gemuri le-am facut cadou, mai am un borcan de dulceata de piersici si jumatate de borcan de dulceata de cirese negre, si inca mai sunt trei degete de zahar in borcan din IUNIE!!! Afinata nu mai am!

Deci de ce m-as stresa eu cu zaharul alb, brun, violet?? Ca atunci cand apar fructe adevarate si am chef de gem, n-o sa pun din asta urat, sa-mi inchida pelteaua de exemplu??

#1399 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2013 - 05:19 PM

Vezi postareaaura, la 28 March 2013 - 02:40 PM, a spus:

si eu recent am dat de un studiu in care zice de carnea de pui, mai ales pieptul de pui, ca ar fi cea mai "rea" dintre toate carnurile.

[url="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=30gEiweaAVQ"]http://www.youtube.c...d&v=30gEiweaAVQ[/url]

Sorry aura , nu stiu exact ce concluzii ai tras tu din talk-ul asta, dar asta e ce numesc eu propaganda, spalarea creierului.
Daca dieta vegetariana ar eradica sau ajuta la vindecarea cancerului ar fi o chestie, dar e mult mai complicat decat atat...

#1400 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 March 2013 - 06:08 PM

Moaaa, fetelor da nevorbite mai sunteti! ^_^

Pleaca omu' juma' de zi la munca si cand vine nu mmai termina de citit.

In drum spre casa am trecut pe la hipermarket sa-mi cumpar niste ficat. Am luat in mana o caserola de ficat de curcan din Ungaria, am pus-o inapoi si mi-am cumparat o caserola de ficat de pui de la Safirul din Vaslui. Vorba lui Wowerful macar pe ala scrie ca e fara hormoni, antibiotice si crescuti la sol. Ca o fi asa sa nu, Dumnezeu stie, dar pana la urma de ce sa cumpar carne importata si nu de-a noastra? Ce, in Ungaria nu se folosesc antibiotice/ hormoni?
Si de ce ma rog pieptul de pui facut la gratar e mai nociv decat ficatul aceluiasi pui facut tot la gratar?
Daca ne da Doamne Doamne sanatate noua si parintilor poate o sa incercam sa crestem la gradina niste pui pentru consum propriu... pana atunci ma bucur ca ce mai am la congelator de prin gradina de asta vara.

Zerda si eu tot asa am citit in " Ce i-a spus Einstein bucatarului sau " ca zaharul brun nu e decat un zahar alb caruia ii lipseste o rafinare prin care sa se scoata toata calitatea de melasa. Acu daca voi haliti un kil de zahar pe an chiar e irelevant de care e.
Cat despre ce spune nenea Mecinicopschi, personal nu prea mai am incredere in el. Mi se pare ca prea face reclama la unele chestii. A se vedea campania cu ColonHelp.
Se tot spune ca pamanatul e fertilizat bla bla si ca are multi nitriti /nitrati.
Eu beau apa de la fantana din gradina noastra, pe care am testat-o, dar totusi cand mi-am facut analizele am fost curioasa si am verificat nitritii. MI-a iesit bine analiza.
Presupunand ca macanci fructe si legume din hipermarket , cand iti faci analize nu ar trebuie sa fie crescuta valaoarea nistritilor?
In prezent imi extind antenele sa gasesc pe cineva care face naveta in Bucovina sa imi aduca pastravi de la o pastravarie de pe acolo, ca astia de la hipermarket chiar is nesimtiti, cu atatea pastravarii in tara ei importa din Italia.

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul