Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#741 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2013 - 08:02 PM

Vezi postareamoftanescu, la 26 January 2013 - 12:10 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 25 January 2013 - 05:46 PM, a spus:

wow, ceva mai animat pe-aici!
Moftanescule, nu-i prea mare coada, nu-ti mai vine si tie randul?

Maine draga prietena, pot sa-ti spun asa? :D

ramane stabilit! :)

Vezi postareaBobocel, la 26 January 2013 - 09:57 AM, a spus:

Nu consum in general cereale dar parca vara un porumb fiert e totusi binevenit... :headbang:

hai sa nu devenim asa radicale, in fond n-o sa ne omoare un porumb fiert! parerea mea!

hello, hello!
la mine we de iarna au program administrativ, adica tot ce aman in cursul saptamanii, musai sa-si gaseasca rezolvarea acum.
asa ca azi s-a chemat sport bucatareala- la greu, oho! curatenia, spalatul si intinsul rufelor, plus antrenament de zbor si cantat cu canarul :D
iar dieta, ca de we:
dimineata, la 8 o portocala
la 10 o felie de paine neagra cu 50gr pateu :occasion14: , cascaval si castravete
la 13 mazare cu pipote si inimi, plus o bucata de minunata prajitura de ciocolata neagra, facuta monti si distrusa de degustarea unui paharel de afinata home made
la 19 ciuperci sotate in uev si piper, cu 40gr paine neagra prajita
urmeaza ceaiul si prunele uscate, poate niscai pomelo

cam asa!

#742 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 January 2013 - 11:40 PM

La mine weekendul nu a inceput prea grozav. Ori mi-a fost frig ori nu stiu dar de aseara am dureri de spate.

Ieri, fiind vineri, am luat pauza de sala si am iesit cu o colega "la un suc" si ceva hoinareala prin magazine. Si asa in hoinareala mea, un pic cate in pic, durerea de spate s-a instalat. Am ajuns acasa si am luat 2 ibupofrene si am stat pozitia fetus toata seara.
Azi am crezut ca o sa fie mai bine- ei as! de unde? Am iesit la o tura de parc (ca azi noapte a nins si am zis ca hai si noi sa ne bucuram de priveliste) si am crezut ca nu mai jung la parcare. Ne-am intors acasa, am luat iar 2 pastile, am scos patura electrica si de la amiaza stau ca si closca pe cuibar.

Sper sa imi treaca cat ma repede. Maine m-as duce la sala.

Lapona- nu am mai reusit sa iau carnetel inca, nu am mai avut rabdare aseara, da' promit ca pun poza can oi lua.

Meniu nu pun- o sa incep de luni.

#743 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 27 January 2013 - 09:53 AM

Buna dimineata la fete!

Ieri n-am mai apucat sa scriu ce-am mancat...scriu azi:
-o banana

-un baton de susan cu miere
-un fresh din doua portocale

-o salata din ou, rosii, avocado, somon afumat cu 4 crackersi =))

-2 felii cu costita cu 50 gr paine

-am rontait niste seminte uitandu-ma la patinaj artistic si la top chef :D

-apox 1,5 l apa, doua cafele :D

Wowerful, insanatosire grabnica !

Moata, vreau si io praji cu juma de kil de cioco.....:angryfire:

#744 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 27 January 2013 - 01:40 PM

Am aflat cum e cu maslinele adevarate. Sunt cele conservate in saramura, maronii. Cele negre, intr-o culoare intensa, sunt tratate cu gluconat de fier. Acesta este pe lista e-urilor suspecte insa prezent in suplimentele alimentare pentru tratarea anemiei.

http://e.infocons.ro/?cod=579
You are not alone! I'm here with you...

#745 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2013 - 03:04 PM

Buna la fete! Azi m-am trezit la 6 si am facut pana la 9 niste research in cateva domenii de interes familial si apoi mi-am facut temele pentru saptamana viitoare in ce priveste haleishnu'. Intentia mea e sa stabilesc un meniu la 1500 calorii pentru saptamana viitoare, cu multe retete gustoase. Mi-am scos de la naftalina invataturile de capatai si am inceput sa le rasfoiesc. Cert e ca omul e victima obisnuintei si a grelei schimbari a naravului si mai ales a amneziei! Ma uit in urma si imi dau seama ca in cativa ani de stres intens si indivizi "binevoitori" in mijlocul carora am avut sansa (vorbesc serios aici) sa aterizez mi-am aruncat in aer si obiceiuri bune si sanatate si o stamina care era de invidiat acum ceva anisori. No ghini...ei, apai nu imi ramane decat sa ma iau de mana cu Sisif si sa incep iarasi munca de la zero: controlul greutatii respectoiv al grasimii corporale, lucru care, in cazul meu, este o conditie majora pentru starea de sanatate. Man...aiurea e sa te nasti cu un metabolism de k*k*. Si numai cele care sunt de aceeasi natura cu mine stiu despre ce vorbesc. Ce sa mai, daca esti condamnat la supragreutate si asta iti e adanc intiparita in codul genetic, apai greu iesi din cercul asta.
Asadar, pentru saptamana care vine am urmatoarele targeturi: control in ce priveste alimentele, fara sa ma uit la cantitati, regularitatea meselor si doua sedinte cardio la sala.
Mai pe seara revin cu cateva exemple de meniu.

@Iulia, eu iti dau un sfat prietenesc, din inima, direct si sincer, si mai ales unul bazat pe ani de experienta: incearca sa inlocuiesti intr-o zi batonul ala dulce de dimineata cu lapte cu grasimi reduse, la 1,8% sau 1,5 % si fulgi de ovaz, cu o lingura de tarate de grau si o lingura de oleaginoase neprajite si nesarate, peste care poti taia si o banana, fara sa ai nici cea mai mai mustrare de constiinta. Zaharidele iti influenteaza nivelul insulinei si provoaca foamea intr-un rastimp relativ scurt. Alterneaza o zi cu lapte cu cereale, apoi o gustare la doua trei ore de la micul dejun, gen fruct ori legume de rontait. A doua zi poti pune o omleta din albus de ou predominant (cu ceapa, marar, cateva cubulete de sunca slaba ori o felie de somon), in care scapi un ou mic, daca nu iti place albusul simplu. In omleta poti scapa o lingura de fulgi de ovaz, pe care ii lasi sa se inmoaie putin. In loc de fulgi de ovaz poti pune ceva paste integrale, fierte in prealabil. Apoi, la gustare bagi un baton din ala, daca ti se face foame. Lasa crackersii ca is crima si pedeapsa! Au un aport nerusinat de calorii si valoare nutritiva foarte scazuta. Pune alaturi doua felii de wasa, ori trei, daca simti nevoia.
Ce fel de paine mananci? Daca e alba, las-o! Daca e asa-zisa paine "integrala" cu faina colorata cu malt, las-o! ROntaie wasa, rontaie paine din graunte complete. Au o valoare energetica fantastica, te saturi bine, corpul e fericit. Cantitatile meselor nu joaca deocamdata nici un rol! In momentul in care invatam sa ne alegem alimentele bune, cu valoare energetica mare, corpul isi va regula de la sine cantitatile. Asta necesita, desigur, timp. Daca telul tau e sa iti schimbi modul de viata in general, ai grija la stimulentii de orice fel. Cei vizuali si olfactivi sunt de evitat :) Sper sa nu te deranjez ca iti vorbesc deschis, insa pe aici cam umblam fara manusi una cu alta ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#746 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 03:10 PM

@Wowerful, agenda mi-am scos-o si eu de la naftalina!

@Bobocel, treaba cu innegritul maslinelor a fost discutata si pe la fundamentaliste. In Germania insa scrie clar pe borcan ca sunt colorate artificial.
Ia-ti Kalamata in saramura. Sunt foaaarte bune, si bogate caloric insa cu foarte mare potential de saturare. Eu am avut zilele astea pofta crunta de masline. Am taiat dulcele, insa am mai dat prin strachini.

@Moatza nu ai convins-o pe Boabä sa vina aici? Ori am inteles eu rau, era vorba de Boabe de Cafea, nu?

@ M_ rules, iti multumesc tare mult de sfaturi, raspund mai pe seara! Te rog mult, si pe fetele care is experte in Montignac, spuneti-mi si mie ce inlocuitori de faina aveti, in afara de cea integrala. Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#747 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2013 - 05:40 PM

Lori, ba da, de Bobita era vorba, ca stiam c-a inceput sala si ma gandeam sa mai schimbam impresii pe-aici, in ideea ca facem si altora pofta.
Dar ea are acum o perioada mai stresanta, cu mutat la parinti, cu reamenajari de apartament...poate nu-i disponibil netu' mereu :)
Oricum, eu tot o astept!

Wow merge si ea la sala, si-asta ma bucura, ca mai aud si io de una alta, cum e prin alte parti.Sanatate multa, sa-ti dregi spatele! Ai mai avut episoade de-astea pana acum? cred c-ar fi important sa cauti cauza declansarii necazului, ca s-o eviti pe viitor. Daca nu-i prea mult, ce varsta ai?

Asta cu dieta ;) poate n-am inteles io prea bine care-i ideea topicului ;) Eu nu tin neaparat sa mai slabesc, cum am zis, vreo 2-3 kg ar fi bonus. Deci cu dieta nu prea ma straduiesc si-n cazul asta ar fi mai bine sa n-o zic? sa nu influentez in rau ?
chestia-i ca io-mi notez de vreo 3 ani tot ce mananc, mai mult ca sa urmaresc cantitatile si sa le compar de la an la an. si de cand am inceput sa scriu aici, n-am mai notat in carnet.
btw metabolism: daca nu te-nteleg eu, nu stiu cine-ar putea-o face, zau! dar daca tu arati si-acum ca la nunta, io zic ca doar ar tb sa stai in atentie, sa n-o iei in sus. in locul tau m-as axa pe rezolvarea pb de sanatate si-asta ar trage si cantarul in jos.
la varsta mea -ehe, maica!- nu ma preocupa atat sa fiu in tipare cat sa fiu sanatoasa, sa am mobilitate, sa fiu pregatita contra osteoporozei...strict ptr mine, consider ca-i mai bine sa fiu usor supraponderala de la 50 de ani in sus, decat sa am o constitutie astenica, cu oase fragile, predispuse fracturilor. mai bine sa fiu mobila si cu ceva rezistenta la efort decat sa ma chinui sa intru-n slim sau 34-36. asta ca sa nu zic ca slabesc repede la fatza si asta nu m-ajuta :o
en fin, fiecare cu mobilul ei, topicul e de-alergat, parc-asa ii zice si de-aia m-am bagat.
in plus, voi sunteti toate mult mai tinere decat mine, poate de-acum incolo va doriti o familie, copii...factori care influenteaza destul de mult stilul de viata si...silueta.
trecand la scopul si durata vizitei ;)
azi m-am miscat de la canapea la fotoliu cu pauza de somn de vreo ora, in pat, uraaa!
iar cu mancaricile, cam asa:
la 10 o tortilla cu 50gr cascaval, 2 foi de salata, o rosie si niste frunze de ceapa verde
la 12 o portocala
la 13 putina racitura, da' parca prea putina, o lg mamaliga si-o buc de praji ciocolatoasa monti
la 17 juma de scrumbie la gratar, o lg mamaliga, 2 chiftele mici.
daca m-o ajuta divinitatea, doar niste pomelo si prunele, mai pe seara.

gata, is cam nevorbita, bag seama!

edit de edit: 1.nu m-a ajutat divinitatea, adica eu ;) am vrut, da' n-am putut ;) . cand sa iau pomelo din frigider, na belea! era prajitura in fata lui. si m-am impiedicat :)
si 2. gata! termin prunele astea si nu mai iau. tocmai am citit cate calorii si cat zahar au! vai! le credeam mai prietenoase. sa vad cum rezolv partea ailalta, cu tranzitul ;)

#748 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 06:46 PM

Pusha, nevorbitele is tare bine-venite pe aici!
Rostul topicului l-ai inteles foarte bine, da! Pentru tine sunt valabile o serie din targeturile enumerate de mine pe pagina precedenta. Pentru mine toate si da, slabitul este vital. Iti multumesc tare mult pentru compliment, da, sunt exact cum eram la nunta, adica periculos de aproape de 100 kg, stiu, nu ma crezi, la cei 164 cm ai mei si triijpatru de anisori fragezi si nevinovati :scratch: Da, in poze nu se vede, deh, rochie, tocuri, machiaj, alea, alea. Insa, da, e adevarat ce spun si nu are nici un rost sa ma ascund de mine. Cand o sa mai prind putin curaj o sa afisez si diagnoza primita la sala, in care este o diagrama cu constitutia kilogramelor, din care predominanta e grasimea. Ceea ce explica in primul rand cauza primara a problemelor mele cu coloana, plus o predispozitie genetica a calcifierii discurilor intervertrebrale, accentuate infiorator prin natura jobului. Riscul osteoporozei e alarmant de mare la mine, caci sufar de mai multa vreme de o carenta foarte mare de vitamina D. Asta a iesit recent la analize.
In ce priveste supragreutatea si predispozitia la ingrasare, eu am fost mereu, de mica o dolofanica. Pe la 13 ani cred ca am inceput cu diete, caci mama era de parere ca sunt cam prea voinica pentru varsta mea. Pe la 15 ani faceam supa de varza, dieta daneza si mai stiu eu ce mai aparea pe atunci prin diverse revistute. Astfel mi-am distrus cu succes metabolismul, si asa lenes de la natura. In decurs de 18 ani am avut cam 5 susisuri si coborasuri intr-o mafrja de 16 kg. Cert e ca timp de cativa ani mi-am tinut sub control greutatea cu succes, cu sport si mancat corect si bine. Insa, sub 66 nu am reusit sa scad niciodata. Daca ma vad iar la 66 in decurs de jumatate de an, imi voi permite sa imi fac si alte planuri de viitor :)
Nevorbita is si eu, se vede, doar ca nu am atat timp cat as vrea.
Eu te consider super cu energia pe care o emani si vointa de a te tine de sala. Minunat! Tine-o tot asa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#749 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2013 - 06:55 PM

of, Lori, tare-i greu sa pastrezi un echilibru in toate. eu tarziu mi-am dat seama ce tb sa fac si-am avut nevoie neaparata de-un al doilea inceput. de-aia nu-mi mai permit sa-mi bat joc de mine si, implicit, de cei pe care-i iubesc.
cateodata imi e asa de greu sa ma mobilizez, trag de mine ca sa-mi urmez programul...dar ce bine ma simt dupa! nu-s vorbe mari, faptul ca simt ca fac ceea ce tb ma multumeste f mult. dar inca am de dus lupte mari, si cu mine, si cu cei din jurul meu.

#750 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 08:40 PM

Vezi postareamoatza, la 27 January 2013 - 05:40 PM, a spus:

Wow merge si ea la sala, si-asta ma bucura, ca mai aud si io de una alta, cum e prin alte parti.Sanatate multa, sa-ti dregi spatele! Ai mai avut episoade de-astea pana acum? cred c-ar fi important sa cauti cauza declansarii necazului, ca s-o eviti pe viitor. Daca nu-i prea mult, ce varsta ai?

Moata, cu spatele la mine e treaba veche dar nu mi s-a mai intamplat ca acum. Miscarea ma ajuta foarte mult. Ma gandesc ca poate am racit la rinichi sau ceva. Cand merg la sala transpir mult si zilele astea a fost frig afara (-10C, stiu ca asta nu e mult). Eu mi-am dat tricoul ud jos si am luat plover dar pantalonii nu i-am schimbat. Am haina lunga si oricum am sarit din sala in masina si dupa aia din masina in casa. Uof- nu stiu- dar nu ma las! Am sa merg maine la cabinet sa vedem.

Nu-s nici tanara dar nici batrana tare :scratch: - 35 de anisori fac in mai.

#751 Useril este offline   Bobocel 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 27 January 2013 - 09:17 PM

Dragele mele, va inteleg perfect! :scratch:

Provin dintr-o familie de obezi, mama are la 74 de ani aproape 120 de kile. Toti fratii ei bat suta. O matusa din SUA se apropie de 141 si s-a programat in luna martie la operatie de micsorare a stomacului...

Eu am 46 de ani si 79 Kg. Daca nu iau masuri, ma asteapta aceeasi soarta. :)
Am in istoric un singur episod de slabire, de acum 7 ani, cand am slabit 10 kg si am pus 20 inapoi.
Genetica, bat-o vina! Nu vreau sa fiu vreo sclemberista de pe paginile revistelor lucioase, vreau sa arat si sa ma simt decent...Vreau sa stea hainele pe mine ca pe o doamna si nu ca pe o capita de fan...

Wowerful, multa sanatate iti doresc!
You are not alone! I'm here with you...

#752 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2013 - 09:20 PM

Vezi postareaWowerful, la 27 January 2013 - 08:40 PM, a spus:

- 35 de anisori fac in mai.

multi inainte, esti f tanara!

Wow, btw de faptul ca nu te schimbi, eu fac dus de fiecare data. vinerea ma spal si pe cap. au si foehn, asa ca nu plec pana nu ma usuc, ma cremuiesc, ma demachiez...tot tacamul. imi convine mai mult asa, ptr ca vin acasa si ma bag direct in pat. daca as mai avea si aceste activitati de facut acasa, plus sters prin baie, aerisit...ar putea sa-mi vina vreo idee creata sa mai trec si prin bucatarie, ceea ce trebuie sa evit f clar.
de cand cu frigul, imi trag si-un fes pe cap...n-am purtat in viata mea, daca m-ar vedea astia de la birou, ha, ha! nu m-ar recunoaste oricum!

#753 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 27 January 2013 - 09:50 PM

Moatza, pare foarte cool sala la care mergi tu, cel putin din ce ne spui... pereti de sticla, vestiare, dusuri echipate...continua sa povestesti, ca sa ne cresti dorinta de sport!

Eu am mai fost pe la diverse sali de sport, dar parca pe nicaieri nu m-a tras ata sa ma simt asa de confortabil cat sa fac dush, cremuiesc,etc...
Lapo, batoanele alea sunt in premiera si pt mine... mi le-am cumparat ca sa nu ma infing in ceva dulce ! la fel si bananele.
Promit ca voi incerca cat de curant sa le inlocuiesc cu fistic, migdale goji... iar bananele cu mere.
Cat despre painea care o mananc , e la recomandarea unei amice, director de cercetare la Zeelandia si e o paine integrala care are in compozitie faina neagra, de secara, gramam, alba. Asta e de la firma locala. Tot ea imi recomandase si painea de la Savoria, aia de-i face reclama Mecinicoschi (niciodata n-am reusit sa-i retin numele corect). Ce-i drept pot sa incerc si wasa.... nu m-am complicat gandindu-ma ca oricum doua, maxim trei felii de paine nu-i chiar asa mult.

Ideea e ca eu mi-am propus asa: sa elimin cat pot de mult dulcele,prajelile, grasimile. Sa halesc fructe, legume, gratare. Am mai tinut "N" regimuri , slabeam dupa care puneam la loc. As vrea de fapt sa incerc sa ma echilibrez, sa evit excesele.
Nu mai pot tine regimuri stricte, petru ca acumulez frustrari.. si dupa aia cand scap refulez si n-am rezolvat nimic.

Nu mai scriu ce-am halit azi ca n-a fost bun deloc. Am fost la mama si s-a lasat cu sarmale, carnati, placinta cu mere etc. Am halit cam din toate, in cantitati mici, macar atat....

#754 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 27 January 2013 - 10:26 PM

Vezi postareaBobocel, la 27 January 2013 - 09:17 PM, a spus:

Eu am 46 de ani

:toothy9; pe-aproape si eu!

Vezi postareaiulia nicoleta, la 27 January 2013 - 09:50 PM, a spus:

Moatza, pare foarte cool sala la care mergi tu, cel putin din ce ne spui... pereti de sticla, vestiare, dusuri echipate...continua sa povestesti, ca sa ne cresti dorinta de sport!

drept e ca asta-i cea mai misto la care-am fost pan-acum! e spatioasa, are 3 sali, are o multime de benzi, eliptice, biciclete si aparate ale caror denumiri nu le stiu, are vreo 20 de biciclete de-alea meseriase de spinning, exista posibilitatea sa ai antrenor personal -550lei/11 sedinte, sa faci abonament de-o luna -130lei, anual -999lei (de sarbatori a fost o promotie de 880lei), ptr elevi/studenti e 85lei abonamentul lunar, daca ambii parinti au abonament, copilul minor are sala gratuita, vinerea iti poti aduce gratuit un prieten, sauna -20lei/30min in grup de min3, max 5 persoane...cam astea! si mai au fel de fel de promotii, activitati de we, cate-un voucher de 20-50lei ptr niste saloane de beauty sau pe la magazinele din mall (daca-ti faci abonament intr-o anumita perioada, de ex).
vestiarele au casute securizate ptr bagaje (cu cheie), apa calda/rece, sapun lichid la dus, gratuit prosopele si solutii de dezinfectat aparatele- chiar se insista pe asta. de la receptie se pot cumpara apa, sucuri, energizante, materiale sportive -manusi, brau, tricouri, prosoape- si fel de fel de suplimente si energizante.
v-am facut pofta? =))

edit: eu am luat o data niste paine Savoria, era la oferta, ca 8-9 lei pe-o paine nu dau de-obicei. mie mi se pare un mare fas si ma gandesc cam cat o fi luat Mencinicopschi ca sa-i faca reclama =)) . in plus, ii banuiesc de-a nu fi fost tocmai cinstiti, cred ca n-au trecut toti amelioratorii si conservantii pe eticheta. painea pare f procesata.

eu am un producator local, face o paine care seamana cu ceva ce se face intr-o gospodarie taraneasca. ei zic ca nu pun nimic decat faina alba/neagra, apa, sare si drojdie, dau termen de garantie doar 48 de ore, iar vara tb tinuta musai in frigider, ca se acreste - actioneaza drojdia aia in continuare. oare o fi prea multa? painea nu-i afanata, mai degraba densa si nu prea fina, si-are o coaja ce da dependentaastora slabi de inger ca mine.

#755 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 28 January 2013 - 12:17 AM

Buna seara Doamnelor! =))
Nu aveti voi kile cat mine, ca eu raportez 90 si nici anii mei, pun pariu! ;)
Va doare spatele dimineata? Si pe mine! Gafaiti cand urcati niste scari? Asemenea! Aveti chef de dansat pana in zori? Eu nu, dar pot sa ma schimb! :toothy9;
Dieta moftanescu pus la alergat in jurul cantarului:
luni, am spus!
marti: mic dejun, un iaurt cu un fruct, voi alegeti si in rest vise, pranz, un peste pe gratar cu lamaie, seara niste telemea cu rosie;
miercuri: md - un ou ochi cu ceapa verde si indicatii partenerului de viata, pranz - un pilaf cu ce vreti voi, dar fara carne si iutit cu tabasco, cina- am fost ocupat cu oaspeti, asa ca am sarit-o!
joi: md - bruschete cu usturoaie si putin parmezan razuit de un zgarcit notoriu, pranz - un muschi de vita la gratar cu legume pedepsite si ele tot acolo, sa nu fie discriminare, cina - cateva boabe de strugure si in rest lumanari parfumate, petale de trandafir si nu ma intereseaza altceva =))
vineri: md - doua felii de sunca, o rosie si mult entuziasm, pranz: un piure de spanac cu ou cu ochiul deschis, cina - banana, ananas si daca nu m-am saturat, cateva prune!
sambata si duminica este derogare, asa ca mancam ce vrem, dar reducem pentru inceput cantitatile cu 25 la suta, este ordonanta de urgenta moftaneasca!
Nu exista ingaduinta in ceea ce priveste miscarea! Nu facem ture de bazin sau ne urcam pe munti, dar putem sa ne agitam un sfert de ora dimineata si unul seara! Nu va cere nimeni sa faceti flotari in doua degete, dar putem discuta despre niste exercitii umane, cum ar fi balansarea coapselor peste un scaun sau construirea unui pod armonios ori o lumanare executata cu suflet...
p.s. si lasam gustarile deoparte deocamdata, are ficatul nostru niste rezerve strategice de neimaginat =))

#756 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2013 - 02:15 AM

Mai- si sala mea e draguta- are dusuri dar eu am pitici si nu ma duc acolo la dus. Faza e ca sticla de la cabinele de dus e semitransparenta si ... nu pot. Stau aproape de sala. fac cam 10 minute pana acasa si acasa ma desfasor la dus. Si la mine se lasa cu cremuiala si alea alea, da' e in mediu intim :toothy9;
Anyway- am patit-o, asta este.

Azi m-am doftorit si pe la 2 am luat-o la picior. Am tras 2 ture de parc- cam 9km- deci tot am facut ceva si weekend-ul asta.

La mancare:
Dimineata- 1 castron cu bucati de cantalup
Pranz- 1 carnat cu kale sotee
(am mai pacatuit cu 1 napolitana si 1 patratel ciocolata neagra)
Cina- 1 bucata somon cu ceva cartifi dulci (http://en.wikipedia....%28vegetable%29)

#757 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2013 - 03:23 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2013 - 06:46 PM, a spus:

In ce priveste supragreutatea si predispozitia la ingrasare, eu am fost mereu, de mica o dolofanica. Pe la 13 ani cred ca am inceput cu diete, caci mama era de parere ca sunt cam prea voinica pentru varsta mea.

Lapona- parca ai zice de mine.

Eu am fost un copil normal, dar la pubertate ceva nu a mers cum trebuie. M-am ingrasat muult si am devenit introvertita. Mi-am gasit refugiul in frigider. In liceu fiind- eram cea mai grasa din clasa. Prin clasa a 10 a m-a lovit pe mine ca daca nu mananc slabesc. Am facut efectiv foamea- mancam 1 ou pe zi, sau 2 masline sau o rosie. Incercam sa vad cat pot sa rezist fara sa mananc deloc. Am slabit mult, de pe la 84 kilograme pana pe la vreo 56.
O vreme a fost ok- am mai avut urcusuri si coborasuri dar m-am mentinut cumva. Intre timp m-am mai documentat, am realizat ca facutul foamei nu este solutia.
Ce sa mai zic ca dupa ce am implinit 30 de ani am simtit ca pierd controlul.

Pentru moment sunt la 69 kg si incerc sa accept realitatea. Si solutia pe care o vad e un stil de viata sanatos si muuulta miscare.

Asadar, dragele mele, eu vreau sa reusim si o sa fac tot posibilul sa fiu prezenta aici pe topic cat mai mult posibil :toothy9;

P.S- mi-am luat agenda =))

#758 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2013 - 09:15 AM

Cu durerile astea nush ce sa zic, dar cica daca ai 40de ani si nu te doare nik dimineata cand te scoli, inseamna c-ai murit... Bucurosi le-om duce toate!
Moftule, da" tu parca tii dieta! Putin, fara prostioare, nu alcoale, nu dulciuri...ma duc la colt!

#759 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 January 2013 - 09:22 AM

Iui, ce mult ati scris, n-am apucat inca sa citesc tot si cu atentie. Pana una-alta vin spasita, ca din planurile mele marete de saptamana trecuta s-a ales praful, dupa o zi-dpua cuminte am dat iama in dulciuri (off-ul meu cel mare), asa ca, o iau de la capat; acuma sunt foarte hotarata sa ma tin de treaba ca m-am ingrasat, ma simt obosita, n-am energie, nu ma incap hainele si-s suparata...
Laponico, cred ca semanam destul de bine, in sensul ca eu am 1.63, kile vreo 85 acuma si cel mai putin am avut 68 (sub alea nu prea cred ca o sa reusesc sa mai scad, dar de la 70 in jos ma declar multumita) si cel mai mult am avut 102. Mi-am propus asa, 0.5kg pe saptamana, daca-mi iese va fi minunat.
Eu nu pot pur si simplu sa cantaresc mancarea si sa calculez calorii, creierul meu refuza (deocamdata) sa faca asta, asa ca voi merge pe bun=simt mimentan in ceea ce priveste cantitatile.
Azi am asa:
MD - un iaurt mic cu 2 felii paine integrala (facuta de mine din faina de la moara)
G - 10 kigdale crude
P - o felie friptura de porc cu salata de cruditati si o lingura de maioneza
G - o portocala
C - salata boeuf (fara boeuf ci cu pui, fara carotfi si foarte putina maioneza).
Cam multa grasime, dar mi-au ramas salatele din week-end ca a fost ziua soacrei mele, de maine va fi mai curata mancarea.

#760 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2013 - 01:47 PM

Bia, io te-nteleg! care naiba, din constiinta doar, isi cantareste imbucatura? io am fost nevoita si-acum stiu cam cat are fiecare. chiar si la retete stiu sa aproximez destul de bine fara cantar.
Tu ai o mare realizare, chiar daca n-ai mentinut, ai reusit sa slabesti f mult. Asta arata ca poti.
Dar dietele dese fac organismul sa fie f vigilent si sa se incapataneze sa nu se mai lase pacalit asa usor. In plus,cu varsta scade mult rata metabolismului, eu cu asta ma lupt.
sa ai mai mult spor saptamana asta!

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic