Alearga, Lola, alearga!
Postat 08 February 2013 - 06:25 PM
Ieri si azi dupa ce am venit acasa am deschis televizorul si m-am uitat la Traieste sanatos pe A2.
Ieri era invitata o doamna nutritionista, Nicoleta Mandrescu care facea apologia unui produs benefic pentru slabit, pentru tranzitul intestinal,pentru scaderea colesterolului... se cheama Obegrass.
La fel am mai vazut-o pe Ligia Alexandrescu laudand suplimentul asta.
Tot tipa de ieri zicea ca trebuie sa bem aproximativ 35-40 ml de apa per kilogram.
La mine parca se simte ca vine sfarsitul saptamanii ca visez si poftesc numai la bunatati. Noroc ca maine sunt toata ziua la munca si -mi bag o salata la pachet si sper sa nu ma ispiteasca nimic.
Pana acum am mancat asa:
-o felie de paine prajita cu telemea de vaca
-un fresh dintr-o portocala si o grepfruit
-o mana de migdale crude
-salata cu piept de pui la gratar, rodie ,salata verde si o felie de paine prajita
probabil ca mai acusi am sa mai beau o cana de lapte.
Postat 09 February 2013 - 01:48 AM
- lapte acru si 4 biscuiti de secara
- salata combinata si ton
- piept de pui cu castraveti murati
Sper sa nu scap in weekend ca porcul la valau

Postat 09 February 2013 - 04:04 AM
8.00 - 2 oua fierte cu cateva ciuperci
12.30 - mancare de porc cu dovlecei, capsuni
3.00 - un ciocanel de pui si jumatate de gref
5.00 - un mar verde
7.30 - 1 carnat de pui cu 3 felii paine integrala si hummus.
Bonus- 1 cana de vin fiert
Sala: pauza
Azi am avut program scurt din cauza de vreme rea si multa ninsoare. Asta mi-a cam dat programul peste cap. In plus- toata ziua mi-a fost foame si de asta am bagat painea pe seara.
A mai fost si vinul fiert...
Sa vedem cum ma descurc maine si duminica ca si mie imi miroase a weekend si incep sa am fantezii.

iulia nicoleta, la 08 February 2013 - 06:25 PM, a spus:
Ieri si azi dupa ce am venit acasa am deschis televizorul si m-am uitat la Traieste sanatos pe A2.
Ieri era invitata o doamna nutritionista, Nicoleta Mandrescu care facea apologia unui produs benefic pentru slabit, pentru tranzitul intestinal,pentru scaderea colesterolului... se cheama Obegrass.
La fel am mai vazut-o pe Ligia Alexandrescu laudand suplimentul asta.
Tot tipa de ieri zicea ca trebuie sa bem aproximativ 35-40 ml de apa per kilogram.
La mine parca se simte ca vine sfarsitul saptamanii ca visez si poftesc numai la bunatati. Noroc ca maine sunt toata ziua la munca si -mi bag o salata la pachet si sper sa nu ma ispiteasca nimic.
Mda- ma intreb ce procentaj din vanzari primeste doamna. Sau poate o fi avand contract cu aia sa le promoveze produsele la tv. Lumea crede inca in pilula minune.
Un sfarsit de saptamana cat mai reusit si cu abateri cat mai putine!
Postat 09 February 2013 - 12:06 PM

alfa, am încredere în tine că vei trece de weekend ca un ascet in chilia lui!

La mine merge mai greu, ţin regim pentru colecistită, care, teoretic presupune pâine albă şi amidonoase. Mă feresc cât pot, o ţin cu carne fiartă şi legume cu fibră subtilă dar opţiunile, acum iarna, sunt destul de reduse. Am exclus din alimentaţie iaurtul şi varza fiindcă imi fac rău, constatat pe pielea mea.
D.omletă dietetică din două ouă, 30g pâine graham, salată de sfeclă
G1. gref
P. carne de pui innăbuşită cu salată verde şi ardei roşu
G2. poate o banană
C. telemea slabă cu salată verde.
Un sfîrşit de săptămână cât mai plăcut !

Postat 09 February 2013 - 03:16 PM
Bobocel, la 07 February 2013 - 05:47 PM, a spus:
Nici nu mai ştiu ce e teoria conspiraţiei şi ce e real.
Acum 50 de ani fabricanţii de zahăr făceau apologia dulcelui si al aportului său nutriţional, urmată de extinderea industriei dulciurilor şi 20 de ani mai târziu a producerii pe scară largă a siropului de porumb, omniprezent ca indulcitor şi conservant. Obezitate. Se produc indulcitori artificiali.Se câştigă bani.
Se învinuiesc grăsimile. Se face apologia margarinei. Obezitate. Se produc alimente degresate. Se câştigă bani.
Cerc vicios, obezitatea e sursă de profit, tratamentul ei e sursă de profit. Milioane,milioane, milioane.

Soluţia?
Sa mananci natural, cat mai organic, cat mai neprocesat. Jos gherutele de pe produse procesate si pe cat posibil mananca produse organice respectiv bio. Da, sunt scumpe, dar, se merita. Eu am facut un calculel: cand cumparam multe porcarii dadeam multi mai multi bani ca acum cand cumpar produse organice, mai scumpe insa cantitativ cumpatat.
Si: Sa ii dai corpului tau toata gama de nutrienti, minerale si vitamine pentru o functionare optima. Un corp sanatos isi primeste aportul necesar numai din alimentatie, atata timp cat ea este integrala, de calitate si nu deficitara. O reducere sau anulare a grasimilor va produce dezechilibru si va aduce neajunsuri. O reducere ori anulare de carbohidrati ori de glucide va produce neajunsuri de alta natura, dar rezultatul va fi acelasi dezechilibru. Invata sa iti asculti corpul si nu te lasa influentata de diverse surse de informatii. Tu bucura-te de viata!

Postat 09 February 2013 - 03:25 PM
In privinta alimentatiei, am mare grija, lucru care se intampla de la sine, caci tot ce vreau este sa imi fie bine. Am mers pe jos, nu am mai mers la sala din simplu motiv ca inca nu am energie si este un chin pentru mine sa depun un efort fizic mai intens. Stiu insa ca totul va fi bine si ca voi simti iar impulsul acela, nevoia, dorinta si nerabdarea sa ies iar la alergat

Este weekend si deci program de voie la pacatuit. De saptamana viitoare introduc numaratul caloriilor si cantaritul. C'est la vie, toujours parsiva, ce sa-i faci!

Postat 09 February 2013 - 03:38 PM
@Any Dieta Dukan, la fel ca oricare alte diete care au la baza principiul eliminarii unei grupe de nutrienti, sunt calea cea mai sigura si cea mai directa spre supragreutate! Lasati-va de ele fetelor, daca tineti putin cu voi inseva si la voi inseva.
Apoi: branza cu rosii poate fi bomba, evident! Dar doar atunci cand se alege o branza cu continut foarte mare de grasimi si calorii si multa cantitativ. Branza slaba este foarte binevenita si o rosie doua langa ea nu reprezinta nici un pericol

@Bobocel In branza de veci de dizdemorning mai poti adauga pe langa semintele de in -care trebuie neaparat! strivite putin in mojar pentru a elibera substantele care ajuta la digestie- poti adauga la fel de bine si o lingura de ulei din acelasi in

@ Alpha Zici ca o dai in bara dupa prima saptamana? Pai nici o problema: incepe fiecare saptamana spunandu-ti ca este prima saptamana

@Petu Treaba cu asezarea - in cazul meu dat drumu' ca din pod- a bombeului in masina este identica si in cazul meu. Motiv pentru care ce ai facut tu este mai mult decat benefic! Tine-o tot asa si tine-aproape!

Postat 09 February 2013 - 06:57 PM
ieri a fost o zi normala, nici f cuminte, nici cu mari abateri.
dimineata: chefir cu o banana mare
pe la 12 zacusca de ghebe, un ou fiert, paine cu tarate
inainte de sala, la 17 3 sarmale cu smantana
iar dupa sala, apoteotic

la sala distractie de-o ora cu zumba.
azi, de we
dimineata: o portocala, la scurt timp 10cm carnat homemade afumat, paine cu tarate, 1clatita cu gem de visine
la pranz pilaf de curcan+inima si ficatul orataniei

la 18, iar apoteotic, chefir+ o felie cozonac - si mai am!

miscare: de zor prin bucatarie

Postat 09 February 2013 - 07:15 PM

Eu credeam ca vii aici sa ne susţii în foamea noastră cea de toate zilele dar, de fapt, vii să te lauzi.

Laponica, de acord cu tot ce susţii. Corporaţiile care ne hrănesc au avut grijă să ne pervertească gusturile şi preferinţele alimentare introducând în produsele procesate tot felul de aditivi. Am devenit dependenţi de chipsuri, cola, covrigei, ciocolăţele şi prăjiturele. Toate acestea ne îmbolnăvesc, de acord. De la obezitate la boli nu e decât un pas
Dar...nu cred că alimentaţia bio e secretul sănătăţii, frumuseţii şi longevităţii. Am copilărit la ţară, între oameni care se hrăneau din resursele proprii, care nu foloseau aditivi, ierbicide, îngrăşaminte chimice sau alte rele pentru produsele din grădina proprie. Şi totuşi erau bolnavi, unii, mai puţini, adevărat, erau chiar obezi.
Pe lângă hrană curata e nevoie de un fond genetic bun. Si chiar de un pic de noroc.
Postat 09 February 2013 - 07:23 PM
Postat 09 February 2013 - 07:46 PM
Bobocel, la 09 February 2013 - 07:15 PM, a spus:

Eu credeam ca vii aici sa ne susţii în foamea noastră cea de toate zilele dar, de fapt, vii să te lauzi.

pai io am venit la topicul cu alearga si-alearga, nu la ala de detox. sa stii ca m-am gandit ca mai bine-ar fi sa nu zic de mancare, numa' ca n-am cumpanit prea bine si pan'la capat.
am sa iau in considerare observatia ta

Zerda, si io am pretentia ca mancam aproape natural si majoritar din surse verificate (tocmai am transat un curcanel cu boabe de porumb in ranza) dar e f consistent ce ingurgitam. Eu mananc f putin cantitativ, nu stie chiar toata lumea ce zic, da' familionu' mananca normal cantitativ si bineinteles ca se vede. Gena buna, de roman vanjos!

Postat 09 February 2013 - 07:52 PM
Ai mei, si parintii si bunicii si toate rudele de sange pe care le am, sunt oameni care nu au avut probleme de greutate in viata lor. Eu nu am avut norocul sa-i mostenesc. Tre' sa fiu cu ochii-n patru si sa monitorizez greutatea ca altfel se duce-n sus foarte usor.
Pe de alta parte am sotul care la fel- familia lui ca si a mea. Dar el nu are nici o treaba cu greutatea,e un pic prea uscat as zice eu, DAR asta al meu mananca dulciuri foarte rar, nu mananca intre mese, este atent la ce isi pune in farfurie, alege grasimea la friptura, vrea salate- deci e atent si nu o face neaparat constient- asa e el si eu am cateodata asa o ciuda pe el

Postat 09 February 2013 - 08:06 PM

Postat 09 February 2013 - 08:24 PM
dar lumea se chinuie sa slabeasca si eu bat campii cu carnati afumati si cozonac, ai dreptate.
eu sunt incantata si multumita de relatia pe care o am cu activitatea fizica, mai ales ca nu-i o dragoste din leagan, si fiindca am gasit potrivit topicul, am venit sa povestesc si altora in speranta ca le voi face pofta. telul meu nu mai e sa slabesc, sunt multumita de mine asa cum sunt. intind coarda atat cat simt ca merge. ma supraveghez la cantar si-oi lua si masuri daca s-o impune. da' poate nu!
Postat 09 February 2013 - 08:30 PM
Si in amandoua cazurile: mama lui era dolofanica, din tinerete inca si in al doilea caz tatal lui are 125 de kile. Cum le-a fost norocul, s-au lipit de gena buna!
Si eu zic ca moatza, daca nu sare cantarul de ce sa nu manance ce-i place ca nu e bolnava de de ceva!
Postat 09 February 2013 - 08:35 PM
la mine totul tine de cantitate. incepusem eu cu 30gr, 50gr da' m-am oprit ca mi-a fost rusine. si daca doar enumeri...nu-si imagineaza lumea cat e.
Postat 09 February 2013 - 08:49 PM
Faptul ca si hrana lor este deficitara, desi naturala 100% si faptul ca este muuuult peste ceea ce au nevoie ei, sunt cauzele problemelor. Iar alcoolul...ca sao citez pe Otilia -care a fost mult timp activa la Lolele de pe celalalt forum si cu care m-am vazut weekendul trecut- este un drog care iti arunca totul in aer, te tampeste si te baga in groapa.
Evident ca fondul genetic joaca un rol major, insa!!! Tataia meu, sa il odihneasca si pe el cel de sus, e singurul din familia mea care a fost o sfrija de om. La fel fratii si surorile lui. A muncit toata viata lui. Era slaaaaab si mititel si umbla ca o sfarleaza. D'apai el manca la un pranz de vara cu 32°C un sufertas cu scrob cu jumeri de musteau in untura si o mamaliga buna. Cancerul l-a doborat in cele din urma...un an a stat la pat. Sora lui, Bunica Marioara, o mana de om, ca se pierdea in fushtele negre, traditionale. Ea apa din fantana o bea fiarta, de grasime nu se atingea. Maslinele in schimb erau deliciul numarul unu. Ei...pe ea tot cancerul a doborat-o...asa ca da, fondul genetic va fi in noi toata viata.

Postat 09 February 2013 - 08:51 PM
Postat 09 February 2013 - 09:00 PM
pe de alta parte aveam o colega sub 30de ani, cu ceva kg in plus, dar f atenta la mancare, putin, vegetale multe, fructe de-ale acre de nici nu suport sa le scriu numele...si-avea 380 colesterolu'. sa nu-mi ziceti ca nu-i pb de metabolizare a grasimilor si gena proasta! alimentatia influenteaza mai putin, tot chimia celulara e preponderenta.
Postat 09 February 2013 - 09:02 PM
moatza, la 09 February 2013 - 08:24 PM, a spus:
dar lumea se chinuie sa slabeasca si eu bat campii cu carnati afumati si cozonac, ai dreptate.
eu sunt incantata si multumita de relatia pe care o am cu activitatea fizica, mai ales ca nu-i o dragoste din leagan, si fiindca am gasit potrivit topicul, am venit sa povestesc si altora in speranta ca le voi face pofta. telul meu nu mai e sa slabesc, sunt multumita de mine asa cum sunt. intind coarda atat cat simt ca merge. ma supraveghez la cantar si-oi lua si masuri daca s-o impune. da' poate nu!
Deci ai grija ca o sa ne ai pe constiinta! Eu citesc tot de la cap la coada si nu sar un cuvintel