Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#281 Useril este offline   sacramento 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 10 June 2010 - 07:38 AM

Man, vin si eu cu voi ca mai am putin si nu mai am colturi :hungry:

Eu la mincare urmaresc sistemul WW (weight watchers)-cu puncte.
Deci meniul pe azi:
MD:oatmeal cu lapte fara grasime si cca 3 nuci
G:cafea cu lapte fara grasime
G:10 cirese
P:cartof mediu copt cu salsa+piept pui la cuptor+salata verde
C:salata mare cu:rosii,salata,piept pui,telemea(1 lingura)+4 crutoane

Cf ww astea au 23 puncte(nu mi-a fost foame)

La gym am fost azi puturoasa.Am stat 30 min pe treadmill si atit.Acasa am lucrat in gradina cca 2 ore.
Succes tuturor!

#282 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 June 2010 - 10:05 AM

Hey Rain and Sacramento: welcome to the club!

Rain, ti-am citit meniul si tre sa comentez...ca daca nu e Puskin, o fac eu :hungry:)

Mmmm deja ai prea multi carbo si prea mult zahar acolo, atat din dulceata cat si din fructele naturale. Aveti mare grija cu fructele cat si cand le mancati. Incercati sa le mancati in prima parte a zilei si consumati fructe cu continut scazut de zahar. AVeti liber la fructe de padure, rabarbarul e si el f. bun.

Sacramento, imi place meniul tau. Daca WW te ajuta, atunci go for it. Eu nu sunt in stare sa ma tin de un meniu sau sa mai si numar puncte si liniute sa ma bati. De-a lungul anilor am invatat ce si cum sa mananc. Nu numai ca stiu teoria dar am si aplicat de multe ori. Totusi cheia succesului ramane consecventa. Daca suntem predispuse la suprapondere si la adictia de dulce, e foarte important sa ne trasam limite si a le respectam. De fiecare data cand permiti poftelor sa te acapareze atunci cazi in extrema uitarii, ceva de genul, lasa ca ma apuc de maine de maine.
Pentru mine cel mai dificil aspect este sa imi fac poftele cu masura. Nu pot frate. Adica nu sunt in stare sa mananc doar o bucatica de ciocolata...nup, eu o termin pe toata.

Asa ca am invatat sa nu imi mai fac "provizii". Daca inainte aveam mereu cate ceva de rontait prin dulapuri acum adieu. Am multi morcovi, gulii, unt, wasa etc. Daca ma apuca vreo pofta pe la miezul noptii ii dau cu din alea. Sigur ca e nasol cand colegii te mai cadorisesc cu o punguta cu praline etc. Eu incerc sa le dau mai departe. Daca raman cu ele...atunci stiu ca ziua mea e compromisa.
Cum a fost cea de ieri: o colega mi.a multumit pentru un mic ajutor si desigur ca am copromis ziua.
Asa ca Rain, caloriile alea putine s-au imbogatit cu pralinele. Consolarea mea a fost sedinta de jogging.

Azi este meniu fundamentalist si sport. Ne vedem diseara si va urez o zi plina de succese!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#283 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2010 - 10:05 AM

Rain lasa painea si dulceturile, daca vrei sa faci o treaba!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#284 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 June 2010 - 11:56 AM

N-am iesit. :D
M-am trezit (iar) cu durere de cap.A treia zi consecutiv.Acum mi-a trecut, dar e prea tarziu sa ies.

Aseara in magazin am umplut caruciorul cu: anghinare in ulei, ciuperci pe gratar in ulei, ardei umpluti cu ton in ulei, masline.Ei bine, da , dragele mele, am mancat un pic din toate.Cu o chifla mica integrala.

Azi dimineata: lapte cu cereale
Am alergat cu Manu la gradi, la piata, la shopping.
Am ajuns acasa am mancat o banana.
Am cumparat dovlecei si vinete sa le fac la gratar.Plus o friptura la gratar.Salata.Asta diseara.

La pranz ce mananc? :D

Kira, ce scumpe sunt fructele la voi, maica!La noi capsuni la 1 euro, cirese: da la 4 €, smochine proaspete 2, 50€!
Pepene verde 0,69 centi(Carfourr, foarte buni), pepene galben 1,50€.

#285 Useril este offline   Rain 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 11 June 2010 - 01:47 AM

Mama ei de viata,tare greu e cu painea asta...of
Azi 60 de minute de cardio.
MD:lapte soia,cereale si cranberries(cateva)si cafea normal, ca altfel nu pot functiona.
P:salata de castraveti,ardei,branza,unturoi si otet.
G:un corn cu ciocolata (facut de mine,asa frumos mirosea :blush: vai de soldurile mele)
C:un bol mic de ciorba de peste si peste la cuptor.
Atat pe ziua de azi.

Lapona si la mine la fel,nu pot frate sa ma opresc sau decat sa gust dintr-o felie de tort.Ori o mananc pe toata ori nu mananc deloc.
Maine am si eu zi de cumapaturi sa vedem cu ce vin acasa.De obicei ma duc cu lista dupa mine dar intotdeauna mai ajunge si altceva in cos.

Succes si stati departe de tentatii!
Enjoy the silence!

#286 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 June 2010 - 10:59 AM

Poate ajuta pe cineva, eu am redus drastic din calorii, si am ajuns cu energia 0.Nu faceti ca mine.

http://www.youtube.c...h?v=NWXyDT068zc

http://www.youtube.c...h?v=z3P3YmfNIPY

http://www.youtube.c...h?v=WLrKpw4ggE8

http://www.youtube.c...h?v=1fBh2qH4QbM

Dimineata: cereale integrale cu lapte
Pranz. 1 ou fiert cu orez fiert
Cina: carne de vita cu salata
Fructe:capsuni

#287 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 June 2010 - 06:09 PM

Da' oare io ce bolboroseam mai sus? Ma duc sa imi croiesc o varga de alun! :blob8:

Mersi mult pentru clipuri!

Apropos de cumparaturi Rain. Aici trebuie sa iti impui singura limitele si sa te disciplinezi. Mie mi-a luat mult timp pana sa reusesc si nici acum nu imi iese de fiecare data. Chiar azi am avut tentatia sa pun tot felul de dulciuri in carucior dar ...inca functioneaza faza cu imaginatul: ca oricum pana acum mi-am permis de toate si ca niciodata nu voi ajunge sa ma disciplinez daca de fiecare data consider ca pot sa fac o exceptie...Plus ca ma imaginez pe plaj undeva cu atatea tipe bine trecand pe langa mine si numai eu stiu ce frustrant poate sa fie cand eu nu pot sa merg dezinvolta in costul de baie. E groaznic!

Pana la urma am ajuns acasa cu astea, si sunt mandra de mine:
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127627254622.jpg

Am o pofta crunta de dulce si maine o sa ma duc sa iau capsuni ca sa mi-o potolesc.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#288 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 11 June 2010 - 06:33 PM

Lizura- La multi ani!
Rain si Sacramento- bun venit!

Duminica am fost la prieteni si am mincat in nesimtire. Asa ca luni am inceput ceva ce se cheama 4 Day Miracle Diet. Desigur ca nu este nimic miraculos, am urmat-o relativ ca la carte pentru 3 zile, ultima zi am lalait-o.
Dieta nu este foarte severa, dar nici foarte generoasa.
Suna cam asa:

Dimineata- 1/2 grapefruit. Eu am inlocuit cu 2 kiwi. Fructele se pot substitui dupa preferinta iar portiile sint 1/2 pepene galben, un mar mic, o mina de capsuni
Prinz- de regula are intre 120 si 180 gr de carne. Aici a fost o mica problema pentru ca nu sint mare carnivora. Carnea sa fie slaba, si nu se gateste in ulei. Normal ca si la asta am facut exceptie, dupa ce lesinatul de piept de curcan s-a incapatinat sa stea lipit de bbq. La carne sa adauga salata sau o cana de fasole verde sau o cana conopida si o cana telina. Idem fara ulei; doar cu sare si piper sau lamiie.
Cina- cam ca si la prinz; cu exceptia unei seri in care nu este carne deloc, doar vegetale.

Cafea fara zahar (eu tot la capitolul exceptie am baut ca deobicei capuccino; este fara zahar dar are lapte), ceai , apa. Nu alcool desigur.

Cu toate exceptiile facute, am scapat de 2 kg. Nu mi-a fost foame dar nici nu m-am bucurat de mincare.
Intr-o zi mi-am facut zucchini cu tofu; a fost cam scirbos, dar a umplut stomacul. Nu imi place tofu si nu gasesc nici un mod de preparare al lui ca sa il faca mai gustos.

De astazi trec la meniu normal. Probabil pentru o bucata buna de vreme fasolea verde va dispare de pe lista de cumparaturi.
Mi-am cumparat tahini pentru ca am gasit niste retete interesante, un fel de dressing cu tahini si iaurt.
Va tin la curent cu viitoarele creatii culinare.

Am facut chiar si 10 minute de exercitii. Normal ca fara incalzire cum trebuie, am zdupait prin casa si dupa aceea 3 zile am avut febra musculara.

Slabiciunile mele: dulciurile si porcariile de potatoe chips si alte saraturi pline de conservanti. Mi-am cumparat ciocolata neagra cu putina crema de passionfruit. Este buna, nu are gustul nesuferit si super amar de cioco neagra si imi potoleste poftele. Ignor Nutella si nu ating inghetata, chit ca lucrez intr-o fabrica de profil.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#289 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 June 2010 - 08:29 PM

Asa e Lore, ai bolborosit bine, mai scutura-ma din cand in cand.Sper sa nu mai fie nevoie.Mi-am invatat lectia.Eram asa de bucuroasa sa vad cantarul, ca am exagerat.Dureriile de cap, somnolenta, oboseala, nervosismul, lipsa de energie.

Imi place ce ai cumparat, brava!

#290 Useril este offline   kira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 11 June 2010 - 11:56 PM

Lapo, bem aceeasi apa minerala! faine cumparaturi ai facut

Eataly, de-le incolo de 2 kg pe care vrei sa le slabesti, mananca sanatos si o sa vezi ca se vor duce. n-are rost sa te doara capul in fiecare zi, sa fii nervoasa...etc.
ai grija de tine...mananca ceva carbohidrati de dimineata sau la pranz, si lasa proteinele pentru seara, in felul asta ii consumi peste zi si nu se pune nimic. paste sau cereale integrale...sigur te ajuta impotrva oboselli cu zaharurile complexe care de digera lent.
stiu a nu te ajuta sa slabesti dar daca mananci putine, (70 gr) cred a e un mod foarte sanatos pentru a te alimenta. seara proteine si salata, la gustare un fruct, sport si o sa vezi ca pierzi si ultimile 2 kg.

clipurile le vad maine ca acum sunt tare obosita.

ce am mancat ieri:

MD: iaurt alb cu afine
P: o salata verde si o salata de rosii si castraveti cu o chifla, cafea de orz
G: un iaurt
C: o chifla cu bresaola si aschii de parmezan, cateva rosii

azi:
MD nimic din lipsa de timp
P paste cu peste
G ceva dulciuri (a adus o colega la servici si am mancat...)
C salata, fructe

apoi programul obisnuit la sala

Weekend frumos la toate fetele!

#291 Useril este offline   sacramento 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 June 2010 - 02:03 AM

Ma bucur ca va vad active,dragele mele.Poate o sa ma motivez si eu cind ma apuca dorul de canapea.
Deci,la gym:
-ieri:45 min cardio pe treadmill
-azi :1 ora cardio si greutati

Papa ieri:
MD:oatmeal cu lapte fara grasime
G:cafea cu lapte fara grasime si fara zahar
P:piept pui rotisat cu cartof copt(1/2)cu salsa,morcovi si salata verde
C:salata verde cu curcan,feta cheese,cranberries uscate si dressing fara grasime(1 lingura)

Papa azi:
MD:oatmeal cu lapte f.grasime
G:cafea cu lapte f.grasime
P:pui cu asparagus si cartof dulce(yams)copt in cuptor cu salata de varza alba
C:cred ca repet salata de ieri de la cina(super buna)

Luni trebuie sa merg la cintarit si va spun cit si daca am dat jos.Ce pot sa spun e ca nu imi e foame deloc.

Si la mine functioneaza faza cu cumparaturile de dieta cind ma hotarasc sa tin putin regim.Daca am gunoaie in casa(ma refer la mincare cu multe calorii si grasimi)numai de aia maninc.

#292 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 01:33 PM

Hallölle la fete!! And how are ma' preciousses today?

Who's gonna rock today? :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#293 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 01:35 PM

Asa, nu stiam eu ce e cu craves astea la mine.Am uitat ca ma viziteaza rudele de la Rosiori, asa ca aseara carbo - gasiti prin ultimul colt de dulap, dar fara dulce!

Azi mi-am scos parleala cu o tura de alergat. Revin.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#294 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 12 June 2010 - 06:43 PM

Azi:cereale cu lapte+cafea

salata rece de pasta cu rosii, dovlecei si branza feta

friptura vita cu salata

Maine un gratar la iarba verde, poate-mi scapa o bere, ca deh, intre prieteni.De luni: in papuci de alergat! :D

In general imi e bine.Voi?

#295 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 06:59 PM

V-am citit posturile si am spus ca intai doresc sa scriu ca un raspuns general la posturile voastre.
Asadar, intai de toate marea mea rugaminte este sa va scoateti din vocabular acest cuvant uracios, negativ si descurajant : dieta. Conform acceptantei contemporane, dieta desemneaza modul de alimentatie al unui individ in general. De asemenea, se utilizeaza pentru a desemna modul de alimentatie in cazul anumitor afectiuni si boli, spre exemplu diabet. Corespondentul dietei in romana ar fi regimul.

Ce vreau eu sa subliniez este ca : aici nu este vorba de diete ci de un mod de viata sanatos, respectiv o alimentatie sanatoasa, in conformitate cu stilul nostru de viata modern – foarte sedentar, stie toata lumea.
In acest mod de alimentatie sunt permise toate alimentele in stare naturala si neprelucrata : carne, uleiuri sanatoase, unt, peste, legume si fructe de orice fel, fructe oleaginoase, apa de orice fel si ceaiuri de orice fel, sucuri naturale de orice fel –inclusiv vinul (atata timp cat este folosit cu masura !!) si ciocolata amara, painea uscata gen wasa din tarate, faina integrala, paine neagra, paste din faina integrala, orez salbatic, lactate (nu degresate!! lapte normal, branaz de vaci, quark, iaurt, kefir etc.)

Acest topic este dedicat celor care in primul rand vor sa traiasca sanatos, vor sa aiba grija de corpul, intelectul si sufletul lor, vor sa evite o serie de boli inevitabile la stilul de viata si de hranire pe care il avem si vor sa invete si sa aplice aceste principii nu doar in cazul lor ci si in cazul familiilor lor, al prietenilor, al celor iubiti etc.
De asemenea, acest forum este dedicat si celor care doresc sa slabeasca. Insa : nu este vorba de nici un fel de dieta aici, deci va rog frumos sa renuntati la dietele minune, la pastile minune, la mai stiu eu ce cocktail-uri minune care promit marea cu sarea.
Pentru a slabi, nu trebuie decat sa luati alimentele permise mai sus si taiati cateva chestii de pe lista : carnurile grase, fructele foarte dulci, alcoolul. Apoi mai lucrati putin la cantitati : respecitv reduceti consumul de carne pe saptamana si alegeti carnea alba si cea de vita, ridicati-l pe cel de peste, reduceti din grasimile vegetale si unt – respectiv, cam doua linguri ulei pe zi, cam o nuca de unt pe saptamana, renuntati la fructele foarte dulci, ramaneti la cele cu consum redus de zahar si incercati sa le mancati pana la ora dupa-amiezii – la fel cu sucurile naturale de fructe – aveti grija ! ati mancat fructe, renuntati la suc sau invers, carbohidratii prelucrati nu au ce sa caute in alimentatia voastra (iar asta este mancat sanatos si nicidecum dieta !!!), reduceti consumul de paine si produse din cereale : maxim 2 felii pe zi. Taiati din dieta voastra normala, zilnica intre 200 si 400 calorii. Nu mai mult !!
In rest, lasati-va libera fantazia : gatiti si combinati alimentele dupa placul inimii si al imaginatiei voastre !

Daca nu rezistati mult timp fara « ceva bun » ingaduiti-va o zi in care sa va faceti poftele. NU , NU ESTE O ZI DE CHEAT CI ESTE O ZI DE RASPLATA !! Cheat este un alt cuvant negativ care, oricat de inofensiv ar parea, la fel ca si cuvantul dieta/regim sapa adanc in cerebelul nostru si declanseaza o serie de frustrari continue : creierul trimite corpului aceste semnale si uite asa cadem in cercul vicios al dietei : tinem cateva zile, maxim doua saptamani (asta e limita de suportabilitate psihologica, cel putin in cazul meu) nesuferita si uracioasa « dieta », dupa care revenim la modul nostru de viata defectuos. Orice dieta minune promite ca iti pastrezi greutatea atata timp cat mananci cu cap dupa ce ai terminat dieta. Cum dracu sa poti manca inteligent cand tu te-ai privat de orice, frustrarea ti-a depasit demult limita de sus si tu vei esua lamentabil in primul macdonalds sau in primul magazin de dulciuri. Si uite asa revii la ceea ce ai fost. Si uite asa iar te apuca depresia si te afunzi cu buna stiinta si mai rau in ea, spunandu-ti ca tu nu esti in stare, ca nu ai ambitie, ca nu poti, ca uite altele cum arata, bravo lor etc. MARE GRESEALA !! MARE DE TOT !!! In acest fel ati asigurat ingrasarea continua si la modul cel mai urat: stocarea grasimii pe coapse, burta, maini.
Fetelor, trick-ul este sa va schimbati modul de viata in bine : mancati sanatos, si asta zi de zi, an de an al vietii voastre. Dietele sa devina zilele cu ospete si sarbatoriri culinare.
Atentie : cel mai mare pericol este sa cedezi continuu tentatiei. Ziua asta de « rasplata » este mereu cu doua taisuri. Ca sa va iasa trick-ul trebuie sa respectati doua reguli de fier :
1. Sa fie intr-adevar o zi de rasplata : asadar sa va ingaduiti sa mancati din alimentele negative cu constiinta impacata : caci stiti ca meritati si ca ati luptat. Pentru incepatori : fixati ziua asta la final de saptamana : cand aveti ziua voastra de relache total (poate sa fie vinerea, sambata sau duminica). Dupa 6 zile de mancat corect si sanatos, constiinta nu va va mustra. Cu timpul incercati sa va mariti limita rabdarii : puneti-va pur si simplu intrebarea : ia sa vad, daca sar peste rasplata saptamana asta o sa mor ? Evident ca nu, ba si mai si : la finalul celor doua saptamani veti fi al naibii de mandre/i de voi ! O sa aveti senzatia ca cine stie ce premiu Nobel meritati :D
2. Nu uitati : carbohidratii prelucrati si zaharurile dau dependenta !!! Cu cat mananci, cu atat ai manca mai mult. Este vital sa stiti ca la capatul acelei zile este gata, over,fini,Schluß, cut it out! si ca de a doua zi reveniti la normal : caci normalul este mancatul sanatos si mancatul nesanatos este « dieta ».
Cu timpul, si da, este vorba de timp indelungat !- organismul vostru va sti singur cand sa se opreasca si creierul va incepe singur sa trimita semnale : fie in forma mustrarilor de constiinta, fie in forma de disconfort general , de dureri de cap, de oboseala etc. etc. etc. Invatati sa va observati organismul, caci avem un organism perfect !! Invatati sa va ascultati si invatati sa descifrati mesajele organismului vostru. Si mai ales ascultati-va organismul !

Cel de al doilea ingredient intr-o viata sanatoasa este sportul. Sportul de orice fel este un balsam pentru spiritul nostru si asa schingiuit de societatea in care traim. Motivati-va sa faceti sport, de orice fel. La fel ca si in cazul alimentatiei, va dura, da ! pana corpul isi va forma o rutina si va sesiza singur necesitatea sportului. Dureaza intre 4-6 saptamani pana cand sportul devine o necesitate pentru corp, fara de care vom avea mereu o senzatie de disconfort. Sportul nu are beneficii strict la nivel fizic, nici vorba ! Dar despre asta am vorbit déjà in acest topic.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#296 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 07:11 PM

Si totusi, pentru cei care incep abia aici sa ne citeasca topicul, pentru cei care, poate au uitat, pentru cei care nu mai stiu sau nu stiau, iata ce poate face sportul:

Pe locuri…12 motive pentru a sari in pantofii de alergat, deoarece un antrenament regulat...:

1. intareste inima si plamanii

2. influenteaza pozitiv nivelul colesterolului

3. normalizeaza tensiunea

4. dezvolta mobilitatea incheieturilor

5. descompune grasimea- dietele sunt superflue

6. accentueaza formele corpului

7. poate inlocui medicamente

8. mareste capacitatea creierului

9. mareste rezistenta la stres

10. demonteaza fricile

11. intareste increderea in sine

12. face pur si simplu fericit

Cu toate ca motivele acestea se refera la alergat, eu spun ca se potrivesc oricarei forme de cardio si unele din ele sunt aplicabile oricarei forme de sport.

Daca e sa luam in considerare infinitele motive pentru care sa nu te apuci de sport, cu siguranta cele 12 enumerate mai sus palesc ingrijorator...caci: ce rost are sa faci sport pe asfalt, ce rost are sa faci in aer poluat, nu poti pe ploaie, ba azi e prea mult soare te va dura capul cu siguranta, sau ochii, sau ti se pare ca iti e cam rau azi, ce stare de somnolenta, cu siguranta e ceva in neregula cu tine, dar cand faci sport toata lumea se holbeaza la tine, rade de tine, ce naiba faci cu cainii comunitari, dar cu gorilele de muncitori de la blocul in constructie de peste drum (va zic eu, cand ati atins un anume nivel de fitness le aratati deshtu' sau fundu' :D ), si cu aglomeratia, si cu incheieturile, etc etc etc.

Aici nu pot sa spun decat: daca nu sunteti adanc convinsi in constiinta si sufletul vostru, nu poate nici Papa Pius de la Roma sa va convinga nene. Nu! Atunci renuntati si invatati sa traiti cu faptul ca nu veti reusi niciodata...stiu e dur, dar ata ete. Si nu o fac pe lupul moralist acum caci nu am ajuns la nici un nivel de maraton, nici macar la o continuitate a antrenamentului. Nu! Am avut perioade mari de pauza, din diverse motive inclusiv o lene majestuasa. Insa: nu asta este miezul, miezul este sa fii convins ca este benefic si sa incerci mereu sa castigi. Asta e toata ideea: niciodata sa nu renunti!! Poate nicicand nu o sa ajung o alergatoare adevarata, insa stiu ca cel putin am facut tot ce am putut.

Asadar cand va mai incearca ganduri negative si toate motivele enumerate mai sus sa nu va apucati de sport, puneti-va intrebarea: ati facut tot ce v-a stat in putinta ? :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#297 Useril este offline   sacramento 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 June 2010 - 07:31 PM

:D :D

Foarte bine zis,draga mea!

Intr-adevar cind sint singura in casa care tine "dieta",nu pot fi consecventa mai mult de 3-4 saptamini.
Cind avem un mod de viata nou si se incadreaza toata lumea imi e mai usor si cred ca pot trai sanatos ...la infinit

#298 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 07:37 PM

Si acum revin la specificul topicului meu, respectiv alergatul.

Alergatul este de trei -sa le zicem- feluri, sau nu,mai bine motivatii. Exista trei feluri de motivatii care determina dorinta noastra de a alerga:

1. Alergatul pentru silueta (Lili si Lulu, voi nu va incadrati in categoira asta, parerea mea! Cu un antrenament lejer si mancat curat dati jos cele doua kilograme. Lili, sa nu te mai aud cu redusul drastic al caloriilor!! Iti dai peste cap tot ritmul tua biologic, ca sa nu mai spun de metabolism...)
2. Alergatul pentru corp, intelect si suflet
3. Alegatul pentru avansati, respectiv cei care participa la diverse competitii, care sunt dependenti, fac cate doua ore de alergat pe zi, sunt dependenti de runner's high etc.

Desi in cazul meu motivatia cea mai puternica a fost lupta impotriva kilogramelor (si inca mai constituie o motivatie) am descoperit ca primele doua forme nu pot fi departajate si cu timpul -mai ales daca se respecta un antrenament bine pus la punct- vor conduce inevitabil la punctul trei.

Desi inceput din motive de supragreutate, am descoperit dupa cca 5 saptamani imensele beneficii ale alergatului la toate nivelele: fizic, intelectual si sufletesc. Ce este extraordinar este ca, odata intrati intr-o stare buna de fitness, veti fi uimiti sa constatati ca vreti mai mult :D

Dar, sa revin la alergatul pentru silueta.

Intrebare: Cate calorii consum de fapt la jogging?

Raspuns: Cifra caloriilor consumate in timpul unei sedinte de jogging depinde de mai multi factori: statutul fitness personal, intensitatea antrenamentului (viteza de alergare) si greutatea corporala. Ca orientare: o femeie de 60 kg arde in timpul unei sedinte de 45 de minute si la o rata cardiaca de 135 batai/ minut cca 300 calorii.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#299 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 08:25 PM

Intrebare: Alerg cat se poate de incet, pentru a accelera arderea grasimii.

Raspuns: Este foarte adevarat ca organismul arde cele mai multe grasimi in timpul unui training de o intensitate cat mai scazuta! (nu ma zbier la nimeni, vreau doar sa sara imediat in ochi aceasta propozitie, mai ales ca multi au o teama de alergat ca de Uciga-l toaca!)

Cu toate acestea, daca nu incepeti sa pierdeti din greutate, iata care sunt posibilele motive:

1. Mancati prea mult si prost! (asta stiu foarte bine ca e motivul principal la mine...) Schimbati-va modul de hranire!!!
2. Inca alergati un pic prea repede. (da, mereu am tendinta asta, desi stiu ca a slabi nu inseamna sa alergi cu limba pe umar si leoarca de sudoare, astfel incat a doua zi sa nu te poti misca). Antrenati-va cu un pulsometru (este un fel de ceas care fie se poarta la mana, fie la piept si masoara rata cardiaca) si alergati consecvent in rata permisa pentru arderea grasimilor. De regula ceasurile astea vin si cu o carticica si acolo sunt date toate datele necesare.
3. Sunteti prea fit! In acest caz trebuie sa alternati tempo-urile de alergat: portiuni accelerate cu portiuni mai lente. Lucrul acesta accelereaza la maxim metabolismul. Alergati pe bucati, daca alergati in zone si asfaltate si de padure, sa zicem, alergati mai repede pe asfalt si mai incet pe portiunea de padure.

Daca ati fost incepatori si deja aveti o rutina, daca ati dat jos pana acum si cantarul stagneaza cu incapatanare desi mancati corect, atunci sunteti, efectiv prea in forma. Schimbati felul antrenamentului.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#300 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 08:37 PM

Si acum sa va descriu ziua mea, azi:

Dupa dezmatul de aseara cu cremwurst si knödel, azi am avut

MD: 1 cremwurst si 1 felie wasa, 2 patratele de ciocolata amara 99% , care, da vorba lui Lulu, are un gust oribil, dar da o energie teribila la alergat! :D Ca sa nu mai spun ca are nush ce substante care is benefice pentru cerebel inima etc.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636744914.jpg

G: 1 kiwi super copt si foarte buna cu muuuulta vitamina C.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636748589.jpg

P: 1 ou fiert pe pat de salata, cu morocv si tije de telina in dip de branza de vaci cu branza imputita si nuci. Foarte foarte gustos.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636753405.jpg

C: un piept de curcan schilod, asa cum o sa fiu eu :) , in manta de paprika si curry, facut intr-o lungura de ulei in hartie de copt la cuptor pe pat de salata de primavara. Megasupercaligrafilisitc. Bun nene, bun!
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636766556.jpg

DESERRRRRRRT: :floare: dumnealor stropite cu ceva natreen lichid.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636773311.jpg

Ce am baut? Multa apa si un cocktail facut din apa minerala cu suc de gutuie cumparat ieri si muuulta gheata. Rrrrrrracoritorrrrr:
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-12-127636778948.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »