Asadar, aveti grija sa va grijiti ca sa aveti la indemana urmatoarele:

Nu e greu de facut si se face si relativ repede.
Preincalziti cuptorul la 170-180 de grade ( adica foc mediu).
Luati un castrom mare si puneti in el zaharul, uleiul si oolele si le amestecati bine cu o lingura de lemn (a mea era din lemn de maslin) pana compozitia devine omogena si se ingroasa. Deasupra cerneti faina, praful de copt, bicarbonatul, pudra de scortisoara, pudra de ghimbir (io n-am pus ca aveam pulpa de ghimbir deja de la suc) si amestecati iarasi bine (se poate si cu mana daca vreti, io am amestecat cu mana) pana devine compozitia, din nou, omogena. Adaugati acum morcovul ras marunt (io aveam deja pulpa de la suc), nucile taiate mic sau, daca n u aveti, stafide. Io am avut nuci dar am pus si stafide.
Loati un troc d-ala de i se detazeaza fundul (e mai practic), il tapetati cu hartie de copt si trantiti in ea compozitia pe care ati framantat-o bine. Bagati trocul la cuptor pret de fo 30-35 de minute sau pana s-a copt blatul. De fapt, checul, ca e cam chec. Scoateti si lasati sa se racoreasca.

Pentru glazura, loati iar un troc mare si cerneti in el zaharul pudra, adaugati untul moale si esenta de vanilie sau de lamaie (daca vreti, io n-am pus). Acum e mai usor sa folositi mixerul la viteza mica si amestecati bine pana ce chestia asta s-a omogenizat. Adaugati mascarpone si mai mixati bland ca sa se omogenizeze. Nu exagerati cu mixerul ca sa nu se inmoaie grazura si, apoi, sa curga.
Dupa ce s-a racit checul, il taiati pe jumate (in grosime) ca sa obtineti doo blaturi. Ungeti un blat cu juma din glazura, puneti deasupra blatul celalalt si ungeti-l cu restul de glazura. Decorati cu nuci.

Se bea suc de morcovi cu sfecla, ala de-l facui io mai devreme.